Kookworkshop Melk en Dadels

 photo IMG_4067a.jpg

Afgelopen maandag ging ik naar een kookworkshop met een aantal andere bloggers. De workshop vond plaats bij Nadia Zerouali (jullie kennen haar misschien wel van 24Kitchen!) ter ere van de lancering van haar kookboek Melk en Dadels. Een kookboek met 100 recepten van Marokkaanse moeders. Ik heb een heleboel foto’s gemaakt van al het lekkere eten dat we hebben gemaakt…

 photo IMG_4066a.jpg

Bij binnenkomst kregen we melk en dadels, een Marrokkaanse traditie. Het gerechtje wordt vaak geserveerd bij bruiloften en geboortes, maar ook als je bij iemand op bezoek gaat. “Om de ergste honger een beetje te stillen”, vertelt Nadia. Yum, wat smaakte dat lekker zeg! De dadels zijn gevuld met amandelspijs en daaroverheen rozen. Lekker zoetig!

Let’s begin! We waren met een klein clubje: Frances, Mascha, Kelly en Cynthia, super gezellig!

 photo IMG_4075a.jpg

 photo IMG_4070a.jpg

 photo IMG_4073a.jpg

 photo IMG_4077a.jpg

Tijd voor thee! We dronken gunpowder-thee. De theesoort lijkt namelijk op kleine kogeltjes. Eerst wordt er een beetje kokend water bij de gunpowder gedaan, vervolgens wordt het afgegoten in een aparte beker. Daarna spoelde Nadia de theekan twee keer, om hem vervolgens helemaal te vullen met heet water, veel suiker en munt en het eerste restje gunpowder-thee.

 photo IMG_4086a.jpg

 photo IMG_4096a.jpg

Nadia schonk de thee hoog, zodat er een schuimkraagje ontstond. Die theepot is trouwens prachtig, vinden jullie ook niet?

 photo IMG_4098a.jpg

Tijd om echt aan de slag te gaan met koken! We maakten zoete couscous, die in deze stoompan werd gemaakt.

 photo IMG_4103a.jpg

Nadia’s moeder hielp bij de workshop, echt zo leuk! Zij was verantwoordelijk voor de couscous. Een heel werkje, deze moet namelijk drie keer gestoomd worden en tussendoor steeds losgemaakt worden.

 photo IMG_4107a.jpg

Nadia aan het werk.

 photo IMG_4113a.jpg

Loskloppen van de couscous. Tussendoor werd ook nog een beetje olijfolie toegevoegd.

 photo IMG_4118a.jpg

De kip werd goed schoongemaakt en gevuld met groenten.

 photo IMG_4124a-1.jpg

Ook de kip werd gestoomd, dus er kwam geen oven aan te pas! Grappig, ik wist eigenlijk niet dat dat kon.

 photo IMG_4122a.jpg

Ik ging samen met Cynthia en Kelly aan de slag om een aantal salades te maken: een bietensalade, een wortelsalade en een salade met komkommer en tomaat.

 photo IMG_4125a-1.jpg

Iedereen druk aan de slag: foto’s maken en filmen!

 photo IMG_4127a-1.jpg

 photo IMG_4127a-1.jpg

Salade met komkommer, tomaat, rode ui, peterselie, zout en Marokkaanse azijn.

 photo IMG_4130a.jpg

Salade met rode bietjes, een rode ui, peterselie, olijfolie, peper en zout en Marokkaanse azijn.

 photo IMG_4132a.jpg

Toen werd het toetje gemaakt door Nadia en haar moeder: M’hanncha met chocolade en dadels.

 photo IMG_4137a.jpg

De dadels en de amandelen in de keukenmachine.

 photo IMG_4138a-1.jpg

Chocolade smelten en mengen met het dadels- en amandelmengsel.

 photo IMG_4141a-1.jpg

Rollen in filodeeg!

 photo IMG_4158a.jpg

En oprollen als een slang.

 photo IMG_4160a.jpg

Nog een toetje: sinaasappels met oranjebloesemwater.

 photo IMG_4151a.jpg

 photo IMG_4154a.jpg

 photo IMG_4155a.jpg

Het gezellige interieur van Nadia.

 photo IMG_4165a.jpg

 photo IMG_4166a.jpg

 photo IMG_4168a.jpg

 photo IMG_4171a.jpg

Daarna met z’n allen aan tafel en smullen maar! Ik was nog niet zo heel bekend met de Marokkaanse keuken, maar ik weet zeker dat ik heel veel recepten uit Melk en Dadels ga maken. Yum, wat was het allemaal heerlijk zeg!

Ik wil Nadia ontzettend bedanken voor de gastvrijheid. Het was super gezellig!

Melk en Dadels is het kookboek van 2014 geworden, super leuk! Het boek is verkrijgbaar voor €24,95 op o.a. Bol.com.

Volg:
Share:

11 Reacties

  1. 11 december 2014 / 06:55

    Het ziet er heerlijk uit. Wat leuk dat je bij zo’n kookworkshop mocht zijn, leuk en leerzaam. Mijn tante is Marokkaans en zij kookt ook altijd heerlijk. Misschien vraag ik het boek wel voor kerst. Xx Laura

  2. 11 december 2014 / 12:29

    Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik heb ook echt genoten van de dag en vond het leuk om je weer eens gezien te hebben! Ik ga vanavond het eerste recept maken met mijn couscouspan!

    • 11 december 2014 / 21:31

      Thanks Kelly! Vond het ook leuk om jou weer eens te zien :) Oeh, ben benieuwd of het is gelukt!

  3. 11 december 2014 / 12:40

    Oeh dit ziet er zo lekker uit ik ben echt fan van dadels en die combinatie lijkt me zoo heerlijk haha! De workshop lijkt me ook erg tof!

  4. Nadia
    11 december 2014 / 21:15

    Heel graag gedaan!! En veel plezier met het koken uit Melk en Dadels :-)
    Liefs Nadia

    • 11 december 2014 / 21:30

      Aaah lief Nadia, dankjewel!! Ik vond het echt heel erg leuk!

  5. 12 december 2014 / 20:01

    Wat zien de gevulde dadels er lekker uit! Wat een leuke workshop om bij te wonen, erg leuk zo een kijkje in een andere keuken.

  6. 13 december 2014 / 11:10

    Wat moet dat een leuke dag geweest zijn! Ik ben gek op Marokkaans eten en ga dit kookboek eens even goed doorbladeren en op mijn verlanglijst zetten :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *