Recept: gepofte zoete aardappel met guacamole en spekjes

gepofte zoete aardappel

Guacamole en zoete aardappel zijn twee van mijn lievelingsgerechten. Hoe lekker is het dan ook om deze met elkaar te combineren? Ik laat je vandaag zien hoe je in een handomdraai gepofte zoete aardappels kunt maken met guacamole en spekjes. Ideaal als bijgerecht, maar met een salade erbij ook goed te gebruiken als hoofdgerecht! 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 grote zoete aardappels
  • Spekjes
  • 1 avocado
  • Citroensap
  • Eetlepel crème fraîche
  • 4 cherrytomaatjes
  • Komkommer
  • Extra cherry tomaatjes
  • Rucola
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de zoete aardappels, prik er wat gaatjes in met een vork en wikkel ze in aluminiumfolie. Zorg dat de pakketjes goed dicht zitten en pof de aardappels zo’n 45 minuten in de oven.

Maak ondertussen de guacamole. Ik maak guacamole altijd als volgt: snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit en doe het vruchtvlees van de avocado in een kom. Een eetlepel crème fraîche erbij, een scheutje citroensap, 4 cherrytomaatjes in kleine stukjes en prakken maar. Niet te lang prakken, dan wordt het een te smeuïg papje, dat wil je niet!

Maak daarna de salade met rucola, tomaat en komkommer. Als je wil kun je er een dressing bij maken. Ik ging voor een scheutje olijfolie en wat Italiaanse kruiden. Bak daarna de spekjes in een pannetje. Je hoeft geen boter te gebruiken, de spekjes zijn al vet van zichzelf.

Als de aardappels klaar zijn, snijd je ze doormidden, schep je de guacamole en de spekjes er op. Serveer de salade ernaast, eet smakelijk!

Volg:
Share:

6 Reacties

  1. 7 februari 2018 / 10:25

    Dit ziet er lekker uit! Ik zou zelf de spekjes vervangen omdat ik grotendeels vegetarisch eet, maar het is zeker een lekker recept denk ik.

    • 7 februari 2018 / 17:06

      Zonder spekjes kan het ook zeker! Misschien kun je dan wat meer salade erbij maken bijvoorbeeld :-)

  2. 7 februari 2018 / 11:25

    Ziet er heel lekker uit. Ga ik eens maken als ik lekker veel tijd heb in het weekend!

    • 7 februari 2018 / 17:06

      Leuk, Birgit! Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *