Recept: pasta met heel veel groenten

pasta-groenten

Vandaag heb ik een pasta recept voor jullie! Lekker, makkelijk om te maken en er zitten ook nog eens heel veel groenten in. Een ideaal avondmaal voor doordeweeks, want het is in een mum van tijd klaar. 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram fusili (of een andere pastasoort)
  • 1 bakje champignons
  • 2 uien
  • Teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • Bakje cherrytomaatjes
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 300 gram zuivelspread of Philadelphia met bieslook
  • Peper en Italiaanse kruiden

Begin met het snijden van alle groenten: ui, knoflook, champignons, courgette, paprika en de cherrytomaatjes. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bak de spekjes (zonder olie of boter, er komt al genoeg vet van de spekjes af) in een grote pan (ik gebruik altijd een stoofpan, ideaal!). Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze. Voeg daarna de champignons, courgette en paprika en laat een paar minuutjes mee bakken. Voeg als laatste de tomaatjes toe, zodat deze niet helemaal zacht worden, maar de bite nog een beetje behouden. Voeg peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe, ik gebruik meestal een snufje van allebei. Roer vervolgens de zuivelspread door je groentemengsel. Is de pasta gaar? Doe deze dan ook in de grote pan. Door elkaar scheppen en je hebt in een handomdraai een heerlijke maaltijd bereid die je ook nog eens makkelijk kunt invriezen.

Lekker om erbij te serveren: rucola en pijnboompitjes. En als bijgerecht mozzarella en tomaat met olijfolie, Italiaanse kruiden en peper. Je kunt deze pasta natuurlijk ook heel goed vegetarisch maken door de spekjes weg te laten.

Eet smakelijk! 

Liefs,
Tedje

Bekijk hier nog andere recepten!

Volg:
Delen:

7 Reacties

  1. 30 augustus 2017 / 06:18

    Oh ja heerlijk! Ik hou ook echt van veel groente! Vanavond staat er weer pasta op het menu, kijk er nu al naar uit haha!

  2. 30 augustus 2017 / 07:32

    Yum lekker! Maak iets soortgelijks ook wel vaker!

  3. 30 augustus 2017 / 08:44

    Grappig, ik deelde vandaag ook een pastagerecht met veel groenten op mijn blog! Die van jou ik wel heel anders en klinkt ook ontzettend lekker. Ik ben dol op pasta!

  4. 30 augustus 2017 / 10:40

    Wat een heerlijk recept! Deze ga ik binnenkort uitproberen! Ik laat de tomaatjes alleen achterwegen aangezien ik die niet echt lekker vind maar dan vervang ik ze gewoon voor een lente uitje bijvoorbeeld.

  5. 30 augustus 2017 / 12:18

    Goh, ik zou er nooit op gekomen zijn om zuivelspread als pastasaus te gebruiken. Goede tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *