Recept: spaghetti met pesto, kip en spekjes

 photo speghetti-pesto-spekjes-kip.jpg

Vandaag heb ik weer een snel, lekker en simpel gerecht voor jullie: spaghetti met pesto, kip, spekjes, Parmezaanse kaas, tomaat en rucola! 

Wat heb je nodig voor 3 personen? 
– 300 gram spaghetti
– 300 gram kip
– 125 gram magere spekreepjes
– pesto
– Parmezaanse kaas
– cherrytomaatjes
– crème fraîche
– rucola
– ui en knoflook

Dit recept is echt super simpel dat ik het bijna niet meer hoef uit te leggen.

1. Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking. Ondertussen snijd je de ui en de knoflook fijn en fuit je ze in een pan. Vervolgens bak je de spekjes en de kip mee.

2. Je kunt de pesto zelf maken (hebben wij gedaan!), maar je kunt het natuurlijk ook gewoon uit een potje halen. Hoe je zelf pesto maakt? Met basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie. Alles in de keukenmachine en je hebt je eigen pesto!

3. Als de pasta gekookt is, voeg je kip, spekjes, ui en knoflook toe aan de spaghetti. Roer een beetje crème fraîche er doorheen samen met de pesto.

4. Serveer het mengsel op een bord met tomaatjes, een beetje rucola en Parmezaanse kaas om het af te maken.

Eet smakelijk!

Volg:
Delen:

9 Reacties

  1. 15 augustus 2015 / 06:20

    Oeh ben gek op gerechten met spaghetti, deze variant lijkt mij erg lekker!

  2. Jeanne
    15 augustus 2015 / 09:04

    Heerlijk voor mij dan !!!

  3. 15 augustus 2015 / 09:58

    Spekjes eet ik niet, die zou ik weglaten maar verder een heerlijk gerecht :-)!

  4. 15 augustus 2015 / 14:00

    Ik zou zelf de spekjes weglaten, maar de rest mmmm heerlijk!

  5. 16 augustus 2015 / 17:47

    Ik als echte pasta verslaafde zou hier nu wel heel veel zin in hebben! Gelukkig eet ik zelf vanavond ook een pasta hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *