10 leuke films die ik onlangs heb gezien

Het duurde even, maar de gure, koude wintermaanden zijn aangebroken. En dan doe ik niets liever dan onder een dekentje op de bank een film kijken. Of naar de bioscoop gaan, want dat is altijd leuk. Vandaag deel ik 10 films die ik onlangs heb gezien! 

A Star is Born

Ik begin even met de mooiste film die ik de afgelopen tijd heb gezien: A Star is Born. Bradley Cooper speelt de charismatische countryrocker Jackson Maine, die verslaafd is aan drank en drugs en aan tinnitus lijdt. Jackson ontmoet de talentvolle, maar onzekere Ally (Lady Gaga). Ally raakt de greep van haar gelikte manager die haar imago aanpast: ze krijgt rood haar en moet popliedjes zingen met strak gechoreografeerde dansers. Op haar beurt moet Ally toezien hoe Jackson ondanks mooie beloftes toch niet van de drank en drugs kan afblijven. A Star is Born zit bomvol liedjes, die speciaal voor de film zijn geschreven door onder anderen Lady Gaga en producer Mark Ronson (mijn favorieten: Shallow, Always Remember Us This Way en I’ll Never Love Again). De songs in de film zijn live opgenomen en dat maakt de prestatie alleen nog maar knapper: we weten dat Bradley Cooper nu ook kan zingen én gitaar kan spelen. Dat Lady Gaga een dijk van een stem heeft, wisten we natuurlijk al, maar we weten nu ook dat ze een knap staaltje acteerwerk aflevert. Een meeslepend verhaal dat je niet loslaat. Tip: houd de zakdoekjes maar in de aanslag…

Zwaar Verliefd

Zwaar Verliefd, de romantische komedie naar het gelijknamige boek van een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters: Chantal van Gastel. In 2008 kwam het boek Zwaar Verliefd! van Chantal van Gastel uit. Ze zette zich met dit boek direct op de kaart, want daarna volgde de een na de andere succesvolle chicklit. Toen ik hoorde dat Zwaar Verliefd! werd verfilmd, was ik direct enthousiast. Ik heb namelijk de serie – na Zwaar Verliefd volgen Zwaar Beproefd! en Zwaar Verguld! – al twee keer gelezen. Isa ziet zichzelf, zoals veel vrouwen, niet zoals anderen dat doen. Hoe kan de knappe Ruben haar nu leuk vinden? Maar wacht, als ze nou eens haar jaarvoorraad chips en chocolade weggooide, geen worstenbrood meer at en regelmatig naar de sportschool ging… Zou dat dan helpen? Er zitten een heleboel hilarische scènes in (die in de sportschool op het roei-apparaat is favoriet) door de herkenbaarheid van de situaties, wat zorgde voor laughing out loud in de bioscoop. Zwaar Verliefd! is een fijne romantische komedie die bij uitstek geschikt is om te kijken met je vriendinnen in de bioscoop. De film is vermakelijk, herkenbaar, er zit een cute hondje in en Jim Bakkum is nooit verkeerd om naar te kijken.

To All The Boys I’ve Loved Before

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Oeps! To All The Boys I’ve Loved Before is een verfilming van het gelijknamige boek van Jenny Han. Dit is ook weer zo’n heerlijke film die je met je vriendinnen – of lekker alleen! – kunt kijken en lekker bij weg kunt zwijmelen.
To All The Boys I’ve Loved Before is te zien op Netflix. 

Sierra Burgess is a Loser

Een verkeerd telefoonnummer leidt tot een romance tussen een slimme, onpopulaire tiener en een lieve sporter die denkt dat hij met een knappe cheerleader praat. Sierra weet niet wat haar overkomt als de jongen haar opeens berichtjes begint te sturen. Wat een heerlijke film is dit wanneer je je verstand op nul wilt zetten. Een echte meidenfilm om samen met je vriendinnen te kijken, zodat jullie lekker weg kunnen zwijmelen bij Noah Centineo. De boodschap achter deze film is duidelijk en ook erg mooi.
Sierra Burgess is te zien op Netflix. 

Ocean’s 8

Vijf jaar, acht maanden, twaalf dagen … en een beetje heeft Debbie Ocean (Sandra Bullock) moeten wachten op wat de grootste roof van haar leven moet worden. Als geen ander weet ze wat je daarvoor nodig hebt: experts. Samen met haar partner in crime Lou Miller (Cate Blanchett) stelt ze een team van specialisten samen, bestaande uit: juwelenmaakster Amita (Kaling), straatoplichtster Constance (Awkwafina), hekwerkexpert Tammy (Paulson), hacker Nine Ball (Rihanna) en modeontwerpster Rose (Bonham Carter). Het doel van deze roof is diamanten ter waarde van 150 miljoen dollar te stelen tijdens hét evenement van het jaar; het MET Gala. In het vliegtuig keek ik Ocean’s 8, een film die al langer op mijn to watch lijstje stond. Een hele fijne film als je houdt van actie en humor! Ik vond hem erg leuk.

Deadpool 2

De eerste film van Deadpool vond ik geweldig grappig en verrassend, dus ik kon niet wachten om het vervolg te zien! Ook deze film keek ik in het vliegtuig. Een eerste film overtreffen doe je niet zo vaak en dat is in dit geval ook niet gebeurd. Met de humor, oneliners en sneren naar andere werken (van Frozen tot aan Dolly Parton) zit het wel snor en dat resulteerde in hardop gelach in het vliegtuig. Door de vele grapjes wordt het verhaal af en toe wel rommelig, maar dat zie ik maar door de vingers. Alles is namelijk fenomenaal in beeld gebracht, ultiem genieten! Als je van dit soort films houdt, is Deadpool 2 een absolute must watch.

Home Again

Alice (Reese Witherspoon) is net gescheiden van haar man en keert terug naar haar geboorteplaats Los Angeles. Het leven van Alice neemt een onverwachte wending wanneer ze drie jonge mannen in huis neemt… Door de aanwezigheid van het energieke drietal bloeit Alice weer helemaal op, maar aan haar nieuw uitgebreide familie en crush komt abrupt een einde wanneer haar ex plotseling weer op de stoep staat. Home Again is totaal onrealistisch – ik bedoel: wie neemt er nu 3 jongens van 20 jaar jonger in huis die je amper kent? En welke jongens zijn in drie dagen zo verknocht aan het gezin? Goed, dat buiten beschouwing gelaten, is het een fijne romantische komedie die je zeker niet mag overslaan.
Home Again is te zien op Netflix. 

The Princess Switch

Yes, de tijd dat je weer geoorloofd kerstfilms mag kijken is aangebroken! Tenminste, als we Netflix mogen geloven, want de ene na de andere kerstfilm verschijnt erop. Afgelopen weekend keek ik The Princess Switch. De film lijkt nogal op The Princess Diaries (lees: het speelt zich af in een land dat Belgravia heet, een ‘gewone’ meid heeft ineens de mogelijkheid om prinses te worden én ze bezoeken ook nog eens een weeshuis en delen cadeautjes uit) in combinatie met The Parent Trap (want: gedaanteverwisseling) en High School Musical (want: Vanessa Hudgens). Do I need to say more? Kijken die handel!
The Princess Switch is te zien op Netflix. 

Christopher Robin

Ik ben opgegroeid met Winnie de Pooh en Disney, dus ik kon niet wachten om Christopher Robin in de bioscoop te zien. De film combineert liveaction beelden met animatie en draait om Christopher Robin, die inmiddels een volwassen man is geworden. In de loop der jaren heeft hij zijn verbeeldingskracht verloren en heeft behoorlijk wat problemen op het werk. Maar dan verschijnt ineens een vriendje uit zijn kindertijd… De visuele effecten waarmee de poppen en mensen samengaan zijn verbluffend goed en daarom alleen al is het de moeite waard om deze film te kijken. Maar Winnie de Pooh en al zijn vriendjes is voor mij gewoon een stukje – of noem het eigenlijk maar een mega grote hap – jeugdsentiment. De karakters in deze film zijn zo lief en de sfeer is zo goed weggezet, dat deze soft cookie het niet droog kon houden tijdens de film.

Love, Simon

Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. Hij staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Wanneer een e-mail die hij naar een jongen gestuurd heeft (die hij nooit ontmoet heeft) in de verkeerde handen valt komt hij in een moeilijke situatie terecht als hij gechanteerd wordt door de klasgenoot. Ik vind het heel goed dat er ook eens een film hierover gemaakt wordt, dat zie je niet veel! Een heerlijke feelgoodmovie, love it!

Welke films wil jij nog graag zien? 

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 19 november 2018 / 14:51

  Als fan van Lady Gaga moet ik A star is born nog steeds zien. Ik hoor alleen maar positieve verhalen en ben erg nieuwsgierig.
  Liefs

 2. 19 november 2018 / 15:55

  Bij Sierra Burgess Is a Loser had ik een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het een erg leuke film, maar aan de andere kant doen ze alsof catfishing oké is. Ik had in feite medelijden met Veronica.
  Naar Christopher Robin ben ik héél benieuwd!

 3. 19 november 2018 / 19:01

  Ik heb ze ook bijna allemaal gezien, haha! The princess switch was de laatste die ik zag; ik vond hem erg leuk.

 4. Fred
  20 november 2018 / 08:13

  Knorretje …. snif ….

 5. 21 november 2018 / 23:15

  Winnie pooh oh ik kan wel janken van geluk! ik keek dat vroeger ook altijd en als ik deze trailer zie word ik spontaan gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *