11 leuke boeken voor de zomer van 2017

boeken-vakantie-zomer

De zomer is begonnen en dat betekent dat we éindelijk tijd hebben om al die boeken te lezen die je afgelopen jaar op je nachtkastje hebt verzameld. Heb jij nog geen boeken die je mee kunt nemen in je koffer voor op vakantie? Ik geef vandaag 11 tips, voor ieder wat wils. Van thrillers tot romans en chicklits! 

1. Sophie Kinsella – Mijn niet zo perfecte leven

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Als je op zoek bent naar een fijne chicklit die je binnen no time uit hebt? Dan is Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella een dikke aanrader. Een heerlijk feelgood boek waar je echte summerfeelings van krijgt!

2. Paula Hawkins – In het water

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

Een echte aanrader voor thrillerliefhebbers!

3. Jill Mansell – Ik zie je op het strand

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven. Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Binnen een dag had ik het boek uit. Ik zie je op het strand is echt een must read voor aankomende zomer. Als je houdt van romantiek, een vlotte schrijfstijl, verhaallijnen die mooi in elkaar overlopen en verrassingen, dan is dit boek een absolute aanrader!

4. Rowan Coleman – Boek voor mijn dochters

De naam van je eerste kind. Het gezicht van je geliefde. Je eigen leeftijd. Je adres… Stel dat je herinnering aan al deze doodgewone dagelijkse dingen ineens zou beginnen te vervagen? Hoe ga je dan door het leven? Kun je je kinderen nog grootbrengen? Opnieuw verliefd worden?
Als Claire, moeder van twee dochters, een van drie en een van twintig, haar herinneringenboek begint te schrijven, weet ze al dat dit boek vol aantekeningen, fragmenten en anekdotes over niet al te lange tijd het enige zal zijn dat haar dochters en haar echtgenoot nog van haar hebben. Maar hoe vindt ze de kracht om het verleden te koesteren en vast te houden nu de toekomst als los zand door haar vingers glipt?

Ik kon het boek niet wegleggen en heb het in één ruk uitgelezen. Ik heb gelachen, maar ook gehuild. Boek voor mijn dochters van Rowan Coleman heeft me tot de laatste bladzijde geboeid en heeft me ook zeker geraakt. De schrijfstijl van Coleman is vlot en de personages steken goed in elkaar. Als je nog op zoek bent naar een mooie, aangrijpende roman, kan ik je dit boek zeker aanraden.

5. Karin Slaughter – Goede dochter

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Thriller-liefhebbers opgelet! Het nieuwe boek van Karin Slaughter is een must read voor deze zomer. Lekker spannend en krachtig!

6. Esther Verhoef – Nazomer

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

Een fijn en spannend boek om mee te nemen op vakantie!

7. Suzanne Vermeer – Het Paradijs

Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen keert Liza onverrichter zake terug naar Nederland. Dan krijgt ze een jaar later een telefoontje vanuit Griekenland. Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia.

Laat ik nou deze zomer naar Kefalonia op vakantie gaan… Dit boek mag dus absoluut niet ontbreken in mijn koffer! Ik weet wel waar ik dit boek ga lezen: aan het zwembad of op het strand. Nu al zin in!

8. Kiki van Dijk – Ibiza de erfenis

Dorien is een wereldberoemde fotograaf die de wereld rondvliegt voor opdrachten. Als ze in Nederland is, leidt ze een prettig leven met haar puberzoon Mick. Maar wanneer Mick voor een vakantie naar Ibiza wil, is Dorien direct tegen. Door tussenkomst van haar ex-man David laat ze hem met tegenzin gaan, maar als Mick meteen na aankomst verdwijnt weet Dorien dat het foute boel is. Halsoverkop vliegt ze naar het eiland dat zij vijfendertig jaar eerder met haar moeder verliet. Daar wordt ze plotseling geconfronteerd met herinneringen aan een verleden dat ze nooit helemaal heeft afgesloten. Ze raakt verstrikt in een gevaarlijk spel waarbij niemand te vertrouwen is en Dorien en haar familie grote risico’s lopen. Zal ze op tijd doorzien wat er op het eiland speelt?

Het vervolg op Ibiza van Kiki van Dijk, een boek dat ik vorig jaar tijdens mijn vakantie las. Ik ben heel benieuwd!

9. Clare Swatman – Voor je weggaat

Zoe en Ed worden met vallen en opstaan volwassen, allebei volgen ze hun eigen pad. Maar dan, na jaren vol uitzichtloze baantjes en chaotische huisgenoten, vinden ze elkaar. De toekomst lacht hun toe… En dan gebeurt het ondenkbare. Op een ochtend, op weg naar zijn werk, komt Ed om bij een verkeersongeluk. Zoe moet leren leven zonder hem. Maar ze kan de herinneringen niet loslaten. Hoe kan ze de gelukkige momenten, hun eerste kus, alles wat ze samen hebben opgebouwd, achter zich laten? Ze moet Ed iets vertellen. Alles wat ze nog nooit eerder heeft gezegd.

Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar na het zien van het omslag en het lezen van de achterkant, kan het bijna niet anders dat dit een heel mooi boek is.

10. Anthony Doerr – Bevroren dromen

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij al van gebeurtenissen die later werkelijkheid worden. Op zijn tweeëndertigste ontmoet hij Sandy. Ze trouwen en gaan in Ohio wonen waar Sandy bevalt van een dochter, Grace. Wanneer David droomt dat Grace zal verdrinken, verlaat hij zijn gezin en reist naar de andere kant van de wereld. Vele jaren gaan voorbij. Heeft Sandy hem inmiddels vergeven? Zou Grace nog leven?

Ik ben deze op dit moment aan het lezen en mijn eerste indruk is heel erg goed. Wat een goede schrijver is dit, hij weet alles zo magisch op papier te krijgen!

11. Lisette Jonkman – Helemaal het einde

Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland.
De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.

Helemaal het einde bevat een flinke dosis humor, maar haalt ook een heleboel serieuze dingen aan: rouw, drugsgebruik en familieproblemen.Helemaal het einde is een absolute aanrader als je houdt van Lisette (en wie doet dat nou niet) en chicklits met een diepere laag. Dit boek wil je lezen!

Welke boeken neem jij deze zomer mee op vakantie? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 28 juli 2017 / 08:08

  De geode dochter heb ik al uit en vond ik heel goed. Mijn ereader staat vol dus ik ben klaar voor mijn vakantie. Ik lees met name thrillers.

  • Tedje
   Auteur
   28 juli 2017 / 14:49

   Leuk, Annette! En wat een uitvinding he, de e-reader. Bij mij gaat ‘ie ook weer mee op vakantie!

 2. 28 juli 2017 / 09:00

  Denk dat ik maar één van deze mee moet nemen! Een aantal spreken me wel aan! Ik weet ook nooit welke boeken ik moet meenemen, dus dit komt als geroepen!

  • Tedje
   Auteur
   28 juli 2017 / 14:49

   Fijn, ik ben benieuwd welk boek het uiteindelijk wordt! Veel leesplezier!

 3. 28 juli 2017 / 09:02

  Altijd handig, zo’n inspiratielijstje! Ik ben vooral benieuwd naar het boek van Esther Verhoef, want ik vind dat altijd wel een goede schrijfster.

  • Tedje
   Auteur
   28 juli 2017 / 14:50

   Leuk, welke heb je opgeschreven? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *