14 Goede films op Netflix die je gezien moet hebben

Ik krijg regelmatig vragen van vriendinnen en bekenden: Tedje, welke film moet ik kijken op Netflix? Eigenlijk heb ik dan een ‘standaard’ lijstje met titels die je – vind ik – gezien moet hebben. En die wil ik ook graag met jullie delen!

The Prestige

Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.

Als je deze film nog nooit gezien hebt: gaat dat zien! Echt een bizar goede film. Ik weet één ding zeker: hier ga je geen spijt van krijgen.

Prisoners

Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.

Deze film moet je gezien hebben! Hij is super spannend en heeft echt een sick plot. Bizar! Prisoners was een film die me nog lang bijgebleven is en ik heb hem hierna een keer gezien. De acteurs zijn allemaal steengoed!

Films en seriesFilms en series

Contratiempo

Een jonge zakenman wordt wakker in een hotelkamer. Deze is van binnenuit afgesloten en naast hem ligt het dode lichaam van zijn minnares. Hij huurt meteen een zeer prestigieuze advocaat in. In een hectische periode van één nacht, proberen ze samen te verduidelijken wat er precies gebeurd is.

Ik heb ademloos en vol verwachting naar deze film gekeken. Tot aan het eind van de Spaanse film was ik geboeid en wilde ik weten hoe het nu precies in elkaar zat. Want het leuke aan deze film is: je weet niet wat er écht is gebeurd. Er komen verschillende scenario’s aan het licht en daarom weet je als kijker niet hoe de moord (en door wie) hij is gepleegd. Deze film staat op Netflix, aanradertje!

Django Unchained

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.

Je moet ervan houden (het is namelijk een film van Quentin Tarantino, en als het over zijn stijl gaat: you hate it or you love it), maar ik vond deze film geweldig!

Lion

Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Dit waargebeurde verhaal werd opgeschreven in een boek (dat overigens prachtig moet zijn!), maar nu is het dus ook verfilmd. Met in de hoofdrol Dev Patel, ook bekend uit Slumdog Millionaire. De film is opgesplitst in twee delen: eerst zien we het vijfjarige, super schattige jongetje Saroo, zwervend door India. De omgeving en de natuur is een feest om naar te kijken en alles is prachtig vastgelegd. Lion is een ontroerende film en heeft me tot diep in mijn hart geraakt. Houd alvast maar een zakdoekje bij de hand!

The Wolf of Wall Street

Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang ‘king of the world’ kon zijn. Een verfilming van het waar gebeurde verhaal over Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Op zijn 26e start hij zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar per week. Gevolg? Een leven vol bedrog, prostituees, waanzinnige feesten en bergen met drugs. Dat terwijl zijn prachtige vrouw Naomi (Margot Robbie) op hem zit te wachten in hun landhuis. Samen met zijn zakenpartner Donnie (Jonah Hill) bedenkt hij illegale praktijken om geld wit te wassen. Maar dan begint de FBI zich ermee te bemoeien.

The Wolf of Wall Street is ontzettend grappig en Leonardo DiCaprio en Jonah Hill leveren een goed staaltje acteerwerk. Drie uur lijkt lang, maar hij had nog wel even door mogen gaan. Geen een scène is saai door grote dosis aan humor. Ook het camerawerk is erg sterk. Snelle shots volgen elkaar op en daardoor blijft de kijker geboeid.

Gone Girl

Gone Girl gaat over Nick en Amy, die vijf jaar getrouwd zijn. Ze lijken dolgelukkig met elkaar, maar al vroeg in deze thriller blijkt dat hun huwelijk helemaal geen rozengeur en maneschijn is. Wanneer Amy op hun 5-jarige anniversary spoorloos verdwenen is, wordt er meteen een grote zoektocht georganiseerd. Een van de spannendste films met de meest bizarre plottwist die ik ooit heb gezien. Ik heb de film inmiddels meerdere keren gezien en hij blijft gewoon heel erg goed. Kijken dus! Gone Girl is overigens ook een boekverfilming van Gillian Flynn.

Room

Room vertelt het verhaal van Jack (Jacob Tremblay), een energiek jongetje van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn ‘Ma’ (Brie Larson). Net als elke goede moeder probeert Ma haar zoon op een normale manier, veilig groot te brengen. Ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen, die door Ma eufemistisch ‘Kamer’ wordt genoemd. Ze heeft hier een eigen wereld gecreëerd voor Jack, en stelt alles in het werk om hem zelfs in deze verraderlijke omgeving een volwaardige opvoeding te geven. Maar als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en Ma eraan onderdoor dreigt te gaan, verzinnen ze een plan om te ontsnappen.

Mijn god, ik heb een aantal keer mijn adem ingehouden terwijl ik naar Room keek. Wat bizar om te beseffen dat iemand al vijf jaar nooit iets anders heeft gezien dan vier muren en een plafond met een dakraam. De personages uit Room kruipen onder je huid en ik vond het een verpletterend goede film.

Gravity

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalski alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben … en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.

The Shawshank Redemption

Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt valselijk beschuldigd van moord. Hij krijgt levenslang en wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd. Daar sluit hij vriendschap met Red (Morgan Freeman), een oude
gevangene die het klappen van de zweep kent. Andy leert dat je in Shawshank twee dingen kunt doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Zijn vrijheid is hij immers voorgoed kwijt. Of toch niet?

Een van de beste films allertijden: The Shawshank Redemption. Als je deze nog nooit gezien hebt: shame on you! Ga deze film absoluut kijken. En als je hem al wél hebt gezien, dan is het echt niet verkeerd om deze nog een keer aan te zetten, want het blijft een prachtige film.

John Wick

De mysterieuze eenling John Wick heeft zijn verleden als huur moordenaar van de Russische maffia afgezworen en wil niets liever dan in alle rust genieten van zijn luxe leven in New York. Totdat alles wat hem lief is wordt afgenomen door een groep gewelddadige gangsters. Er rest hem nog maar een ding: wraak.

Dit is een echte actiefilm, daar moet je wel van houden. Ik heb hem samen met mijn vriend gekeken en die vond hem heel cool en dat vond ik ook! Er zit nog iets van verhaallijn in (dus niet alleen maar achtervolgingen en schieten) en dat vond ik erg sterk. John Wick 2 en 3 staan ook op Netflix!

The Danish Girl

Einar en Gerda zijn getrouwd en allebei kunstenaar. Hun dagelijkse leven, huwelijk en hun kunst veranderen als Einar de controversiële beslissing neemt om als vrouw door het leven te gaan.

Wat een bijzonder mooie film is dit! Als de trailer je aanspreekt, is deze film echt een dikke aanrader om te kijken!

The Dressmaker

The Dressmaker is een verfilming naar het boek van Rosalie Ham, in eigen land bekroond met talloze prijzen, onder meer voor Winslet. De succesvolle kledingontwerpster Myrtle Dunnage (Kate Winslet) keert terug naar het stoffige Australische gehucht waar ze is opgegroeid. Toen ze nog maar tien jaar oud was, moest ze – in een zwarte wolk van beschuldigingen – haar dorp verlaten. Jaren later keert ze dus terug, om voor haar moeder te zorgen. Ze is dan in Parijs bij de beste coutureateliers in de leer geweest. Haar schitterende jurken wekken afgunst van de hele bevolking. Eerst lukt het om de wantrouwige inwoners voor zich te winnen met haar prachtige designs, maar wanneer de excentrieke dorpelingen zich voor een tweede keer tegen haar keren, besluit ze hen een lesje te leren…

The Dressmaker is een arthouse film, je moet er wel van houden. Er zit mega droge humor in en vooral de moeder van Myrthle, Molly, vond ik vooral hilarisch. Ik zat regelmatig hardop te lachen. Tegelijkertijd is deze film ook bloedserieus en dramatisch en dat zorgt voor een spannend contrast.

Zodiac

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die eind jaren ’60 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status.

Deze film is al wat ouder, maar daardoor niet minder goed! Een van mijn favoriete acteurs speelt hierin: Jake Gyllenhaal. Erg spannend en mysterieus, ik vond het een goede film!

Welke film wil jij nog graag zien? 

WonenWonen

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 8 april 2020 / 19:17

  Toffe films, ik heb ze allemaal gezien behalve The Dressmaker! Vond alle andere films die je noemt echt heel goed (alleen Gravity vond ik een beetje naar, over de ruimte haha), dus misschien ga ik deze ook maar eens aanzetten! :)

  • Tedje
   Auteur
   9 april 2020 / 09:05

   Wauw, dan ben jij net zo’n filmfanaat als ik! Heel nice! Ik vond The Dressmaker echt heel leuk en bijzonder! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

   • Frank
    23 september 2020 / 17:25

    The Shawshank Redemption blijft inderdaad een steen goede film. De rest vind ik persoonlijk zeer matig. Wel een compliment voor de site, ziet er strak uit!

 2. 9 april 2020 / 13:18

  Gone girl zou ik ook graag willen zien, afgelopen weekend heb ik Room gekeken.. heel bizar.. maar liep mooi af. The Dressmaker vond ik mwa, ik kwam er niet zo lekker in denk ik? The Shawshank Redemption vond ik echt heel erg mooi! Dat is ook echt een aanrader, zelf ben ik ook enorm gek op films. Adrift heb ik gekeken en die vond ik ook enorm goed, en momenteel ben ik net klaar met de serie outlander (echt de mooiste en meest meeslepende serie ooit).

  • Tedje
   Auteur
   14 april 2020 / 14:09

   Room is echt een bizarre film hè? Jammer dat je The Dressmaker niet zo leuk vond, het is ook wel een bijzondere film. Moet je van houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *