15 dingen waar zussen ruzie om hebben

Broers en zussen maken ruzie. Dat doen ze nu eenmaal. Hoeveel ze van elkaar houden en hoeveel lol ze met elkaar kunnen hebben, het kan gewoon niet anders dat ze af en toe eens lekker kibbelen of schreeuwen naar elkaar als het moet. De meeste broers en zussen maken het tien minuten later weer goed (zo gaat het meestal bij mij en mijn zusje). Maar waar maken we dan ruzie om?

1. Wie er vroeger achter de computer mocht. Geen luxe van: pak jij maar de iPad of ga achter je eigen laptop zitten, nee, vechten om de pc die op zolder stond en waar je ook nog moest inbellen!

2. Of dat je uren Sims zat te spelen terwijl je zusje er maar zielig naast zat en alleen mocht kijken. Sorry sis.

3. Wie er met Ken mocht trouwen. En wie de mooiste Barbie-jurk mocht hebben.

4. De tafel afruimen. ‘Ja, maar ik heb het gisteren al gedaan. En eergisteren. Dus.’ Sowieso ruzie maken om alle huishoudelijke klussen.

5. Wie de grootste slaapkamer krijgt. Oeps. Dat was ik uiteindelijk.

6. Dat je kleine zusje altijd alles veel eerder mocht dan jij toen jij die leeftijd had.

7. En dat je zusje altijd alle songteksten verkeerd meezong. ‘Jij weet echt niet wat ze zingen he? Sukkel.’

8. Elkaars make-up en kleding lenen zonder het aan elkaar te vragen. En boos worden op je zusje terwijl je weet dat jij het ook wel eens doet.

9. Dat je zusje je zit uit te dagen met van alles en nog wat. Eerst probeer je er niet op te reageren, maar uiteindelijk gaat ze te ver en schreeuw je: ‘EN NU KAP JE ER MEE!!!!’

10. Elkaar napraten op een hele irritante manier totdat er klappen vallen ;)

11. Wie welk bed kreeg als jullie op vakantie gingen.

12. Welk tv-programma of film jullie gingen kijken op tv.

13. Wie er eerst mag douchen zodat je de douche niet uit hoeft te drogen.

14. Ruzie maken omdat de ander vals zat te spelen bij een spelletje.

15. Omdat de ander jouw broodje, pizzapunt, laatste lepel Nutella of laatste beetje chips in de zak had opgegeten. En dit waren zijn hele belangrijke dingen in je leven (en dat zijn ze eigenlijk nog steeds).

Heb jij een broer of zus en waar maken jullie wel eens ruzie om?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

28 Reacties

 1. 31 maart 2015 / 06:19

  Hahaha ik heb zo moeten lachen om dit artikel, geweldig en zó herkenbaar met twee zusjes! Vooral dat Sims spelen en dan alleen maar mogen kijken.. too bad <3

 2. 31 maart 2015 / 07:33

  Haha heel herkenbaar! Wij hadden vooral ruzie om het dingen lenen verhaal. Mijn zusje pakte altijd spullen van mij zonder het te vragen. Hierna was ik het kwijt en ging ik aan mezelf twijfelen zeker als ze zei dat ze het niet had. En vervolgens na een paar weken lag het ineens weer in mijn kamer met een briefje sorry erbij. Ik kon haar dan wel schieten haha. Gelukkig zijn we nu ouder en wijzer en kunnen we het steeds beter met elkaar vinden en gaan we zelfs samen leuke dingen doen ;-)

 3. 31 maart 2015 / 08:57

  Zo hé, bijna alles klinkt bekend. vooral nummer 9 xD
  Bij mij en me zusje zit er 6 jaar verschil tussen, dus ruzie over de barbies hebben we dus nooit gehad en zal ook nooit gebeuren denk ik xD

  xx

 4. 31 maart 2015 / 08:58

  hahaha, dit zijn wel veel van die échte zusjes dingen waar ik niet echt over mee kan praten met 2 broers! Waar wij ruzie over hebben … geen idee, haha!

 5. 31 maart 2015 / 09:57

  Hahaha super herkenbaar!!!! Vooral dat gedeelte over songteksten verkeerd meezingen, haha. In de auto zongen we altijd mee met onze diskman (!) en dan vond ik het super irritant om haar te horen zingen terwijl ik het zelf ook keihard deed haha.

  • Tedje
   Auteur
   31 maart 2015 / 10:18

   Haha, bij ons ging het precies hetzelfde!!

 6. 31 maart 2015 / 10:06

  Haha, wat een geweldig artikel. Dit is echt gewoon precies hetzelfde lijstje als dat ik zou kunnen maken. Guilty aan alles.

  • Tedje
   Auteur
   31 maart 2015 / 12:17

   Haha, wat grappig dat je alle punten herkent! Echte zussen dus ;)

 7. 31 maart 2015 / 13:27

  haha super grappig om te lezen. En klinkt heel herkenbaar :). Zelf had ik altijd ruzie met me broer als ik spelletje op computer wilde spelen wat van hem was. Gelukkig nu allebei eigen computers.

  Liefs,

 8. 31 maart 2015 / 14:35

  Haha het enige waar mijn zus en ik over ruzie maken is het lenen van elkaars kleding ;p

 9. 31 maart 2015 / 16:05

  Ik moest bijna huilen bij nummer 2, mijn zusje heeft veel te verduren gehad. Ze mocht wel meepraten, maar ho maar als ze de computer aanraakte. Ze was een keertje boos op me en toen ik thuis kwam was mijn spiegel sim dood, haha.

  • Tedje
   Auteur
   31 maart 2015 / 16:24

   Aaahww!! Mijn zusje mocht ook nooit van mij, echt zielig :(

 10. 31 maart 2015 / 16:25

  Haha herkenbaar, ik heb ook een zus , alleen die ging op haar 18e al uit huis.

 11. 31 maart 2015 / 16:39

  Haha ik heb zelf een oudere broer, vechten om kleding deden we niet maar we waren heel goed in elkaar irriteren ;) Maar dat hebben we ondertussen achter ons gelaten en nu zijn we al jaren beste vrienden :)

 12. 31 maart 2015 / 17:33

  zo herkenbaar vooral dat in onze tijd we ruzie maakte om op de computer te gaan, iets wat nu nog amper voorkomt volgens mij haha.

 13. Ianthe
  31 maart 2015 / 22:41

  Weeral zo’n leuk herkenbaar artikel, leuk! Ik heb ook een jonger zusje dus alle puntjes die je opsomt zijn zó herkenbaar, haha

 14. 1 april 2015 / 16:12

  Hahaha 13 was ook standaard hier in huis! Op zich hebben mijn zus en ik niet veel ruzie gehad, misschien ook wel omdat dingen als wie welke kamer kreeg gewoon al vast stonden. Ik weet nog wel dat ik het eigenlijk altijd verschrikkelijk vond als mijn zus jarig was en allemaal cadeaus kreeg en ik niet (ik ben ook echt een half jaar later jarig, dus dan moest ik ook nog pittig lang wachten haha) en stiekem vond ik het sowieso niet leuk als zij ergens eerder mee was, maar dat was meestal wel het geval omdat ze natuurlijk ouder is, haha.

 15. 1 april 2015 / 20:24

  Hahahaha ondanks dat ik geen broertjes of zusjes heb kan ik het me wel voorstellen

 16. 4 april 2015 / 13:16

  Hahaha wat een leuke post! Ondanks dat ik alleen een broertje hebt, zijn toch veel dingen herkenbaar haha!

 17. Joëlle
  11 april 2015 / 13:05

  Zeer herkenbaar dit ;)

 18. Maartje a
  7 augustus 2015 / 08:24

  Hahahahaha ik ga stuk

 19. 24 oktober 2015 / 14:02

  Hahaha, heel erg herkenbaar! Vooral dat ruzie maken over de computer, bedden en aan elkaars haren trekken.

 20. 9 februari 2016 / 17:32

  Haha, hilarisch! Ik en m’n zusjes hebben eigenlijk zelden tot nooit ruzie. Hooguit om wie het laatste stuk taart of chocola mag eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *