16 series om te bingewatchen op Netflix

netflix series bingewatchen

Het hele land is in rep en roer en het gaat nergens anders over: het coronavirus. Omdat we toch genoodzaakt zijn de komende tijd veel binnen te blijven, heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met series die je lekker kunt bingewatchen. Want daar is nu alle tijd voor nu je niet naar een restaurant, bioscoop of sportschool kunt.

Series om te bingewatchen op Netflix

1. Élite

Samuel, Nadia en Christian, drie studenten uit het arbeidersmilieu, krijgen een beurs om naar een elitaire school te gaan nadat hun school is ingestort door een constructiefout. In de eerste aflevering vindt er een moord plaats en het hele eerste seizoen gaat er – uiteraard – over wat er precies is gebeurd. Ook bij deze serie geef ik je een waarschuwing: in no time heb je alle afleveringen gekeken. Afgelopen week is seizoen 3 van deze Spaanse serie op Netflix gelanceerd, en daar zit ik nu midden in. En ja, het is nog steeds zo verslavend als in seizoen 1!
Aantal seizoenen: 3

2. Toy Boy

Nieuw op Netflix is de Spaanse serie Toy Boy. Een stripper in Málaga wordt na zeven jaar vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces en wil bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord van haar man… Ik heb nu de eerste drie afleveringen gekeken, dikke aanrader hoor! Kijkt lekker weg, er komen regelmatig mannen met ontblote bovenlijven in beeld én het is ook nog eens spannend.
Aantal seizoenen: 1 

3. Sex Education

Deze Britse serie vertelt het verhaal van Otis, een 16-jarige puber die naar de middelbare school gaat. Zijn moeder is (seks)therapeute. Otis zelf worstelt met problemen waar veel tieners van zijn leeftijd mee te kampen krijgen, bijvoorbeeld seksualiteit, liefde en vriendschappen. De rebelse Maeve, een meisje van school waar Otis wel een oogje op heeft, stelt voor een sekstherapie praktijk op school te beginnen. Want hoewel Otis zelf misschien nog niet al teveel ervaring blijkt te hebben, kan hij wel heel goed advies geven. Als je zin hebt om te lachen, please, ga deze serie kijken. Zoveel awkwardness, heerlijk!
Aantal seizoenen: 2

4. Virgin River

Melinda Monroe wil na een groot drama haar leven een nieuwe start geven. Ze reageert dan ook op een advertentie om in het afgelegen dorpje Virgin River aan de slag te gaan als verpleegkundige. Het leven in het kleine stadje blijkt al snel niet zo eenvoudig te zijn als ze had verwacht en Melinda moet haar eigen problemen zien op te lossen voor ze Virgin River als haar thuis kan zien. De serie lijkt een beetje op Hart of Dixie – mocht je die serie kennen – en kijkt echt heerlijk weg. Deze afleveringen heb je binnen no time gekeken!
Aantal seizoenen: 1

5. Gossip Girl

Ik heb alle 6 seizoenen van Gossip Girl al twee keer gezien en ik sluit niet uit dat ik nog een keer ga beginnen aan deze serie. I mean: New York, preppy outfits, romances.. Do I need to say more?
Aantal seizoenen: 6

6. Friends

Verklaar me voor gek, maar ik had Friends nog nooit helemaal gezien. Tot eind vorig jaar, toen begon ik namelijk van voor af aan met alle tien seizoenen van Friends. Vorige maand keek ik de laatste aflevering van seizoen 10 en ik moet je eerlijk bekennen: wat een ellende nu ik geen nieuwe afleveringen meer in het vooruitzicht heb! Alle karakters hebben een plekje in mijn hart veroverd. Als je Friends nog nooit gezien hebt, please, ga het kijken want het is ge-wel-dig.
Aantal seizoenen: 10

7. How I Met Your Mother

In het genre van luchtige, grappige series valt ook zonder meer How I Met Your Mother. In de 9 seizoenen (ja, je hebt even een voorraadje) gaat het over wie de moeder van de kinderen van Ted Mosby is. Of dat langdradig wordt? Soms! Maar het grootste deel van de tijd is het gewoon heel grappig en gaat het nergens over. Heerlijk. Mijn favoriete karakter? Barney Stinson, wat een hilarisch personage is dit! Ik heb de hele serie al een keer gekeken, maar nu ik klaar ben met Friends – huilen – ga ik denk ik gewoon nog een keer beginnen met How I Met Your Mother.
Aantal seizoenen: 9

8. Suits

Mike Ross is een briljante scholier: met zijn hoge IQ en zijn fotografisch geheugen maakt hij toetsen voor anderen. Maar – helaas – zit hij in het verkeerde circuit en zullen zijn dromen om advocaat te worden nooit werkelijkheid worden. Of toch wel? Per ongeluk stapt hij binnen bij Harvey Specter, een van de beste advocaten van New York. Specter is onder de indruk van de scherpheid van Ross en neemt hem aan alsof hij afgestudeerd is aan Harvard. Een heerlijke serie om te bingewatchen!
Aantal seizoenen: 7

9. Ozark

Ozark gaat over de familie Byrde die een normaal leven leidt. Tenminste, dat lijkt zo. Vader Marty Byrde (Jason Bateman, bekend van Horrible Bosses en The Switch) is namelijk een witwasser voor een Mexicaans drugskartel. Wanneer het misgaat, moet hij met zijn gezin verhuizen van Chicago naar de Ozarks in Missouri. Een wat tragere serie, maar toch ook erg verslavend en interessant! 27 maart komt seizoen 3 van Ozark op Netflix te staan.
Aantal seizoenen: 2

10. Vis a Vis

In Vis a Vis worden we meegezogen in het leventje in een Spaanse vrouwengevangenis. Als de ietwat naïeve Macarena (Maggie Civantos) verliefd wordt op haar baas gaat ze heel ver om ‘m aan haar zijde te houden. Zelfs zó ver dat ze door fraude in de gevangenis terechtkomt. Ze belandt als groentje op een plek waar ze totaal niet thuishoort en waar ze moeilijk haar draai kan vinden. Inmiddels staan er 4 seizoenen op Netflix en een vijfde seizoen is aangekondigd.
Aantal seizoenen: 4

11. La Casa de Papel

La Casa de Papel (letterlijke vertaling: Het huis van papier, in het Engels heet de serie Money Heist) gaat over een mysterieuze man – die zichzelf ‘de professor’ noemt – die samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis wil plegen. Ze willen de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het leuke aan de serie is dat de overval al plaatsvindt in aflevering 1. Hoe krijgen de makers dan nog zoveel afleveringen vol? Het antwoord is eigenlijk simpel: door heen en weer te springen in de tijd. Deze serie heeft niet lang nodig om je verslaafd te maken…
3 april komt seizoen 4 van La Casa de Papel op Netflix, dus als je de serie nog niet hebt gezien: je hebt nog eventjes om de eerste drie seizoenen er doorheen te jassen.
Aantal seizoenen: 3

12. Breaking Bad

Een van de beste series die ik ooit heb gezien is Breaking Bad. Scheikundeleraar Walter White is terminaal ziek en zijn behandelingen voor longkanker zijn duur. Hij rolt in de wereld van het maken van crystal meth, dat hij – blijkbaar – heel goed kan, want zijn product is populair. Alle 5 seizoenen staan op Netflix en ik waarschuw je alvast: deze serie is verslavend! Bingewatch alert dus ;-)
Aantal seizoenen: 5

13. 13 Reasons Why

De mensen die 13 Reasons Why hebben gezien, kunnen het vast en zeker beamen: deze serie is verslavend. In het eerste seizoen staat het verhaal van Hannah Baker centraal: ze heeft zelfmoord gepleegd en de mensen die daar – in haar ogen – verantwoordelijk voor zijn, krijgen cassettebandjes toegestuurd. Inmiddels staan er 3 seizoenen op Netflix.
Aantal seizoenen: 3

14. Gilmore Girls

Ik had Gilmore Girls nog nooit gezien, tot het twee jaar geleden op Netflix verscheen! De serie is al best oud – het eerste seizoen begon in 2000 – maar dat neemt niet weg dat hij niet leuk is om naar te kijken. Sterker nog: in no time keek ik alle seizoenen (7 stuks!). De serie is grappig en lekker luchtig, zeker de moeite waard om aan te beginnen. Als je dan toch bezig bent met Gilmore Girls, plak dan ook meteen Gilmore Girls: A Year in the Life er achteraan.
Aantal seizoenen: 7

15. YOU

Een vrij nieuwe serie op Netflix: YOU, een verslavende psychologische thriller serie. De serie begint als een vrij cliché liefdesverhaal: je maakt kennis met Joe Goldberg, de manager van een boekenwinkel. Deze gewone, attente jongen wordt gespeeld door Penn Badgley, die we natuurlijk kennen als Dan uit Gossip Girl. Als Guinevere Beck een boek komt kopen in zijn winkel, ontstaat er al gauw een obsessie voor deze dame, like, vijf minuten later. In de eerste aflevering zien we hoe hij behoorlijk obsessief aan de slag gaat met kennis vergaren. Al snel blijkt dat Joe een duistere kant heeft… Je bent gewaarschuwd: deze serie is súper verslavend! Inmiddels heeft YOU twee seizoenen. Bingewatch alert!
Aantal seizoenen: 2

16. The Sinner

In het eerste seizoen van de serie The Sinner volg je de jonge moeder Cora Tannetti (Jessica Biel). Op een zomerse dag is ze met haar man en kind aan het water. Ze schilt een peer voor haar zoon en steekt vervolgens een jongen neer die een paar meter verderop zit. Deze moord – die al vrij snel gebeurt in de eerste aflevering – komt totaal uit het niets. De grote vraag die direct in je hoofd komt is: waarom? “I did it, and I don’t know why.” Waarschuwing: vanaf moment één wil je verder kijken.
Aantal seizoenen: 2

Welke serie ga jij bingewatchen op Netflix de komende tijd? 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 17 maart 2020 / 17:04

  The sinner vond ik vreemd, 13 reasons vond ik geweldig en Virgin River is echt een feelgood serie. love it!

  • Tedje
   Auteur
   18 maart 2020 / 15:18

   Jaa Virgin River was leuk he! Ben benieuwd of er snel een seizoen 2 komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *