18 dingen die je herkent als je Instagram verslaafd bent

 photo IMG_6391a.jpg

Ik durf het best te zeggen hier op mijn blog: ik denk dat ik Instagram verslaafd ben. En met mij zijn er nog heel veel anderen, dat weet ik zeker. Hieronder 18 dingen waar je jezelf misschien wel in kunt herkennen als je Instagram een leuke app vindt. 

1. Je blijft Instagram maar refreshen terwijl er geen nieuwe foto’s in je feed verschijnen.

2. Je maakt minstens 20 foto’s van je eten uit verschillende hoeken. Dan zit er altijd wel een goede bij voor op Instagram.

3. Je kunt héél lang bezig zijn met het bewerken van je foto’s in allerlei leuke apps zoals Afterlight of VSCO cam.

4. En dan twijfel je steeds of je nu wel de goede filter gekozen hebt.

5. Je weet precies hoeveel volgers je hebt.

6. Je maakt niet zomaar een foto van eten, je make-up of de outfit die je aan wil trekken, nee, alles leg je mooi neer en verschuif je minstens vijf keer om te kijken of het anders ook nog leuk kan liggen.

7. Mensen in je omgeving weten dat je eerst een foto wil maken van je eten in een restaurant (of gewoon thuis) voordat je kan beginnen met eten.

8. Je weet welke foto van jou het meeste likes heeft.

9. Instagram checken is het eerste en het laatste dat je op een dag doet…

10. Je kijkt regelmatig je eigen foto’s terug die je hebt geplaatst op Instagram en dan ben je weer een uur verder.

11. Je weet ’s ochtends al welke momenten op de dag Instagram-waardig kunnen zijn. Eerst ga je een lekker ontbijtje maken met vers fruit, ’s middags ga je even de stad in dus dan kan je misschien wel een foto maken in de paskamer en ’s avonds heb je een feestje, dus dan kun je gekke selfies maken met vriendinnen!

12. Je kiest al niet eens meer de filters in Instagram zelf, omdat je twintig verschillende bewerkingsapps hebt.

13. Je weet wat ‘de goede kant’ van je gezicht is en hoe je het best op foto’s staat. Samen met vriendinnen of alleen. Als je een vriendin hebt die ook Instagram-verslaafd is, hoef je zulke dingen al niet eens meer uit te spreken, want dan gaan jullie vanzelf al in de goede selfie-stand staan of zitten.

14. Je kunt uren (maar dan ook echt uren) door andere Instagram-accounts scrollen.

15. Als Instagram down is, raak je bijna in paniek. Je wilde net die mooie ‘uitzicht op Amsterdam’ foto plaatsen!

16. Als je een foto wil maken, je heel vaak schrikt van je eigen ugly geconcentreerde gezicht, omdat je iPhone nog op selfie-stand staat. Oeps!

17. Dat je tijdens het hardlopen denkt: shit, ik ben al veel te ver in mijn run en ik zie er veel te bezweet uit. Nu kan ik geen selfie meer maken!!

18. Als je databundel op is en er geen goede wifiverbinding is, waardoor jouw upload op Instagram iedere keer failed. Grrrrr!!

In hoeveel punten herken jij jezelf en hoe Instagram verslaafd ben jij? En volg jij Teddlicious trouwens al op Instagram? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

21 Reacties

 1. 22 april 2015 / 08:20

  Hahahaha oepsieeeee het is behoorlijk herkenbaar! Superleuk geschreven <3

 2. 22 april 2015 / 09:13

  Ik vrees dat ik aan alle punten voldoe. Het is vooral heel grappig dat mijn omgeving al wacht met eten tot ik mijn foto heb gemaakt of dat mijn vriend het eten netjes neer legt omdat hij weet dat ik er een foto van ga maken…. OEPS.

  • Tedje
   Auteur
   22 april 2015 / 09:15

   Hahahaha oeps! Nou, ik kan er over meepraten hoor… Life of a blogger ;)

 3. 22 april 2015 / 09:23

  Haha alle punten kloppen. Check! Flink verslaafd ook dus! Leuk artikel!

 4. 22 april 2015 / 09:27

  Hahaha *voelt zich schuldig*.
  Ach, Instagram is gewoon te leuk! Ik ben een diehard verslaafde.
  Liefs Lonneke

 5. 22 april 2015 / 10:46

  Haha oeps, hier ook een verslaafde! Ik herken mezelf eigenlijk in alle punten wel, haha.

 6. 22 april 2015 / 14:26

  Hmmmm zo erg ik denk dat ik beetje verslaafd ben wel hahaha

 7. 22 april 2015 / 15:15

  Superleuk artikel, en dan scroll je door je instagram en tap je iets wat je al leuk vond en oeps.

  • Tedje
   Auteur
   22 april 2015 / 19:36

   Haha die is ook nog heel herkenbaar inderdaad!

 8. 22 april 2015 / 15:27

  Ik gebruik geen instagram haha. Ik maak helemaal niet zo veel foto’s en als ik dat doe en ze wil delen gooi ik ze op twitter. Blijkbaar vinden mensen het irritant als er een foto op twitter wordt geplaatst. Ik vind het juist irritant dat ik eerst op een link moet klikken om alles te bekijken haha

 9. 22 april 2015 / 16:36

  Hahah zoveel punten komen me zo herkenbaar voor!

 10. 22 april 2015 / 21:44

  Oeps Guilty!!! Ik ben zeer zeker instagram verslaafd. Maar het is ook zo leuk!

 11. 23 april 2015 / 09:06

  Haha ik ken gelukkig niet alle punten, maar ik ben wel dol op Instagram :D

 12. 12 augustus 2015 / 21:37

  Ohjee dit is allemaal veel te herkenbaar hahaha stiekem wist ik dat wel een beetje!

 13. 13 augustus 2015 / 11:43

  Wat een leuk lijstje! Ik ben wel verslaafd aan kijken, maar minder aan het maken van foto’s. En stiekem erger ik me juist aan alle foto’s waarop de halve make-upcollectie uitgestald wordt terwijl je in de beschrijving leest dat het eigenlijk om het boek links in de hoek gaat. Whut?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *