2 leuke nailarts voor Kroningsdag

 photo IMG_2531a.jpg

De laatste Koninginnedag komt eraan. Koningin Beatrix zal afstand doen van de troon en haar zoon Willem-Alexander zal haar opvolgen. Volgend jaar (in 2014) zal Koninginnedag niet meer plaatsvinden op 30 april, maar op 26 april en zal het Koningsdag heten. Vandaag heb ik voor jullie twee leuke Do It Yourself (DIY) nailarts die je kunt maken voor Kroningsdag! 

Deze nailart heb ik nagemaakt van Helen van Beautyill. Ik zag deze tutorial voorbij komen en ik vond het er zo gaaf uitzien, dat ik besloot hem zelf eens te proberen.

 photo IMG_2528a.jpg

Wat heb je nodig? 
– 3 oude lakjes in de kleuren rood, wit, blauw en oranje
– Een zilveren lak
– Een dottingtool of satéprikker

 photo IMG_2524a.jpg

 photo IMG_2519a.jpg

 photo IMG_2527a.jpg

Het is belangrijk dat je oude lakjes gebruikt. Waarom? Hoe dikker de structuur van de lak is hoe beter. Je gaat namelijk eerst wat klodders van de nagellak op een papiertje aanbrengen. Laat deze een beetje drogen (zodat ze al lekker dik en stroperig worden) en lak ondertussen je nagels met de basislak die je wil gebruiken. Ik gebruikte daarvoor een zilveren lak van Catrice genaamd Makes me smile. Ondertussen zijn je klodders al een beetje dikker geworden en kun je beginnen.
Draai rondjes in een van de klodders met je dottingtool (ik begon onderaan mijn nagel met rood) en sleep de draadjes, die ontstaan omdat de lak zo dikkig is, over je nagel. Herhaal dit zo vaak als nodig. Er zullen wat klodders op je nagels ontstaan, maar ik vind dit juist wel leuk. Net zoals Helen heb ik mijn ringvinger met oranje bedekt.
Je bent best een tijdje bezig met deze nailart. Als je helemaal klaar bent kun je je vingers schoonmaken met een wattenstaafje met nagellakremover.

 photo IMG_2533a.jpg

Geen zin om zo lang bezig te zijn, maar wil je toch een leuk effect op je nagels? Ga dan voor onderstaande nailart.

 photo IMG_2518a.jpg

Wat heb je nodig?
– Rode, witte, blauwe, gouden en oranje nagellak.
– Plakband
– Dottingtool of satéprikker

 photo IMG_2534a.jpg

Lak al je nagels oranje (twee laagjes), behalve je ringvinger. Deze lak je wit in twee laagjes. Laat de witte nagellak heel goed drogen, want je gaat er zo plakband overheen plakken. Je kunt intussen met je dottingtool gouden stipjes zetten op de oranje nagellak voor een feestelijk effect. Plak het middelste gedeelte van je ringvinger af zodat je het onderste deel rood en het bovenste deel blauw kunt lakken. Zorg ervoor dat het plakband goed aansluit op je nagels, anders loopt het ertussendoor. En klaar is je Kroningsdag nailart!

 photo IMG_2539a.jpg

Weet jij al hoe je je nagels gaat lakken met Kroningsdag? 

Liefs van Tedje

Volg:

24 Reacties

 1. 27 april 2013 / 07:00

  Ik vind ze alletwee heel erg leuk, vooral die bovenste! Tof!

 2. 27 april 2013 / 07:13

  Heel leuk gedaan! Vooral die eerste is erg origineel!
  Vind dat setje van de Hema ook geweldig.

 3. 27 april 2013 / 08:00

  Leuk! ik heb mijn nagels gisteren gedaan; ringvinger vlag gesponst en op de rest een oranje french manicure met rood/wit en blauwe stippen en strepen.

 4. 27 april 2013 / 12:23

  Leuk! Vooral die eerste vind ik heel tof.

 5. 27 april 2013 / 14:37

  Wat een leuke nailarts:) Vooral de laatste vind ik erg mooi.

 6. 27 april 2013 / 19:47

  Die eerste vind ik echt heel leuk! Jammer dat we hier geen koninginnedag hebben..

 7. 27 april 2013 / 20:11

  Wat leuk gedaan! Vooral de eerste nailart. :) Toevallig heb ik net splatter nails gemaakt, toch weer wat anders. Het vlaggetje blijft ook leuk, gewoon zo lekker traditioneel. :p

 8. 28 april 2013 / 11:50

  Tof! Ik denk dat ik het gewoon bij oranje nagellak hou, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *