20 leuke romantische films op Netflix

Het aanbod met romantische films op Netflix wordt steeds groter! Soms gaan er wat titels af, maar er komen er steeds meer bij. En daar ben ik heel blij mee. Het is weer een tijdje geleden dat ik leuke romantische films op Netflix voor je op een rijtje heb gezet, dus het werd weer hoog tijd!

The Age of Adaline

Blake Lively is een van mijn lievelings actrices, dus mijn mening over deze film is een beetje bevooroordeeld. Ga deze film kijken! Hij is zo mooi! En ook leuk: onze eigen Michiel Huisman speelt een rol in The Age of Adaline. Love it!

The Choice

Een film van Nicholas Sparks, dat betekent weer eentje om bij weg te zwijmelen! *Come bother me baby. Bother me for the rest of my life!*

Call me by your name

De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra. Een prachtige, ontroerende film!

Love, Rosie

Oh, wat is deze film leuk! Ik heb deze film al een heleboel keren gezien en hij blijft leuk. De eerste keer moest ik om het kwartier huilen bij deze film (what was going on with me?), en ik moet je eerlijk bekennen: ik kan het eigenlijk nooit drooghouden bij deze film. Ja, ladies, als je deze film nog niet hebt gezien: ga hem kijken, want hij is echt héél erg mooi.

Letters to Juliet

Deze film kennen we allemaal, maar hij blijft leuk. Het idyllische stadje van Shakespeare’s Romeo and Juliet inspireert Sophie zelfs zich aan te sluiten bij de vrijwilligers die terugschrijven op onbeantwoorde liefdesbrieven.

After

“After your first, life will never be the same”. Wanneer de verlegen Tessa de mysterieuze bad boy Hardin ontmoet, valt ze als een blok voor hem. Ondanks alle waarschuwingen beginnen de twee een relatie. Hardin zet haar wereld op zijn kop, maar wat weet ze eigenlijk van hem? Ik heb alle boeken gelezen van de After-serie, dus ik was ook wel nieuwsgierig naar de film. Verstand op nul en kijken maar!

Isn’t it Romantic

Een over the top film met Rebel Wilson, altijd goed! Stiekem had ik iets meer verwacht van deze film – maar dat ligt misschien aan mijn kritische verwachtingspatroon – maar desalniettemin blijft dit gewoon een hele vermakelijke film.

The Kissing Booth

Elle Evans, een zestienjarig meisje, is populair en feest graag maar is nog nooit gekust. De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer ze tijdens carnaval terechtkomt bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is – de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school. Een heerlijke typische meidenfilm op Netflix. Vriendinnen verzamelen, snacks in huis halen, verstand op nul en kijken maar! Goed nieuws, want 24 juli komt The Kissing Booth 2 op Netflix!

She’s Out of My League

Kirk (Baruchel) heeft weinig succes bij de meiden, hij is niet groot, sterk, knap of rijk. Op een dag ontmoet hij op zijn werk als luchthavenbeambte de prachtige Molly (Eve). Hij bewijst haar een dienst, van het een komt het ander, en tot de stomme verbazing van Kirk en zijn vrienden wordt zij zomaar zijn nieuwe vriendin. Kan dat goed gaan, zo’n mooie meid die valt voor zo’n sukkel?

Friends with Benefits

Deze film blijft leuk, ongeacht hoevaak je hem hebt gezien. En helemaal natuurlijk omdat Justin Timberlake erin speelt. Justin, een vriendelijk verzoek, kun je niet vaker in films spelen?

The Perfect Date

Een film met Noah Centineo? Die wil je sowieso zien! Hij is te zien in meerdere films op Netflix, een echt aanstormend talent. Hij wordt wel eens vergeleken met Mark Ruffalo, wat ik snap. Want ze praten echt precies hetzelfde! Het zou zo zijn zoon kunnen zijn.

Sierra Burgess is a Loser

Nog zo’n fijne Netflix-film. Ik vind het mooi dat deze film een hele duidelijke onderliggende boodschap heeft, namelijk dat het niet altijd om het uiterlijk van iemand gaat, maar om het innerlijk en gemeenschappelijke interesses. Oh, en ook in deze film kun je wegzwijmelen bij Noah Centineo!

Alex Strangelove

Het plan van middelbare scholier Alex Truelove om zijn maagdelijkheid te verliezen aan zijn knappe vriendin Claire gaat mis wanneer hij de net zo innemende Elliot ontmoet. Hij gaat op zoek naar zijn ware ik. Alex Strangelove kaart een actueel onderwerp aan en laat dagelijkse problemen zien waar jongeren tegenaan lopen.

The half of it

Ellie Chu is slim en zit krap bij kas. Als ze voor geld een liefdesbrief schrijft voor een jongen, verwacht ze niet dat ze vrienden worden. Of voor hetzelfde meisje vallen. Een bijzondere film, weer eens wat anders dan anders!

All the bright places

Twee tieners met persoonlijke problemen vormen een krachtige band als ze aan een bevrijdende reis beginnen die de wonderen weerspiegelt van Indiana.

LOL

In de wereld van Youtube, Facebook en iTunes haalt de tiener Lola (Miley Cyrus), samen met haar vriendinnen, zoveel mogelijk rebelse dingen uit. Dit zonder dat haar moeder (Demi Moore) er vanaf weet. Waneer die echter ‘per ongeluk’ het dagboek van Lola leest, komt ze erachter wat haar dochter allemaal wel niet voor haar verzwijgt… Juist omdat deze film zo slecht is, is ‘ie heel leuk. Ik heb hem meerdere keren gezien en hij blijft leuk!

To all the boys I’ve loved before

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Een verfilming van het gelijknamige boek Aan alle jongens van wie ik hield. Een dikke aanrader! Deel twee staat inmiddels ook op Netflix, dus dan kun je een fijne filmavond houden!

The Notebook

Deze film kan ik tot in de oneindigheid kijken en kan ik inmiddels ook zo goed als meepraten. The Notebook blijft gewoon een prachtige film én een tranentrekker. Houd tissues bij de hand dus!

The Ugly Truth

Ook dit is zo’n film die ik tot in de oneindigheid kan kijken. Katherine Heigl is een super leuke actrice en matcht leuk met Gerard Butler. Deze film is al tien (!!) jaar oud, maar daarom niet minder leuk.

Let op: het kan zijn dat sommige films niet meer op Netflix staat als jij dit artikel leest. Dat heeft te maken met het feit dat Netflix rechten afkoopt voor een film voor een bepaald aantal jaar. En dat zorgt er dus voor dat sommige films verdwijnen van Netflix. 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 4 juni 2020 / 08:33

  The Choice and the Kissing Booth en The Notebook vond ik echt het meest mooi om te zien (vooral de 1e en 3e).
  Kissing Booth was ook echt heel leuk, maar daar zat meer een grappig randje aan.

  • 4 juni 2020 / 08:36

   ohja en bij All The Bright Places heb ik enorm hard moeten janken, ook bij The Notebook en The Choice trouwens haha.. maar All The Bright Places had me ook echt enorm.. pff wat een einde!

  • Tedje
   Auteur
   11 juni 2020 / 13:01

   Ik ben het helemaal eens met wat je zegt!

 2. Willeke
  4 juni 2020 / 09:53

  Wat een leuke films staan er tussen.

  Side note: the kissing booth staat 2 keer op de lijst!

  • Tedje
   Auteur
   11 juni 2020 / 12:59

   Ohh, wat scherp! Ik ga hem gelijk aanpassen. Dankjewel!

 3. 20 juli 2020 / 08:12

  • Wat goei films zijn het, heb der al paar van gezien die ik gewoon weg super vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *