24 leuke meidenfilms op Netflix – de ultieme lijst voor de zomervakantie!

De zomervakantie is begonnen! Als het mooi weer is, ga je waarschijnlijk niet binnenzitten om Netflix te kijken. Maar als het weer niet zo fantastisch is, is het heerlijk om op de bank te kruipen – in je eentje of met vriendinnen – en een fijne meidenfilm op te zetten. Ik zet de leukste meidenfilms die op dit moment op Netflix staan voor je op een rijtje.

1. The Notebook

Deze film kan ik tot in de oneindigheid kijken en kan ik inmiddels ook zo goed als meepraten. The Notebook blijft gewoon een prachtige film én een tranentrekker. Houd tissues bij de hand dus!

 

2. All You Need is Love

Een typische kerstfilm, maar waarom zou je die niet in de zomer mogen kijken?

3. Isn’t It Romantic

Een over the top film met Rebel Wilson, altijd goed! Stiekem had ik iets meer verwacht van deze film – maar dat ligt misschien aan mijn kritische verwachtingspatroon – maar desalniettemin blijft dit gewoon een hele vermakelijke film.

4. About Time

Een film met Rachel McAdams over tijdreizen? Wat mij betreft twee perfecte ingrediënten voor een geslaagde romcom. En dat is het ook! Erg verrassend en anders dan anders.

5. The Best of Me

De schrijver Nicholas Sparks heeft onder meer ook The Notebook en Dear John geschreven. Een must see als je deze films ook mooi vond! Houd zakdoekjes bij de hand, ik kon het niet drooghouden! De tweede en de derde keer ook niet trouwens…

6. The Lucky One

Ook The Lucky One komt van Nicholas Sparks en dat voel je gelijk aan de sfeer: warme kleuren en cowboy vibes. Even wennen: Taylor Schilling (Piper uit Orange is the New Black) speelt de hoofdrol. Toch gek om haar in zo’n andere rol te zien!

7. The Choice

Een film van Nicholas Sparks, dat betekent weer eentje om bij weg te zwijmelen! *Come bother me baby. Bother me for the rest of my life!*

8. The Age of Adaline

Blake Lively is een van mijn lievelings actrices, dus mijn mening over deze film is een beetje bevooroordeeld. Ga deze film kijken! Hij is zo mooi! En ook leuk: onze eigen Michiel Huisman speelt een rol in The Age of Adaline. Love it!

9. Easy A

Deze film staat sinds kort weer op Netflix, YAY! Mijn favoriete film met Emma Stone, deze kan ik ook blijven kijken! I got a pocket full of sushine, I got a, I got a…

10. Rokjesdag

Nederlandse meidenfilms zijn meestal geen films van de bovenste plank. Toch vond ik Rokjesdag verrassend leuk! Mocht je zin hebben om een Nederlandse romcom te kijken, is deze absoluut de moeite waard.

11. Friends with Benefits

Deze film blijft leuk, ongeacht hoevaak je hem hebt gezien. En helemaal natuurlijk omdat Justin Timberlake erin speelt. Justin, een vriendelijk verzoek, kun je niet vaker in films spelen?

12. Nothting Hill

Een klassieker die je gezien moet hebben: Notting Hill! Hugh Grant en Julia Roberts stralen met z’n tweeën in deze film. Hij blijft gewoon goed, hoevaak je hem ook kijkt.

13. The Ugly Truth

Ook dit is zo’n film die ik tot in de oneindigheid kan kijken. Katherine Heigl is een super leuke actrice en matcht leuk met Gerard Butler. Deze film is al tien (!!) jaar oud, maar daarom niet minder leuk.

14. The Kissing Booth

Een heerlijke typische meidenfilm op Netflix. Vriendinnen verzamelen, snacks in huis halen, verstand op nul en kijken maar!

15. New York Minute

Jeugdsentiment alert! Mary-Kate en Ashley Olsen zijn hier nog jonkies – deze film komt uit 2004 (!!). Deze film had ik op DVD en heb ik echt grijsgedraaid met mijn zusje en een vriendin. Ik ga deze film binnenkort gewoon lekker kijken. En daar schaam ik me echt niet voor ;-)

16. The Perfect Date

Een film met Noah Centineo? Die wil je sowieso zien! Hij is te zien in meerdere films op Netflix, een echt aanstormend talent. Hij wordt wel eens vergeleken met Mark Ruffalo, wat ik snap. Want ze praten echt precies hetzelfde! Het zou zo zijn zoon kunnen zijn.

17. Love, Rosie

Oh, wat is deze film leuk! Ik heb deze film al een heleboel keren gezien en hij blijft leuk. De eerste keer moest ik om het kwartier huilen bij deze film (what was going on with me?), en ik moet je eerlijk bekennen: ik kan het eigenlijk nooit drooghouden bij deze film. Ja, ladies, als je deze film nog niet hebt gezien: ga hem kijken, want hij is echt héél erg mooi.

18. Clueless

Nog zo’n klassieke high school-film die echt in dit rijtje thuishoort! Heb je genoten van Mean Girls? Dan moet je Clueless ook zeker gaan kijken! Het is een iets oudere film, maar daardoor niet minder leuk!

19. Mean Girls

Tsja, wat moet ik hier nog over zeggen? Mean Girls hebben we natuurlijk allemaal wel gezien. En hij blijft leuk. Ook na de zeventiende keer. So fetch!

20. How To Lose a Guy in 10 Days

Deze film heb ik al wel een stuk of vijftien keer gezien, maar hij blijft zó leuk. Kate Hudson is stiekem toch wel een van mijn favoriete actrices!

21. No Strings Attached

Emma (Natalie Portman) is een drukbezette arts die een schijnbaar perfecte regeling heeft getroffen met haar beste vriend Adam (Ashton Kutcher): een seksuele relatie zonder verplichtingen. Kunnen ze echter beste vrienden blijven wanneer hun relatie meer dreigt te worden?

22. Every Day

Een tiener wordt verliefd op een dolende ziel die iedere dag in een ander lichaam wakker wordt. Ik was meteen nieuwsgierig naar Every Day en het is echt een verrassend leuke en originele film!

23. Sierra Burgess is a Loser

Nog zo’n fijne Netflix-film. Ik vind het mooi dat deze film een hele duidelijke onderliggende boodschap heeft, namelijk dat het niet altijd om het uiterlijk van iemand gaat, maar om het innerlijk en gemeenschappelijke interesses. Oh, en ook in deze film kun je wegzwijmelen bij Noah Centineo!

24. To All The Boys I’ve Loved Before

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Een verfilming van het gelijknamige boek Aan alle jongens van wie ik hield. Een dikke aanrader!

Volg:

1 Reactie

  1. 8 augustus 2019 / 09:22

    Zoveel leuke films! Ik heb ze allemaal gezien, op Rokjesdag na. Nederlandse films zijn niet zo mijn ding. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *