25 Foodvragen Tag

 photo food.jpg

Gespot bij Vera Camilla: de 25 Foodvragen Tag. Ik als echte food- en tagliefhebber kan deze natuurlijk niet overslaan. Ik ben iemand die niet gauw op een dieet zou gaan, want dat zou ik simpelweg niet volhouden. Hoe moet ik al dat lekkere eten weerstaan? Ik waarschuw je alvast: van dit artikel zou je mogelijk honger kunnen krijgen!

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik probeer eigenlijk zoveel mogelijk te variëren wat betreft ontbijtjes. Ik vind yoghurt met fruit en muesli lekker, maar soms eet ik ook twee of drie crackers met Nutella (my favourite) of een boterham! Het allerbeste? Pancakes with Nutella for breakfast. Met aardbeien en verse jus.

Hoe drink je je koffie?
Ik drink niet heel vaak koffie eigenlijk, ik ben meer een theeleut! Maar als ik koffie drink (en dat is vaak bij Starbucks) is het cappuccino of een lekkere speciaal koffie zoals Vanilla Latte!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Hmm, dat hoef je me geen twee keer te vragen: carpaccio!

Soep of salade?
Ik vind soep heel lekker, maar dan kies ik toch voor een lekkere salade. Ik hou van salades met avocado, tomaat, komkommer en allerlei lekkere andere dingen erin!

Wat is je favoriete kookboek?
Oeh moeilijk! Ik vind The Culy Way of Life heel erg leuk, maar Jamie in 15 minuten ook. Oh, en het Lekker & Simpel kookboek natuurlijk!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dit is wel echt een moeilijke vraag. Dit kun je me niet aandoen. Maar als ik moest kiezen: nooit meer zoet. Ik vind zoute snacks heerlijk (lees: chips). Maar dat zou betekenen dat ik mijn relatie met Nutella zou moeten opgeven. En met Tony’s. Shit.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Italiaans! Ik hou van pasta’s, lasagne’s en pizza’s natuurlijk. Yum! Hoewel ik sushi ook onwijs kan waarderen (en dat is zacht uitgedrukt)…

Wat is je favoriete foodfilm?
Julie & Julia!

Wat is je ultieme guilty pleasure?
Chips. Ik zeg altijd maar zo: een zak is niks. Per persoon. En dan maak ik geen grapje ;) Als ik niet uitkijk, eet ik zo een hele zak in mijn eentje leeg. Favoriet? Naturel. Blijft altijd het lekkerst. Paprika vind ik ook lekker hoor, en (yum!) Thai Sweet Chili.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Op kookgebied? Oef, lastig! Ik denk toch wel Jamie Oliver. Wat die man bereikt heeft, echt niet normaal! In Londen ben ik bij zijn burger restaurant geweest, dat was echt super lekker! En zijn tv-programma’s en zijn kookboeken zijn natuurlijk to die for.

Thuis koken of uit eten gaan?
Niet moeilijk: uit eten gaan! Ik zou iedere dag wel uit eten kunnen gaan. Maar dat wordt toch saai? Nee, in tegendeel. Iedere keer weer speciaal als ze aan je vragen wat je wil drinken en wat je wil eten, toch? Thuis koken vind ik ook heel erg leuk hoor, maar uit eten heeft toch wel iets speciaals.

High end of low profile?
Voor allebei iets te zeggen natuurlijk! Ik heb een paar gegeten bij een duur restaurant en dat is natuurlijk fantastisch, maar ik ga vaker uiteten waar je lekkere saté en spareribs kunt krijgen. Ook super lekker!

Wat is je lievelingsrestaurant?
Oef, moeilijke vraag! Ik zou bijna zeggen Sumo, omdat ik daar regelmatig kom, haha. Verder vind ik Bruxelles in Breda altijd erg gezellig, leuk en betaalbaar en natuurlijk: La Cubanita!

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn! Hier in Utrecht woon ik vlakbij de Albert Heijn XL, super chill is dat! Ze hebben er echt zoveel en iedere keer zie ik weer nieuwe dingen. Ik ben zo drie kwartier boodschappen aan het doen voor een paar dingetjes, haha!

Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten:
Bij Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout (Noord-Brabant). Ik heb nog nooit zo lekker gegeten als daar. Zulke speciale combinaties, het was echt een smaaksensaties. En de borden waren zo prachtig opgemaakt! Genieten geblazen!

Wat is je favo cocktail?
Ik heb niet echt een favoriet eigenlijk, haha! Ik drink niet super vaak cocktails eigenlijk, en als ik er eentje drink, vind ik alles lekker. Als het maar lekker zoetig is!

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Ik ken heel Heston Blumenthal niet *gaat googlen*. Oeps, Britse topkok. Oh, van zijn restaurant The Fat Duck had ik dan wel weer eens gehoord. Zo schuldig hoef ik me dan toch niet te voelen. Maar dan ga ik toch liever koffie drinken met George. Maar eigenlijk het liefst met Ryan Gosling. Of Ryan Reynolds. Of Chase Crawford. Als ik dan toch mag kiezen.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
In mijn toekomstige keuken mag een Kitchenaid niet ontbreken. Oh wauw, wat zijn die apparaten toch mooi…

Mijn favo snack:
Chips. Maar dat kan natuurlijk niet altijd en dan eet ik graag komkommers, tomaatjes of worteltjes.

Wat zit er op je pizza?
Mozzarella en ham. Beste combinatie!

Wat lust je echt niet?
Tonijn uit blik. Gatver, dat vind ik net kattenvoer! En zo ruikt het ook, jakkie!

Mijn favoriete foodblog is:
Chickslovefood, Lekker en Simpel en Culy!

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is:
Een of andere gefrituurde insect. Bah, wat was dat vies! Het smaakte naar karton en was ontzettend zout!

Wat staat er op je food bucket list?
Steak tartare. Ik kan niet wachten om dat te gaan eten. Dat lijkt me zo lekker!

Ik kan niet leven zonder:
Sushi, chips, Nutella en carpaccio.

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 21 november 2014 / 08:32

  Hahahah wat leuk! Echt een tag voor jou. Heeeerlijk eten mmm.

 2. 21 november 2014 / 11:37

  Tonijn uit blik is heerlijk, haha! Wat heb je de tag leuk ingevuld :)

 3. 21 november 2014 / 11:43

  super leuke tag is dit :D ik ga die denk ik wel overnemen :3

 4. 21 november 2014 / 11:58

  Hele leuke tag! Ik krijg er honger van hihi!

 5. 21 november 2014 / 13:17

  Jummieee, zoveel honger krijg ik hiervan! Vooral de pancakes met nutella moeten binnenkort bij mij weer eens op mijn bordje verschijnen!

 6. Ineke
  21 november 2014 / 13:29

  Krijg er honger van! Ik heb nog nooit sushi gegeten, maar hoor altijd van veel mensen dat dat lekker is….

 7. 21 november 2014 / 16:40

  Jaa deze tag is leuk! Hou je dan ook niet van tonijnsalade gemaakt van tonijn uit blik?

  • Tedje
   Auteur
   21 november 2014 / 16:48

   Nee, daar hou ik echt niet van, haha! Maak je me niet blij mee ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *