3 dingen waar ik als ondernemer niet zonder kan

Dit jaar sta ik tien jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat begon met bloggen – een uit de hand gelopen hobby – resulteerde in een eigen tekstbureau. Ondertussen werk ik al heel wat jaren voor allerlei soorten bedrijven, van vastgoedontwikkelaar tot city marketing bureau en van food magazine tot onderwijs magazine. Of ik het beu ben? Nog lang niet! Door de jaren heen zijn er een aantal dingen waar ik niet zonder kan. In dit artikel bespreek ik drie dingen die onmisbaar zijn voor een ondernemer!

1. Smartphone

Het klinkt heel voor de hand liggend, maar mijn smartphone is onmisbaar geworden in mijn werk. Naast dat bel en app, maak ik ook foto’s en reels voor Instagram. Ik gebruik mijn telefoon privé en zakelijk tegelijk. Laatst had ik een discussie met iemand over een zakelijke telefoon én een privé telefoon en dat heeft me wel aan het denken gezet. Mijn klanten kunnen mij namelijk 24/7 contacteren en dat is iets om over na te denken. Ik ben me dus een beetje aan het oriënteren op een nieuwe smartphone. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende smartphones, maar de keuze gaat al gauw naar team iPhone of team Android. De splinternieuwe Samsung Galaxy S23 heeft maar liefst vier camera’s: een selfie camera, een ultra wide camera, een wide-angle camera en een 3x optical zoom telephoto camera. De verbeterde technologie zorgt ervoor dat je foto’s en video’s in het donker nóg beter worden. En dat is natuurlijk wat je wil als je veel foto’s maakt. Lees hier de Samsung Galaxy S23 review als je nog twijfelt voor een nieuwe smartphone.

2. Laptop en tweede scherm

Sinds kort heb ik weer een kantoor aan huis! Mijn eigen plek waar ik al mijn spullen kan laten staan en waar ik kan werken op mijn laptop en een extra monitor. Dan vraag ik mezelf soms af hoe ik heb kunnen werken op mijn kleine 13 inch laptop. Zo’n tweede scherm is écht onmisbaar. Ik kan meerdere schermen tegelijk openzetten, en dat is voor een tekstschrijver wel érg handig kan ik je vertellen. Bovendien heb ik ook een bureau met goede bureaustoel, een extern toetsenbord en een muis, waardoor ik goed ergonomisch achter mijn computer kan zitten. Ik heb nu eenmaal een zittend beroep, dus goed zitten is een must. Misschien wil ik in de toekomst ook nog wel investeren in een sta-bureau, want dan kun je een beetje afwisselen en zit je niet de hele dag. Een aparte ruimte om te werken in je huis zorgt er – bij mij in ieder geval – voor dat ik productief kan werken. Bekijk hier tips hoe je productief kunt werken als zzp’er.

3. Boekhouder

Als zelfstandig ondernemer moet je een heleboel dingen zelf regelen. Soms is dat leuk, soms is dat niet zo leuk. Mijn facturenadministratie doe ik zelf via Moneybird (ook echt een onmisbaar programma!), maar daarnaast heb ik ook nog een boekhouder die alles controleert en mijn aangiftes doet. Ik kan bij dit bureau ook altijd terecht met alle vragen over ondernemerschap, en dat is heel waardevol. Ik vind het heel fijn dat er iemand is die meekijkt, zodat ik zeker weet dat ik alles goed doe. Wat je niet wil is namelijk gecontroleerd worden door de Belastingdienst en dat het dan blijkt dat je administratie niet op orde is.

Welke dingen zijn voor jou als ondernemer onmisbaar?

Dit artikel is een samenwerking

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *