3 lekkere lunchtips voor thuis met avocado

toast-avocado-zachtgekookt-ei

Ik zou iedere dag wel een avocado kunnen eten. Voor mijn portemonnee – die dingen worden steeds duurder joh! – doe ik het niet, maar als ik het dan doe, doe ik het goed. Ik zet 3 lunchtips met avocado voor je op een rijtje! 

Toast met avocado en een zachtgekookt eitje

Het liefst eet ik iedere dag een avocado. Om mijn portemonnee een klein beetje te beschermen (en het feit dat ik bang ben dat als ik iedere dag een avocado eet, ik het op een gegeven moment beu ben), doe ik dat niet, maar ó wat vind ik het lekker! Dit is dan ook een favoriet van mij: twee toasts met avocado en een zachtgekookt eitje. Prak de avocado en doe er een beetje peper, zout en citroensap bij. Snijd er eventueel een cherrytomaatje doorheen (super lekker!). Toast de boterhammen, kook het eitje. Als garnering een beetje rucola en klaar is je heerlijke lunch! Mocht je écht een decadente lunch willen: voeg er een plakje gerookte zalm aan toe en je hebt echt een feestmaal.

Wrap met kip, geitenkaas, avocado, komkommer en sla

Soms heb je allemaal lekkere restjes in huis, waarmee je een overheerlijke wrap kunt maken. Dat had ik met deze wrap! Men neme kipfilet, een restje avocado, een beetje geitenkaas, wat blokjes komkommer en wat sla en klaar is je super lekkere lunchwrap! Een paar tomaatjes erbij voor de kleur en je bent helemaal good to go.

Clubsandwich met kip, kaas, komkommer, avocado en truffelmayonaise

I love clubsandwiches! Vooral omdat er vaak friet of chips bij geserveerd wordt. Love it! Rooster drie boterhammen. Besmeer de onderste boterham met truffelmayonaise en beleg met komkommer, kip en een beetje sla. Leg de volgende boterham er bovenop en besmeer deze ook met een beetje truffelmayo. Vervolgens zijn de kaas en de avocado aan de beurt. Top af met de laatste geroosterde boterham en serveer met tomaatjes en een handje chips. Een heerlijke lunch om jezelf te verwennen!

Bekijk hier en hier nog meer lekkere lunchtips voor thuis. 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 7 juni 2018 / 11:57

  Oeh, die clubsandwich vind ik een heel goed idee! Ga ik binnenkort weer eens proberen als ik avocado’s heb gekocht. De kip laat ik dan wel weg, misschien vervang ik het wel door vegakip dan, om de smaak te behouden :)

  • Tedje
   Auteur
   11 juni 2018 / 09:40

   Dat kan natuurlijk altijd! En eigenlijk kun je alles erop doen wat je lekker vindt :-)

 2. 8 juni 2018 / 17:56

  Oh jammie! Vooral die tosti’s met ei lijken me echt heerlijk :) En helemaal niet moeilijk te maken. Bedankt voor de tips!

  • Tedje
   Auteur
   11 juni 2018 / 09:40

   Graag gedaan! Ik krijg er weer honger van als ik er naar kijk, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *