30 Days Shred update 2

30 Days Shred update 2

Vorige week vertelde ik jullie dat ik ben begonnen met het sportprogramma 30 days shred. Er zitten inmiddels tien dagen op en ik wil graag mijn ervaringen en bevindingen met jullie delen. 

Ik vertelde dat ik op dag 3 veel spierpijn had en dat dat de workout niet ten goede bracht. Op dag 4 was de spierpijn als sneeuw voor de zon verdwenen, zo gek! Daardoor kon ik er weer lekker tegenaan. Ook dag 5 en 6 ging goed en verliep alles zonder problemen. Woensdag had ik een rustdag omdat ik van ’s ochtends tot ’s avonds laat weg was. Op dag 7 had ik echter even een tegenslag. Ik had geen zin en die oefeningen werden een beetje eentonig omdat je ze iedere dag doet. Ik denk dat het de kunst is om je hier overheen te zetten en niet op te geven.

Ook zaterdag kon ik niet sporten omdat ik de hele dag in Almere was bij strand festival Zand. Een hele dag staan + nachtelijke krampen in mijn benen + verzuurde benen de volgende dag = geen goede combinatie voor 30 days shred dag 8 kan ik je verzekeren. Ik heb even doorgezet en toch dag 8 volbracht, met pijn en moeite welteverstaan. Level 1 komt langzaam maar zeker mijn keel uit. We’re almost there van Jilian kan ik niet meer horen, maar ik moet nog twee keer voor ik naar level 2 kan…

Dinsdag en woensdag volbracht ik dag 9 en 10. Wat was ik blij toen dag 10 erop zat. Het kost heel veel discipline om in je eentje iedere dag te gaan sporten en het helpt ook niet mee dat je steeds hetzelfde filmpje moet doen. De laatste twee dagen van level 1 gingen eigenlijk best goed. Ik hield het veel makkelijker vol dan op dag 1 en 2. Toen was ik al flink aan het hijgen na de warming up. Waar ik nog steeds moeite mee heb is het opdrukken. Dat wil maar niet vlotten, zelfs niet met de makkelijke variant van Nathalie. Je hebt namelijk verschillende niveaus. De linker vrouw op de achtergrond doet de moeilijke variant en de rechter vrouw op de achtergrond doet de makkelijke versie van de oefening. Ik denk dat mijn polsen te zwak zijn om mezelf op te drukken. Wel moet ik zeggen dat ik vaker kan opdrukken dan in het begin.

Kortom: waar ik de eerste dagen wakker werd met spierpijn, had ik aan het eind eigenlijk nergens last van. Behalve dan dag 8 door de nachtelijke krampen. Spierpijn is vervelend, maar op een gegeven moment was ik er eigenlijk aan gewend en voelde het eigenlijk wel fijn. Dat geeft een indicatie dat je lichaam aan het veranderen is en dat je dus blijkbaar goed bezig bent, omdat je die spieren aan het trainen bent.

What about the sizes? 

Voor ik begon met 30 days shred heb ik mijn bovenarmen, bovenbenen, het dunste gedeelte van mijn middel en mijn middel ten hoogte van mijn navel opgemeten. Hoe staat het na 10 dagen?

Bovenarmen: + 7 cm. WHUT? Volgens mij heb ik verkeerd gemeten bij de nulmeting. Zoveel verschil zie ik namelijk niet, haha!
Bovenbenen: -2 cm
Middel op het dunste punt: -3
Middel ter hoogte van navel: -1

In 10 dagen ben ik niks afgevallen. Ik probeer wel op mijn eetpatroon te letten, maar ik laat niet alle lekkere en ongezonde dingen staan. Daar word ik alleen maar ongelukkig van, haha.
Ik zie nog niet echt verandering aan mijn lichaam. Wel merk ik dat mijn buikspieren wat harder worden. Ze zijn echter niet zo hard en goed zichtbaar als toen ik de Fit For Summer Challenge deed, waar ik heel veel buikspieroefeningen deed. Wel merk ik dat ik de oefeningen beter kan volhouden dus dat betekent dat mijn conditie aan het opbouwen is. Al met al vind ik dat ik best tevreden mag zijn. Ik ben heel benieuwd naar level 2. Ik heb gehoord dat die oefeningen nogal horror zijn. Kom maar op, let’s do this!

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

20 Reacties

 1. Veerle
  29 augustus 2013 / 07:29

  Goed bezig! Conditie opbouwen is ook heel goed. Denk dat je bij de komende 2 levels meer aan cms kan gaan zien. Je kan jillian ook op mute zetten als je na een paar keer de oefeningen weet.
  Ik ga deze week er mee starten. Op de meeste dagen gaat mijn vriend mee doen. Dat zal schelen denk ik.
  Succes nog met de komende levels!!

 2. 29 augustus 2013 / 07:36

  Zo, jij bent wel echt heel goed bezig! Klasse

 3. 29 augustus 2013 / 08:46

  Goed bezig, fijn om jou ervaring ervan te lezen :)

 4. 29 augustus 2013 / 10:04

  Wat ben je goed bezig meiske! Super knap. Ik ben het sporten ook weer aan het oppakken na de langeeeee vakantie! :) Zwaar hoor!

 5. Ianthe
  29 augustus 2013 / 11:13

  Ik vond level 1 eigenlijk best wel leuk omdat het na een paar dagen echt vlot gaat en voor mij niet meer als sporten voelde. Level 2 vond ik echt helemaal niet leuk, maar laat dat je niet tegenhouden. You can do it girl ;)

 6. 29 augustus 2013 / 14:11

  Het kan ook zijn dat je niet bent afgevallen omdat je spiermassa erbij heb gekregen.

  • Tedje
   Auteur
   29 augustus 2013 / 17:32

   Hi Nikki, ja dat denk ik ook! Thanks voor de opmerking!

 7. 29 augustus 2013 / 15:28

  Respect dat je het volhoudt, veel ‘plezier’ nog!

 8. 29 augustus 2013 / 19:27

  Level 2 valt mee, hoor! Level 3 is pas horror! Level 1 & 2 zijn nu peanuts! Believe me! Veel succes!
  Eefje

  • Tedje
   Auteur
   29 augustus 2013 / 19:35

   Pfoe je maakt me wel een beetje bang hoor Eefje, haha!

 9. 30 augustus 2013 / 10:07

  wat knap dat je dat zo volhoudt, en toch al resultaat zo te zien!
  liefs Lonneke

 10. 31 augustus 2013 / 07:11

  Heel leuk om te zien hoe je het vol houd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *