30 Days Shred Update 3

30 Days Shred Update 3

Level 2 van 30 Days Shred zit erop! Dat betekent dat ik op tweederde deel ben van dit sportprogramma. Vandaag mijn bevindingen en ervaringen over level 2. 

Dag 1 van level 2 was toch wel even andere koek dan level 1… Ik voelde me weer zoals ik me voelde tijdens de eerste dagen van level 1. Zweten en hijgen dus. Het was wel leuk om andere oefeningen te doen. Ik voelde na dat half uur mijn benen en mijn rug meteen, dus ik dacht dat ik wel spierpijn zou hebben de volgende dag. Dat viel echter alles mee en op dag 2 ging ik er weer lekker tegenaan. Totdat ik ineens een steek in mijn hand voelde bij bepaalde oefeningen, au! Dat was niet zo leuk. Ik heb geprobeerd die oefeningen alsnog te doen, maar mijn hand weigerde.

En toen was het weekend en was ik bij mijn vriend in Maastricht. Ik had mijn sportkleding wel meegenomen, maar ik heb toch twee dagen niks gedaan. Ik denk een combinatie van geen zin en… Geen zin. Ik had even een dipje! Maandag ging ik er echter weer vol tegenaan met dag 3 van level 2 (bewijs: dit filmpje) en ik zweette weer aardig en het ging goed. Op dag 4 kwam ik moeilijk op gang, maar uiteindelijk ging het toch nog wel oké. Dag 5 en 6 gingen ook moeizaam. Daarna had ik weer even een rustdagje. Ik merk dat ik in een 30 Days Shred dip kom. 10 dagen achter elkaar hetzelfde filmpje valt me zwaar en vooral in je eentje. De steek in mijn hand was niet helemaal over, maar het kan ermee door.

Dag 7 ging beter, omdat mijn vriend toezicht hield. Veel gezelliger ook om iemand om je heen te hebben als je aan het sporten bent. Hij moedigde me aan en gaf me op mijn donder als ik mijn been niet hoog genoeg de lucht in deed. Dat soort dingen. Bij dag 8 merkte ik gelijk dat mijn vriend er niet meer was. Ik moest het weer helemaal alleen doen. Ik kan niet wachten om aan level 3 te beginnen, want dan kan ik eindelijk eens wat anders doen… 10 dagen hetzelfde filmpje is gewoon niet leuk en helemaal niet in je eentje. Dag 9 en 10 ging ik er echter weer helemaal tegenaan. Ik dacht bij mezelf: nog twee dagen en dan mag je door naar level 3, dus nog even doorzetten!

What about the sizes? 

Voor ik begon met 30 days shred heb ik mijn bovenarmen, bovenbenen, het dunste gedeelte van mijn middel en mijn middel ten hoogte van mijn navel opgemeten. Hoe staat het na 20 dagen?

Bovenarmen: +1 (vanaf de beginmeting +8, maar ik denk dat mijn eerste meting niet goed is geweest, haha!)
Bovenbenen: +2 (vanaf de beginmeting -1)
Middel op het dunste punt: 0 (vanaf de beginmeting -4)
Middel ter hoogte van navel: -1 (vanaf de beginmeting -2)

Conclusie? Mijn bovenarmen zijn gespierd aan het worden, net zoals mijn benen. Ik merk dat ik weer flinke buikspieren aan het kweken ben, maar verder zie ik nog geen fikse veranderingen aan mijn lichaam. Ook ben ik niet afgevallen, juist aangekomen. Dat is echter logisch te verklaren: spieren wegen zwaarder dan vet, dus ik word gespierd, oh yeah! Ik merk ook dat level 2 steeds gemakkelijker ging, dus ook mijn conditie en uithoudingsvermogen is omhoog gegaan.

Ik ga level 3 nog doen, maar of ik er veel zin in heb is vraag twee. Het vraagt gewoon heel veel doorzettingsvermogen om dit programma in je eentje te voltooien. Ik moet van mezelf dit nu afmaken. Ik ben in ieder geval blij dat ik nu een ander filmpje mag gaan doen!

Wish me luck!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 13 september 2013 / 06:32

  Leuk om te lezen! Veel succes met level 3 :D

 2. 13 september 2013 / 06:34

  Heel leuk om te lezen!
  Fijn dat je vriend je zo aanmoedigde
  Succes met level 3! :)

 3. 13 september 2013 / 08:32

  Je bent echt een doorzetter hee! Ik heb echt geen puf hiervoor… Ben benieuwd naar het einde!

 4. 13 september 2013 / 08:37

  Awh, héél veel succes Tedje! You can do it! Wel vervelend van je hand. Wil je trouwens een keer een roomtour doen, mag ook gewoon met foto’s? Ik ben echt héél benieuwd naar jouw kamer haha!

  • Tedje
   Auteur
   13 september 2013 / 09:49

   Ik zal er eens over nadenken, hihi! Mijn kamer is altijd een complete mess ;)

 5. 13 september 2013 / 08:55

  Wat goed van je dat je zo doorzet! Ik zou ook heel graag zo’n fitnessprogramma willen doen, maar ik ben niet zo gemotiveerd in m’n eentje. Het lijkt me heel tof als je een fitnessbuddy hebt met dezelfde doelen. Liefs

 6. 13 september 2013 / 09:03

  Toch knap, hoor! Je houdt het wel vol, terwijl ik me inderdaad voor kan stellen dat het saai wordt. Ik doe zelf de 30 day squat challenge op dit moment en ben ‘m zó beu (ben bij dag 23). Zo’n vriendje als motivatie zal dan wel helpen; probeer ‘m maar vaak in te zetten! Misschien Skype aanzetten terwijl je sport? ;)

 7. 13 september 2013 / 10:41

  Knap van je hoor ! Ik denk dat ik het niet zou kunnen.. zo thuis. Heel veel succes! X

 8. Joyce
  13 september 2013 / 11:10

  Tof filmpje! Fijn dat je zo eerlijk bent, kan me er wel iets bij voor stellen dat het een beetje tegen valt

 9. 13 september 2013 / 16:56

  Heel herkenbaar om wel te willen sporten maar geen zin te hebben. Heel erg knap dat je doorzet en veel succes!

 10. 13 september 2013 / 20:53

  Jeetje, goed bezig hoor! Ik heb meegedaan met een gymles afgelopen week en dat viel me ook best tegen dus ik ga ook maar weer eens beginnen denk ik ;)

 11. 14 september 2013 / 17:26

  Dat is ook lastig. Mijn vriend kon me ook heel goed op peppen. Je moet eigenlijk gewoon een sportmaatje hebben, maar ja vind die maar eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *