4 klussen die je beter kunt uitbesteden

We zijn dol op doe-het-zelven. Likje verf hier, nieuwe vloer daar. Als je zelf je klusjes kunt klaren, dan hoef je daar immers geen klusjesman voor te betalen. Toch loont het in sommige gevallen écht om een specialist in te huren. Hier lees je welke 4 klussen je beter kunt uitbesteden aan een professional, waaronder schoorsteenvegen.

Klus 1: dakgoot schoonmaken

De dakgoot schoonmaken is een lastige klus. Ik zou er niet aan moeten denken om hier zelf aan te beginnen! Je moet namelijk met een ladder en grote emmer het dak op. Bovendien kan het aardig glad worden op het dak omdat je met water werkt. Daarom is het verstandig om hier een specialist voor in te schakelen, zoals een loodgieter. Een loodgieter kan professioneel de goten en regenpijp reinigen. Door dit één of twee keer per jaar te doen, voorkom je allerlei soorten waterschade en vochtproblemen in en rond je huis. Zoals schimmel, houtrot en lekkages.

Klus 2: schoorsteenvegen

Woningbranden in Nederland worden vaak veroorzaakt door een vuile schoorsteen. Tijdens het stoken komen er namelijk allerlei deeltjes vrij. Deze deeltjes blijven kleven aan de binnenwand van je schoorsteen. Hierdoor ontstaat er een hardnekkige aanslag die heel snel in brand kan vliegen. Laat je schoorsteen daarom minimaal één keer per jaar vegen door een schoorsteenveger of een schoorsteenveegbedrijf dat aangesloten is bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond (ASPB). Zo kun je ook aankomende winter veilig stoken.

Klus 3: cv-ketel onderhouden

Ook voor het installeren én onderhouden van je cv-installatie heb je echt een cv-specialist of loodgieter nodig. Want als je cv-ketel niet goed wordt geïnstalleerd of onderhouden, dan kan dit tot allerlei problemen leiden. Van verborgen waterschade tot levensgevaarlijke situaties, zoals brand en koolmonoxidevergiftiging. Bovendien bespaar je geld door je cv-ketel regelmatig en vakkundig te laten onderhouden. Een goed onderhouden installatie werkt namelijk krachtiger én zuiniger.

Klus 4: lek opsporen

Over waterschade gesproken: iedereen die weleens last heeft gehad van een lekkage weet hoe enorm moeilijk het kan zijn om het lek op te sporen. Toevallig heb ik er in mijn appartement vorig jaar nog mee te maken gehad. Heel vervelend en zelf kun je er niks aan doen! Je kunt dit dan ook het beste aan een vakman (of vakvrouw) overlaten. Loodgieters hebben niet alleen veel ervaring met lekdetectie, maar ook speciale apparatuur waarmee ze snel een lek kunnen opsporen en verhelpen.

In samenwerking met Univé 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *