4 x lekkere lunchtips voor thuis

lunch-tips

Ik schreef al eerder een artikel met lunchtips: dingen die ik zoal eet tijdens de lunch. Dat artikel werd goed ontvangen door jullie, tijd voor een vervolg! In dit artikel kun je inspiratie opdoen voor lunchtips. 

IMG_6015

1. Leftovers

Ik hou van brood. Het liefst zou ik iedere maaltijd van de dag brood eten, maar tegen dit soort lekkere leftovers zeg ik geen nee! Als ik te veel heb gekookt, vries ik het meestal in, maar spinazie en zalm leek me niet zo’n beste combinatie om in te vriezen. Daarom at ik het de dag daarna op als lunch! Deze pasta is echt de-li-cious en super simpel. Wat heb je nodig? Tagliatelle, spinazie, Philadelphia bieslook, gerookte zalm, ui, knoflook, zongedroogde tomaat en cherrytomaatjes.

IMG_6236

2. Broodje met kip en avocado

Ik eet eigenlijk iedere middag boterhammen als lunch, maar soms komt het voor dat we broodjes in huis hebben. Extra lekker natuurlijk! Deze broodjes had ik belegd met een laagje Philadelphia, kip, avocado en tomaat. Een beetje peper en zout er overheen en je hebt een heerlijke lunch die je in een eetcafé ook zou krijgen!

IMG_6823

3. Zoete aardappel salade met avocado en feta

Eerder hebben jullie al een recept kunnen zien voor een zoete aardappel salade met feta en spekjes. Toen ik dit gerecht maakte, schilde ik nog een extra zoete aardappel. Te veel voor het avondeten, maar perfect als leftover te gebruiken voor de volgende dag! Tussen de middag maakte ik er namelijk deze heerlijke (maar echt!) salade mee. De zoete aardappel had ik dus in de oven gebakken met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Bewaar dit in een bakje in de koelkast voor de volgende dag. Voeg er een avocado, een kwart komkommer, een aantal cherrytomaatjes en feta aan toe en ik kan je verzekeren: deze salade is to die for! Maak af met een klein beetje honing, peper, zout en citroensap voor de smaak.

wraps-lunch

4. Wraps met kip & parmaham en truffelmayonaise

Als we ’s avonds wraps hebben gegeten, heb ik de volgende dag altijd wraps over. Ideaal om op te maken tijdens de lunch. Meestal doe ik erop wat ik nog in de koelkast heb liggen. Afgelopen week was dat: 1 wrap met crème fraîche, kipfilet, komkommer en ijsbergsla en 1 wrap met truffelmayonaise, parmaham en ijsbergsla. Een paar tomaatjes erbij en je lunch is klaar!

Wat eet jij zoal tijdens de lunch? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 24 mei 2017 / 15:35

    Leuke tips! Ik eet zelf meestal een wrap of salade met rijst/couscous als basis. Ik houd juist niet van brood, maar ik vind het dan wel weer leuk om als ik ergens ga lunchen een lekker broodje te eten.

  2. 26 mei 2017 / 07:54

    Ziet er lekker uit. Wraps wil ik inderdaad wel eens voor mezelf klaarmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *