Ben je op zoek naar snelle en makkelijke recepten om te maken voor het avondeten? Stop met zoeken, want ik zet 4 makkelijke recepten voor je op een rijtje. Handig en snel om doordeweeks te maken. Binnen een handomdraai met makkelijke ingrediënten heb jij een lekker maaltje op tafel! Benieuwd welke gerechten er regelmatig bij ons op tafel verschijnen?
Klik hier voor nog 5 makkelijke recepten voor het avondeten.
Sushi bowl
Je kunt mij wakker maken voor sushi, maar echt. Alleen is het een beetje duur om steeds uit eten te gaan of sushi te bestellen. En als je sushi zelf wil maken, ben je weer een heleboel tijd kwijt. De oplossing? De sushi bowl! Kook sushirijst en gooi er alles bovenop wat je lekker vindt bij sushi. Klik hier voor het recept dat je hierboven op de foto ziet met zalm. Maar je kunt een sushi bowl ook heel makkelijk vegetarisch houden! Klik hier voor het recept met de vegetarische sushi bowl. In een half uurtje staat alles op tafel en het is méga lekker en ook nog eens vullend. Wat wil je nog meer?
Salade met burrata en serrano
Een salade als avondmaal is altijd lekker. En ook nog eens makkelijk en handig: je hebt namelijk bijna geen afwas (win-win!). Deze salade vind ik súper lekker en hij wordt ook nog eens erg machtig door de burrata. Geen nood dus als je denkt dat salades niet goed vullen. En anders eet je er gewoon extra brood bij. Klik hier voor het recept voor deze salade.
Pasta met heel veel groente
Wij eten wekelijks zeker wel twee keer pasta. Het fijne aan pasta is: het is snel klaar en je kunt er eigenlijk alles in doen. Zo ook met deze pasta met heel veel groente. Eeuwige variatiemogelijkheden! Klik hier voor het recept.
Courgetti met rode saus en pijnboompitten
De nieuwe trend in foodland is courgetti: spaghetti van courgette. Dat wilde ik natuurlijk wel eens uitproberen en dat resulteerde in dit heerlijke recept. Wat heb je nodig voor 4 personen? 400 gram courgette spaghetti / 250 gram spaghetti / 2 blikken tomatenpulp met basilicum van Mutti / bakje champignons / 250 gram soepballetjes / 2 uien / 1 teentje knoflook / zakje pijnboompitten / cherrytomaatjes.
Snijd de knoflook en ui en bak deze aan. Voeg daarna de soepballetjes toe. Even laten bakken en voeg vervolgens de champignons toe. Even later de twee blikken tomatenpulp. Ondertussen begin je met het koken van de spaghetti en het verhitten van de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter. Kook de laatste twee minuten de courgette spaghetti mee bij de gewone spaghetti. Verdeel de pasta en de saus over de borden en garneer met pijnboompitjes en cherrytomaatjes. En klaar! Je kunt natuurlijk zelf tomatensaus maken en balletjes draaien. En je kunt zelfs zelf courgetti maken, maar het fijne van deze maaltijd is juist dat ‘ie lekker snel klaar is.
Welk recept wil jij ook eens maken?
Liefs,
Tedje
Ah, handig artikel dit. Ik heb gisteren toevallig nog pasta gemaakt met heel veel groenten, zo lekker makkelijk! Ik maak vaak ook soep een dag van te voren of in de middag, als ik ’s avonds snel aan tafel wil. Dat is ook lekker makkelijk!
Wat een lekkere gerechtjes! Ik heb ook niet altijd zin om uitgebreid te koken, dan zijn dit soort gerechtjes super!
Vooral naar die courgette ben ik benieuwd!