4 x mooie design bureaus

Zoals je misschien wel weet, ben ik zelfstandig ondernemer. Ik schrijf teksten voor bedrijven, magazines, ik houd socialmediakanalen bij, ik maak nieuwsbrieven én ik corrigeer teksten van andere tekstschrijvers. Voorheen had ik een kantoor aan huis, nu huur ik een werkplek op een heel gezellig kantoor. Maar dat neemt niet weg dat ik het heel leuk vind om naar mooie design bureaus te kijken en inspiratie op te doen.

Design bureaus

Een bureau moet functioneel zijn, maar je moet er ook de hele dag aan zitten. Dus dan is het wel fijn dat het ook mooi is om naar te kijken. En dat zijn deze 5 bureaus sowieso, echte eyecatchers.

Wat dacht je bijvoorbeeld van dit toffe bureau van Vitra? Vitra produceert al sinds de jaren vijftig prachtige en unieke stoelen, tafels, lampen en woonaccessoires. Dit merk is niet meer weg te denken uit designland. Extra leuk aan dit bureau vind ik de rode poten, dat valt lekker op! Ook in het grijs is het bureau leuk, lekker tijdloos!

Ook heel leuk: dit Plato bureau van Pastoe, ontworpen door Studio Pastoe. Het ontwerp van dit design is klassiek: ingetogen met toch een duidelijk statement. Het schrijfgedeelte biedt je ruimte om, zonder zichtbare houtstructuur, je handschrift de vrije loop te laten gaan. De Plato is een kleinschalig bureau en ideaal om even goed voor je werkzaamheden te gaan zitten, zonder de eettafel in gebruik te nemen. Handig!

Het Copenhague Desk CPH10 Bureau van HAY, ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec, komt uit een serie meubelen die speciaal is ontworpen voor de universiteit van Kopenhagen. De serie bestaat uit eenvoudige, maar functionele en flexibele meubelen. I like it!

Het Ethnicraft Blackbird Bureau is een ontwerp van Alain van Havre. Dit tijdloze design voegt een aangename karakteristiek toe aan je interieur. Het onderstel is vervaardigd uit metaal en daarna afgewerkt met een zwarte poedercoat. De body is van massief eikenhout en dit zorgt voor een perfecte harmonie.

Voor nu huur ik dus een werkplek, maar wie weet richt ik ooit nog eens een kantoor aan huis in. Een combinatie zou fijn zijn, want alleen maar thuis werken – en dus niet op een kantoor – kan behoorlijk saai worden. En in mijn toekomstige thuiskantoor kan een mooi design bureau niet ontbreken. Mijn favoriet uit deze vier is die van Pastoe. Een tijdloos, strak en fijn ontwerp dat je eigenlijk nooit beu raakt.

Welk bureau is jouw favoriet?

In samenwerking met Mister Design.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 15 januari 2020 / 08:42

  Ik vind het Blackbird Bureau van Ethnicraft heel erg mooi. Zo’n strakke tafel zónder lades vind ik nog knapper, maar ik heb toch liever iets van opbergruimte. Dit artikel komt trouwens als geroepen, want we willen onze oude tafel in de woonkamer vervangen door een bureautje met lades. Staat iets netter.

  • Tedje
   Auteur
   15 januari 2020 / 13:23

   Ah, wat goed om te horen Jessica! Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat kiezen. Fijn dat ik wat inspiratie heb kunnen bieden.

 2. 17 januari 2020 / 10:03

  Oh die laatste vind ik echt prachtig, ik heb zelf ook drie lades en ik moet zeggen.. dat is toch wel echt ideaal!

  Alvast een fijn weekend :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *