5 dingen die je als blogger helemaal niet wil horen

Bloggen is het leukste dat er is. Ik blog nu ruim 4 jaar en ik zou niet meer zonder kunnen. Het is mijn passie geworden en ik heb er super veel van geleerd (en ik leer er nog steeds van!). Ik krijg er heel vaak complimentjes over, maar er zijn ook een paar dingen die ik als blogger eigenlijk niet meer wil horen… 

1. “Oh, dat heb je zeker ook gekregen voor je blog?” Uhm nee, dit make-up palette heb ik toevallig zelf gekocht. Ja, als blogger krijg je producten toegestuurd, maar heus, ik koop ook nog zelf dingen! Gewoon omdat ik het super leuk vind.

2. “Oh, dus jij verdient geld met ieder artikel dat je schrijft?” Nee! Natuurlijk niet, dan zou ik nu wel heel rijk zijn, haha. Ik verdien inderdaad geld met mijn blog, maar dan niet met ieder artikel! Alleen voor advertorials en ik geef altijd aan als dat het geval is, zodat jullie ook weten dat het om een gesponsord artikel gaat.

3. “Beste Sanne, wij van webshop X……” Good work, Sherlock! Voortaan eerst even de aanhef aanpassen als je mailtjes aan het kopiëren en plakken bent.

4. “Beste heer/mevrouw, wat een leuke website hebben jullie.” Op papier word ik inderdaad vaak aangezien als man, maar op mijn blog is het toch vrij duidelijk dat ik een vrouw ben en dat ik in mijn eentje deze site run!!!

5. “Hi Tedje. Ik vind je site echt super leuk en ik volg je blog al heel lang. Nu vroeg ik me af: jij hebt toch zoveel make-up? Mag ik er dan iets van hebben, want dat kan ik zelf niet kopen.” Ik krijg zulke soort mailtjes best vaak en ik vind het altijd heel erg rot om te horen dat een meisje niet zelf haar make-up kan kopen, omdat ze er geen geld voor heeft. Maar ik hoop dat jullie snappen dat ik niet zomaar al mijn spullen weg kan geven!

Ben jij blogger? Zo ja, herken jij bovenstaande dingen? 

Liefs van Tedje

Volg:
Share:

18 Reacties

 1. 12 december 2015 / 06:41

  Ja, ik herken me hier (jammer genoeg) in. Vooral de onpersoonlijke benaderingen vind ik crap. Ook wij, bloggers, vinden het leuk als iemand ‘onderzoek’ naar ons gedaan heeft en interesse heeft in onze blog om vanwege de kwaliteit van de blog een samenwerking aan te gaan. Die onpersoonlijk benaderingen lopen bij mij vrijwel altijd uit op niets. Die laatste heb ik nog nooit aan de orde gehad (gelukkig haha)!

  • 12 december 2015 / 17:06

   Tsja, jammer dat mensen zich niet even verdiepen in een blog voordat ze gaan mailen!

 2. 12 december 2015 / 09:13

  Oh jeetje, die laatste is inderdaad niet echt chill! Gelukkig blog ik niet over make-up. Kan me dat in ieder geval niet gebeuren haha! ;-)

 3. 12 december 2015 / 09:57

  Vooral de onpersoonlijke en verkeerde manier van aanspreken is inderdaad vervelend. Ik kreeg laatst een mailtje: ‘Beste Marloes, wij mailen jullie omdat jullie blog ons is opgevallen’. Uh? 2x mis ;)

 4. 12 december 2015 / 10:51

  Vooral nummer 4 ook. Ik word zo vaak aangesproken met “jullie” terwijl het overduidelijk is dat ik het alleen doe.

 5. 12 december 2015 / 12:00

  Herkenbaar, ik kreeg onlangs ook een mailtje van 16j die om gratis make-up vroeg.. met het excuus dat ze een ziekte had enzovoort. Tja, ik geef af en toe iets weg via een winactie en dan maakt iedereen kans om te winnen ook zij. Maar het is best vervelend om zulke mailtjes te krijgen, ik beantwoord ze wel allemaal heel vriendelijk en zakelijk..
  Liefs,
  Eefje

 6. 12 december 2015 / 13:36

  Haha ja, wat een leuke blog heb je (en uit alles maak je op dat ze het nog nooit gelezen hebben)..!

 7. 12 december 2015 / 14:01

  Herkenbaar. Ik krijg ook veel mailtjes van bedrijven die voor 10 euro een artikel met 7 linkjes willen. Haha wat denken ze nou

 8. 12 december 2015 / 14:50

  Beste Linda, ik heb weinig geld en omdat jij zoveel hebt en ik zielig ben kun je me vast wat geven. Groetjes!

  Dat komt toxh eigenlijk op hetzelfde neer als punt 5? Waarom zou je zoiets mailen? Waarschijnlijk is de situatie ook minder zielig dan ze het voordoen, dus niet schuldig voelen. En als je echt ‘iets goeds’ zou willen doen met je ongebruikte cosmetica zijn er speciale organisaties voor.

  • 12 december 2015 / 17:08

   Ja, ze zullen het wel aandikken denk ik, maar dan nog! Ik zit er inderdaad ook aan te denken om mijn cosmetica te doneren. Tot nu toe maak ik er vriendinnen en familie er altijd heel erg blij mee :)

 9. 12 december 2015 / 16:08

  Nummer vijf vind ik toch maar vreemd, dat mensen dat durven mailen?! Daar zou ik ook niet op ingaan, hoor. Leuk lijstje!

 10. 12 december 2015 / 16:28

  Haha ik moest echt even hardop lachen om het laatste punt.. Het is allemaal zo herkenbaar (helaas!), echt belachelijk dat bedrijven nog steeds denken dat we gratis reclame voor ze maken. Ik ben ook wel eens met de verkeerde aanhef benaderd, erg slecht!

 11. 13 december 2015 / 04:12

  Gelukkig heb ik hier nog niet mee te maken. Nummer 5 is best brutaal eigenlijk, maar ik snap ook wel dat mensen het proberen. Ik verdien niets met mijn blog, maar mocht dat ooit komen weet ik wat me te wachten staat ;)

 12. 14 december 2015 / 17:15

  Hahahaha echt BIZAR dat mensen om je make-up vragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.