5 leuke chicklits om te lezen in de zomer

leuke-chicklits-zomer

Als jullie mijn blog volgen, weten jullie waarschijnlijk wel dat ik ook voor boekenblog Adorable Books schrijf. Ik hou enorm van lezen, maar op Teddlicious laat ik nooit veel boeken voorbij komen, omdat de boekenblog daar volledig in het teken van staat. Onlangs vroeg ik of jullie het leuk vonden dat ik een paar leuke boeken voor de zomer voorbij liet komen en daar reageerden jullie enthousiast op. Vandaag laat ik dus vijf leuke chicklits zien om in de zomer te lezen! 

Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

Toen ik voor het eerst Shopahlolic las, moest ik steeds hardop lachen. Ik werd verliefd op de schrijfstijl van Sophie Kinsella en ik wilde al haar boeken lezen. Iedere keer wachtte ik met smart op de nieuwe Shopaholic-boeken. Over haar vorige boek (Shopaholic naar de sterren) was ik echter niet zo enthousiast. Het was steeds hetzelfde liedje. Becky in de problemen door het shoppen. Het lijkt wel of Kinsella mijn recensie had gelezen, want Shopaholic grijpt in is een heel ander Shopaholic-boek. Becky houdt namelijk niet meer van shoppen! WHAT? Ja, je leest het goed. Ze vind het niet meer leuk om voor zichzelf dingetjes te kopen. Hoera! Op dit punt zat ik te wachten. Als je alle delen hebt gelezen, moet je deze natuurlijk ook toevoegen aan je boekenkast. Het is in ieder geval een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie!

Zand erover – Elsbeth Witt

Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is helemaal haar eigen schuld. Als haar tante overlijdt en er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft ze dus niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlieland wil Fien genieten van de rust en de natuur. Geen drama, geen social media en proberen alles zo snel mogelijk te vergeten. In een poging van haar schuldgevoel af te komen wordt Fien plotseling geconfronteerd met haar hartzeer nieuwe gevoelens voor een wel heel charmante boswachter. En dan stapt er iemand van de veerpont die ze nooit meer had gedacht terug te zien.

Ja, ja, ja! Wat hou ik van Nederlandse chicklits. Alles is zo lekker herkenbaar! Zo ook Zand erover van Elsbeth Witt. Ik begon er aan in de trein en binnen no time had ik het boek uitgelezen. Ik kon het gewoon niet wegleggen! Ik werd meegesleept in het Vlielandse en ik kreeg meteen zin om naar de Waddeneilanden te gaan. Zand erover heeft een romantisch tintje, maar het gaat ook over vriendschap en familie. Niet té zwijmelachtig dus, maar precies goed. Ik kan nu al niet wachten op het nieuwe boek van Elsbeth Witt.

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn

Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

Niet echt een chicklit, maar hoort wel in dit rijtje van leuke boeken thuis! Drie vrienden, een huis is een kunstzinnige roman waarin Harrewijn de dialogen weer erg goed zijn, net als in haar vorige boeken. Ik moest in het begin even inkomen in het verhaal, maar toen ik het eenmaal te pakken had, had ik Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) in een mum van tijd uit. Ook vind ik het heel knap dat ze het heeft aangedurfd om zoveel research te doen naar Van Gogh, want hier draait zo ongeveer heel het boek om. Ik heb hierdoor ook weer wat kennis opgedaan over de roodharige kunstenaar! Een heel fijn boek en niet zo hersenloos als simpele chicklits. Nu is dat af en toe natuurlijk ook fijn, maar dit boek gaat echt de diepte in!

zomer-chicklit-boeken

Portret van een vrouw – Jojo Moyes

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel… Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

Als je Voor jou (binnenkort ook in de bioscoop te zien: Me Before You) van Jojo Moyes hebt gelezen, ben je al bekend met haar schrijfstijl. Jojo Moyes heeft de gave om van een verhaal iets heel bijzonders te maken. Ik kan me vaak heel goed inleven in een boek, maar bij boeken van Jojo heb ik dat net even wat extra. Ze omschrijft alles erg gedetailleerd, alsof je het gevoel hebt dat je er echt bij bent. Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen en het was absoluut niet voorspelbaar vond ik. Portret van een vrouw is een van de mooiste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen!

Twintig regels liefde – Rowan Coleman

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…

In Twintig regels liefde volg je drie personages en daarmee dus drie verschillende verhalen. In het begin vond ik het wat lastig om de drie verhaallijnen te volgen, helemaal om dat er na ieder hoofdstuk een brief komt. Deze brieven zijn allemaal geschreven door Stella, die in een hospice werkt. Zij schrijft deze brieven namens haar patiënten en deze brieven worden verstuurd na dat de persoon is overleden. Dat zorgt soms voor traanogen, opgelet! Het boek zit mooi in elkaar en aan het eind komt er heel veel samen. Er gebeuren onverwachte dingen en de schrijfstijl van Rowan Coleman is erg prettig. Het boek heeft me aangegrepen en het duurde even voordat ik weer in een ander boek kon beginnen. Aanrader!

Vind jij het leuk om te lezen? En heb jij nog boeken in je boekenkast die je moet lezen?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

11 Reacties

  • Tedje
   Auteur
   6 juni 2016 / 11:43

   Jaa, die is echt super leuk! Aanrader!

 1. 4 juni 2016 / 08:11

  4 van de 5 boeken heb ik nu dus op mijn to read list gezet. Maar heb nog een boekenkast vol dus eerst die eens lezen. Thx voor sharing!

  • Tedje
   Auteur
   6 juni 2016 / 11:43

   Wat leuk, Marije! Ik ben benieuwd wat je van de boeken vindt!

 2. 4 juni 2016 / 08:49

  Heel handig zo’n artikel ik heb weer een aantal nieuwe boeken voor 4 euro gekocht bij de kruidvat die normaal 20 euro zijn! dat zijn boeken van Santemontefiore! :)

  • Tedje
   Auteur
   6 juni 2016 / 11:43

   Kijk, dat is altijd mooi meegenomen!! Veel leesplezier!

 3. 4 juni 2016 / 11:59

  Ik vond Zand Erover ook een heerlijk boek. Ik heb laatst het boek van Astrid Harrewijn gekocht. Ik ben een beetje bang voor een overflow aan kunst, daar heb ik niet veel mee. Maar omdat het een boek van Astrid Harrewijn is, hoop ik dat het me niet teleur zal stellen. :-)

  • Tedje
   Auteur
   6 juni 2016 / 11:42

   Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden, Eveline! Ik vond hem erg leuk!

 4. 4 juni 2016 / 17:54

  Leuk lijstje, goede inspiratie om de zomer door te komen! Ik wil “Shopaholic grijpt in” nog graag lezen.

 5. 18 juni 2016 / 11:06

  Wat een perfecte boeken! Eentje heb ik er al gelezen, maar Twintig Regels Liefde en (door dit artikel) Zand erover staan nog hoog op mijn to read-lijstje. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *