5 tips om leuke herfstfoto’s te maken met je smartphone

De herfst doet zijn intrede! De één vindt het niks, de ander houdt ervan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel zin heb in kaarsjes, een filmpje kijken op de bank onder een dekentje met een warme kop thee. En niet te vergeten: herfstwandelingen! Want de natuur is nu eenmaal op haar mooist in de herfst. Je kunt dan ook geweldige, sfeervolle foto’s maken. Gewoon met je smartphone! In dit artikel geef ik een aantal tips over hoe je dat het best kunt doen. 

1. Kies je locatie

De herfst is zo fotogeniek omdat de kleuren in de natuur iedere dag verschillen. De perfecte locatie voor een mooie herfstfoto is natuurlijk het bos, waar honderdduizend gekleurde blaadjes op de grond liggen en de bladeren aan de bomen prachtig groen, geel, oranje of rood kleuren. Een laan met bomen doet het altijd goed, zoals op de foto hierboven. Ga naar een bos bij jou in de buurt, maak een heerlijke wandeling en geniet van de natuur om je heen. En schiet hier en daar ook een mooie foto. Met je smartphone heb je dat toch zo gedaan!

2. Wees creatief en shoot!

Creatief zijn is in fotografieland erg lastig (lees: alles is waarschijnlijk al een keer gedaan), maar een beetje uit je comfortzone is nooit erg. Zo zocht ik op de zanderige en natte grond net zo lang door tot ik een mooi ‘bladerenboeket’ kon samenstellen. Met een overloopje van verschillende kleuren: van donker naar licht. Of van groen naar geel, oranje en rood. En die bijpassende nagellak op bovenstaande foto? Tsja, dat was gewoon een gelukstreffer. Maar het resulteerde wel in een heel mooi plaatje, waar ik – mag ik best zeggen, toch? – best trots op ben.

3. Kijk ook eens omlaag

We zijn gewend om altijd voor ons uit te kijken en ons hoofd zo weinig mogelijk te bewegen. Maar kijk ook eens omlaag! Dan zul je merken dat je in een kleurenpallet van bladeren staat bijvoorbeeld. En daar kun je dan weer een foto van maken. Als je zou willen, geen verplichtingen natuurlijk. Sowieso is het leuk om met perspectieven te spelen. Zak eens door je knieën of ga juist ergens op staan, waardoor je perspectief van de omgeving verandert. Dat resulteert vaak in onverwacht leuke kiekjes.

4. Burstmode

Oke. Bovenstaande foto was geen lucky shot, daar gingen wel wat foto’s aan vooraf. Met als eindresultaat een heleboel zand in mijn haren en vieze handen. Maar ja, je moet er wat voor over hebben. Leuk om te doen was het zeker, dat zie je wel aan mijn gezicht. Tip: maak een burst opname als je zo’n plaatje wil schieten. Met burstmode kun je snel meerdere foto’s achterelkaar maken. Ideaal voor zo’n soort shot. Ook handig voor een sportopname. Op deze manier heb je altijd een goede foto van een bepaald moment. Meerdere foto’s in één keer maken doe je door de cameraknop in te drukken en ingedrukt te houden. Dan zit er altijd wel een goede tussen!

5. Bewerk en go!

Dan is het tijd om je foto te selecteren en te bewerken. Een proces dat soms best veel tijd kost, maar tegelijkertijd ook erg leuk is om te doen. Als je eenmaal een foto hebt geselecteerd, kan het bewerkingsproces beginnen. Ik heb een aantal favoriete apps die ik vaak gebruik voor het bewerken van mijn foto’s. Zo gebruik ik graag de apps Foodie om mijn foto’s van een mooie filter te voorzien (mijn favoriet is YU1). Deze zijn allemaal net anders en helderen je foto’s echt heel mooi op! Als ik daarmee klaar ben, bewerk ik de foto meestal nog in VSCO om de lichtbalans en contrast aan te passen. Mijn favoriete filters zijn A5, WE en HB1.

Heb jij al een smartphone met de perfecte camera op het oog? Ik wel! Zeker met al die nieuwe iPhones die de laatste tijd op de markt zijn gebracht. Daardoor begint het te kriebelen om een nieuwe telefoon aan te schaffen om nog mooiere foto’s mee te maken. Met een Sim Only abonnement van Simyo maak je in ieder geval goedkoop gebruik van de meeste mb’s en is je abonnement maandelijks aanpasbaar. Handig!

Vind jij het ook zo leuk om foto’s te maken in de herfst? 

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Simyo 

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Jeanne
  26 september 2018 / 17:31

  Leuk de herfst met al die gekleurde blaadjes
  Mooie foto’s ook gezellig

 2. Yara
  26 september 2018 / 19:55

  Ik HOU van de herfst <3 Ik kan nu al niet wachten tot ik prachtige foto's weer kan maken buiten.

 3. 27 september 2018 / 08:22

  Slim om Burstmode te gebruiken! Dat moet ik onthouden. Leuke foto is het geworden. :-)

 4. 28 september 2018 / 14:16

  Ah leuk Tedje! Love de mooie kleuren van de herfst!

 5. 29 september 2018 / 13:44

  Wat een leuk artikel en thanks voor sharing! ik ben ook echt gek op de herfst.. heerlijk die sfeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *