5 Tips om te besparen op schoenen kopen

5 Tips om te besparen op schoenen kopen

Advertorial – Menig vrouw is verslaafd aan schoenen kopen. Niet gek ook. Er zijn tegenwoordig zoveel schoenenwinkels die een heel groot assortiment hebben. Voor iedere gelegenheid één (of twee, of drie..) High heels, ballerina’s, loafers, sneakers, er is vanalles. Maar laten we even eerlijk zijn: hebben we eigenlijk niet teveel schoenen?

Vandaag geef ik 5 tips om te besparen op schoenen kopen. Als je dan toch écht schoenen wil aanschaffen, kun je dat net zo goed voordelig doen, toch?

1. Koop in de sale
Deze ligt voor de hand, maar het scheelt toch zoveel in je portemonnee! Aan het eind van de zomer kun je bijvoorbeeld slippertjes kopen die je het volgend jaar weer door kan dragen. Hetzelfde met laarzen voor de winter natuurlijk. Als je goed zoekt, zijn er vast en zeker nog wel leuke schoenen in jouw maat te krijgen. Ik moet er zelf altijd snel bij zijn (heb ik mezelf aangepraat natuurlijk), omdat ik maat 41 heb. En het is algemeen bekend dat schoenenwinkels deze maat niet zoveel inkopen, omdat dit niet de meest gangbare maat is. Wie heeft er nu maat kano? Ik ben altijd bang dat als ik wacht met laarzen kopen, ze niet meer in mijn maat verkrijgbaar zijn. Hoe zuur is het als je de laarzen in de sale ziet als ze voor 40% zijn afgeprijsd, terwijl jij ze een paar weken geleden voor de volle mep hebt betaald?

2. 5 paar ‘goedkope’ schoenen of 1 ‘duur’ paar?
Goedkope schoenen zijn leuk, geloof me. Als je bij Primark binnenloopt en je ziet een paar laarsjes voor 25 euro staan, denk je: meenemen! Maar denk dan nog eens na. Hoelang blijven die laarsjes mooi? Waarschijnlijk zijn ze na een aantal keer dragen al niet zo mooi meer als voorheen. Je kunt eigenlijk beter één duur paar laarzen van bijvoorbeeld 120 euro kopen dan vijf keer goedkope schoenen. Ten eerste kun je er eigenlijk altijd vanuit gaan dat die schoenen van 120 euro kwalitatief beter zijn en langer mee gaan. Misschien kun je wel twee winters op die laarzen lopen. Als je maar goedkope schoenen blijft kopen (omdat ze toch bijna niks kosten), ben je aan het eind alsnog meer geld kwijt.

3. Shop schoenen online
Als je een beetje van online shoppen houdt, kun je schoenen ook best online bestellen! Er is vaak wel een actiecode te vinden voor een webshop zoals Zalando. Als je bijvoorbeeld All Stars online wil bestellen en je weet welke maat je hebt, is dat geen probleem. Bij andere soort schoenen zoals hakken krijg je niet de volle zekerheid dat de maat die je besteld hebt ook daadwerkelijk past. Maar meestal kun je de producten kosteloos terugsturen, dus dat zou ook geen probleem meer moeten zijn.

4. Think before you buy
Heb je die 12 centimeter glanzende koraal high heels met glitters echt nodig? Leuk om een foto van op Instagram te plaatsen, maar dat was het dan ook wel weer. Natuurlijk, als jij geen problemen hebt met op hoge hakken lopen: vooral kopen, maar wat ik eigenlijk wil zeggen is: denk twee keer na voordat je schoenen koopt. Heb je ze echt nodig? Lijken die zwarte ballerina’s die je op het oog hebt niet ontzettend veel op het paar dat onaangeroerd in je kast staat? Ga voor schoenen die je echt draagt in de ‘echte wereld’ en niet in de fancy glamour wereld, want die wereld is (helaas) maar voor een paar mensen weggelegd.

5. Probeer tweedehands
Je kunt natuurlijk schoenen kopen op Marktplaats of Ebay, maar wat dacht je van schoenen kopen in leuke vintage winkeltjes? Je zult daar de gaafste modellen tegenkomen die niemand heeft. In de winkel kun je meteen zien in welke staat de schoenen zijn. Meestal hebben vintage stores een strikt beleid over welke schoenen ze wel en niet verkopen aan de hand van de staat van de schoenen. Bovendien zijn vintage winkeltjes natuurlijk ontzettend hip. Misschien ben jij wel the lucky one die een paar Louboutins vindt voor een schijntje.

Heb jij veel schoenen?

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 11 september 2013 / 08:12

  ik heb TE veel schoenen XD ik koop altijd in de sale :3

 2. 11 september 2013 / 08:42

  Handige tips! Ik ben niet zo’n schoenengek, dus ik heb het er ook nooit voor over om er veel geld aan uit te geven. Ik koop daarom altijd mijn schoenen bij Van Haren, de kwaliteit is wel wat minder. :-)

 3. Wendy (B)
  11 september 2013 / 10:40

  Goh…
  Ik denk ongeveer 15 à 20 paar schoenen.
  Die koop ik eigenlijk allemaal met korting (Schoeisel is toch duur ook!) of zijn van die goedkope.

 4. 11 september 2013 / 11:18

  Goede tips! Ik vind schoenen kopen altijd moeilijk, soms heb ik iets in mijn hoofd waar ik dan alleen nog maar naar zoek.

 5. 11 september 2013 / 11:22

  Ik heb niet zo veel schoenen maar dit zijn best handige tips :) x

 6. Janine
  11 september 2013 / 12:44

  Heyhey!

  Ik heb 2 soort nep all stars , een paar schoenen van 100 met steunzool(maar omdat ze lelijk zijn draag ik ze amper en
  ze doen ook pijn aan mijn voeten . Omdat ik goed moet lopen drukt de schoenzool) En ik heb twee Vans en een All stars.
  ik heb dit jaar twee paar gekocht 1 vans & all stars. Ik vraag me af of dit veel is ?

  hoeveel kopen jullie in een jaar?

  lieefs,

  Janine

 7. 11 september 2013 / 13:23

  Toffe tips :) heb ze alleen niet echt nodig! Heb toch nooit geld (student, betaal helaas alles zelf) en draag altijd dezelfde shoes.
  Heb nu:
  – Low Allstars black
  – High Allstars – zwart/goud van collectie 2 of 3 winters terug
  – Enkellaarsjes van Van Haren

 8. 11 september 2013 / 18:40

  6. Werk in een schoenenwinkel dat scheelt ook ;) ! Ik heb mijn collectie gehalveerd, maar ik werk dus sinds kort in een schoenenwinkel dus heb ruimte voor nieuw nieuw nieuw!

 9. 13 september 2013 / 16:03

  Leuke tips! Ik koop mijn schoenen bijna altijd online. Maat 42 is helemaal lastig om te krijgen en online kan ik mooi selecteren op maat. Morgen komt er toevallig een artikel van mij over online.

  • Tedje
   Auteur
   16 september 2013 / 11:42

   Oh, ik herken je probleem! Ik heb zelf maat 41 en die maat is al lastig te verkrijgen in schoenenwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *