7 leuke cadeaus voor Moederdag

moederdag

Zondag 8 mei is het alweer Moederdag! Een dag om je moeder even in het zonnetje te zetten. Want laten we eerlijk zijn, dat mag echt wel één keer in het jaar! Maar ieder jaar vraag je jezelf weer af wat je moet kopen voor Moederdag. Ik zet 7 leuke cadeautjes voor je op een rijtje! 

1. Ontbijt op bed

Het ligt misschien heel erg voor de hand, maar moeders vinden het áltijd leuk: ontbijt op bed. Laat je van je beste kant zien. Bak verse croissantjes en broodjes, pers verse jus d’orange, maak een lekkere cappuccino een kleine fruitsalade. Serveer alles op een leuk dienblad met een klein vaasje met bloemen en verras je moeder! Hier scoor je sowieso altijd punten mee.

2. Bloemen

Moeders zijn gek op bloemen, dat is nu eenmaal een feit. Mijn moeder heeft altijd wel een bos bloemen in huis staat. Of ze die nu van iemand gekregen heeft of zelf heeft gekocht. Koop haar lievelingsbloemen en zet ze alvast in een vaas. Hoeft ze dat zelf in ieder geval niet meer te doen.

moederdag-cadeau-tip-2

moederdag-cadeau

3. Een fotoalbum

Hoe clichématig het ook is: moeders houden van foto’s. Ik zou zelf de ‘foto van kinderen op canvas’ overslaan, maar dit jaar heb ik een fotoalbum gemaakt met daarin foto’s van mijn zusje en mij via Webprint. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan vindt, maar ik denk dat ze er heel blij mee is. En nu maar hopen dat ze deze blog niet leest, haha.

4. Moederdag deluxe

Zin om je moeder écht eens in de watten te leggen? Maak er een echte moederdag van. Begin met een lekker ontbijtje of brunch met bloemen, toast met zalm en avocado, sandwiches met een lekkere salade, versgeperste sappen, lekkere thee en zoete muffins. Dan: het middagprogramma. Relaxen in de sauna, een dagje naar de stad, naar een leuk museum, alles is mogelijk. Maar net wat je moeder (en jij natuurlijk ook) leuk vindt. Een budgetproof dag houden? Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Het middagprogramma hoeft zeker geen geld te kosten. Je kunt ook lekker gaan wandelen, een stad verkennen of naar een gratis museum gaan. ’s Avonds kun je nog uiteten gaan en naar de film. Je hoeft natuurlijk niet alles te doen, je kunt het programma volledig zelf samenstellen.

moederdag

5. Spulletjes

Je kunt natuurlijk dingen gaan doen met Moederdag, maar je kunt haar ook verwennen met haar favoriete parfum dat bijna op was of een mooie lipstick. Pak het mooi in (of laat het mooi inpakken in de winkel) en stop er een leuke kaart bij. Klaar is je cadeau!

6. Nachtje weg

Quality time met je moeder is hartstikke leuk! Je kunt haar een weekendje weg cadeau geven en dat hoeft echt niet duur te zijn. Je kunt in een B&B of Airbnb overnachten, of je kunt wachten op een actie met hotels bij bijvoorbeeld Kruidvat. Ga naar een stad waar je nog nooit naartoe bent geweest (of juist naar een stad waar je de weg heel goed kent) en geniet samen van twee daagjes weg! Schrijf een mooie kaart met het feit dat jullie dus binnenkort een weekendje weg gaan. Zal ze héél leuk vinden!

7. Chef kok

Hou jij van koken en houdt je moeder van eten? Dan heb je de perfecte combinatie. Heb je broers of zussen? Maak samen een 4-gangen menu klaar. Dek de tafel netjes met servetten en kaarsjes en maak het gezellig. Je kunt beginnen met een amuse, brood met lekkere dips of een soepje. Maak het lievelingsgerecht van je moeder, sloof je uit! Kan je moeder eens blijven zitten terwijl ze geniet van een lekker wijntje. Het toetje kan natuurlijk ook niet ontbreken!

Weet jij al wat je je moeder gaat geven met Moederdag? 

Liefs van Tedje

Sponsored article 

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 14 april 2016 / 06:49

  Ik heb nog geen idee wat ik mijn moeder ga geven. Vaak is het een verzorgingspakket, om in combinatie met vaderdag een etentje met het gezin :-).

 2. 14 april 2016 / 09:06

  Ik heb nog niet echt iets in gedachten, maar ik doe zo wel leuke ideeën op hihi!

 3. 14 april 2016 / 10:52

  Leuke ideeën! Ik vind het erg lastig om iets te verzinnen voor mijn (schoon)moeder voor Moederdag. Dagelijks worden ze door ons verwend. Misschien toch een heel origineel idee bedenken. ;-)

 4. 14 april 2016 / 13:26

  Ik ga zelf denk ik voor een luchtje dit jaar!

 5. anouk
  14 april 2016 / 14:24

  Een tweede kleinkind, misschien iets te laat maar dan heeft ze iets om naar uit te kijken ;)

 6. 14 april 2016 / 14:48

  Een ontbijtje op bed doen wij sowieso ieder jaar voor onze moeder :) En dit jaar zat ik ook te denken aan een nieuwe parfum!

 7. 14 april 2016 / 16:59

  Ik stuur misschien dit jaar wel bloemen op, zal ze leuk vinden. Toen ik nog in NL woonde nam ik haar elk jaar mee op high-tea, elke keer op een andere plek.

 8. 14 april 2016 / 22:58

  Wat een leuke tips! 8 Mei ben ik zelf jarig en komt mijn moeder lekker naar mij toe, hihi! Ik denk dat ik een high tea (quality momentje) ga pakken.. dat was vorig jaar ook een succes! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *