7 leuke films en series om te kijken met Halloween

Happy Halloween! Oktober is niet alleen de maand van de herfst – en de daarbij behorende nieuwe garderobe – maar ook van Halloween! Geen griezelfeestje op de planning staan deze week? Dan leent je bank – inclusief thee, dekentje, kaarsjes en comfort food – zich perfect voor een filmavondje met Halloween films. 

Wat is er nu heerlijker dan op de bank relaxen met een goede film of serie? Met KPN heb je je eigen videotheek binnen handbereik op Netflix. Bij KPN kijk je Netflix gemakkelijk via Interactieve TV. Dus geen gedoe met Chromecasts, Apple TV of extra kabeltjes. Handig! Ben je een echte filmfanaat? De nieuwste films vind je in het ruime assortiment van Film1.

https://www.youtube.com/watch?v=P-p2B4YFLJE

1. Chilling Adventures of Sabrina

Magie en kattenkwaad versmelten als mensenheks Sabrina laveert tussen twee werelden: haar leven als sterfelijke tiener en haar familieroeping, de Kerk van de Nacht. Zal ze alles op alles zetten om de mensenwereld te redden? Of kiest ze toch voor haar familie? De serie is gebaseerd op de razend populaire Archie-strip (van Riverdale op Netflix!), en is daarnaast een duistere versie van zijn nostalgische voorloper: Sabrina the Teenage Witch. De serie Sabrina is te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk

2. The Haunting of Hill House

De miniserie The Haunting of Hill House gaat over een familie waarvan de kinderen opgroeiden in een huis dat later het meest beroemde spookhuis van het land werd. In de spannende serie komen de broers en zussen als volwassenen weer samen in het huis, om de geesten uit het verleden te confronteren. Een van de hoofdrollen is voor onze eigen Michiel Huisman. The Haunting of Hill House is te zien op Netflix en het eerste seizoen heeft 10 afleveringen, wisselend van 40 tot 70 minuten.

3. Carrie

Zin om te griezelen? De verlegen middelbare scholiere Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt opgevoed door haar angstaanjagend religieuze moeder Margaret (Julianne Moore). Wanneer ze de puberteit bereikt, komt ze in aanraking met haar verwoestende telepathische krachten. Wanneer haar klasgenoten vervolgens het eindejaarsbal gebruiken als excuus om haar te vernederen voor de hele school, besluit ze deze dodelijke krachten in te zetten. Dit is een remake van de legendarische horrorfilm uit de jaren ’70.

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

4. Stranger Things

De serie Stranger Things is al even te zien op Netflix (er staan inmiddels al 2 seizoenen op Netflix), maar deze serie is ook absoluut een aanrader als je van griezelen houdt. Nadat een jongetje is verdwenen, komen er in een stadje mysterieuze zaken aan het licht. Geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Heb jij Stranger Things al gezien?

5. American Psycho

Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Hij mag dan wel door zijn uiterlijk geobsedeerd zijn, voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. ’s Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen. Jaloezie, haat, woede, elke reden is goed om zowel onbekenden als vrienden te vermoorden. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden… Een klassieker die je gezien moet hebben! American Psycho is te zien op Netflix.

6. Get Out

‘Get Out’ volgt een koppel, Chris en Rose, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden. Get Out is te zien op Film1.

7. Mother!

‘Mother’ volgt een stel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld. Deze film met Jennifer Lawrence is te zien op Film1.

 

Welke film of serie wil jij nog graag zien? 

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met KPN. 

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 30 oktober 2018 / 13:09

    Ik ben op dit moment The Haunting of Hill House aan het lezen. De serie is er ‘maar’ door geïnspireerd en niet op gebaseerd, maar ik wil toch een kleiiin beetje weten wat te verwachten. Ik ben slecht met horror, haha. Ik heb trouwens vandaag ook toevallig over Chilling Adventures of Sabrina geschreven. :-)

  2. 30 oktober 2018 / 23:03

    Get Out en American Psycho vond ik beide zó goed! Ook The Haunting of Hill House vond ik erg goed. Leuke suggesties!

  3. 9 november 2018 / 15:43

    Ik vond The Haunting of Hill House echt geweldig! Maar ik ben dan ook echt van dat soort films. Nu ben ik bezig met Sabrina, ook erg leuk ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *