7 tips om te slapen als een roos

7 tips om te slapen als een roos

 photo tumblr_mzzqxabKjH1st5lhmo1_1280a.jpg

Wat is er nu lekkerder dan slapen? Juist. Niks. Vandaag geef ik je een aantal tips om nog lekkerder te slapen. 

1. Lichaamsbeweging voor het slapengaan kan heerlijk zijn. Niet heftig sporten, maar een avondwandeling of een beetje yoga kan al helpen om beter te slapen.

2. Een goed kussen is eigenlijk een van de belangrijkste dingen als je gaat slapen. Ben je een buikslaper? Gebruik dan een heel dun kussen of zelfs geen kussen. Een zijslaper (that’s me!) heeft een dik kussen nodig waardoor je nek recht blijft. Op dit moment slaap ik op een traagschuimkussen en dat bevalt me erg goed. Een goed matras en een fijn dekbed is ook zeker aan te raden. Ik heb een lekker dik dekbed in de winter, want ik heb het altijd heel erg koud als ik ga slapen.

3. Het is eigenlijk het beste dat je je bed alleen gebruikt om in te slapen. I know, het is heerlijk om films en series te kijken in bed, maar dan raakt je hoofd in de war. Ook kun je het beste je slaapkamer gebruiken om alleen te slapen, dus niet om ook in te werken.

4. Erg belangrijk: ga op vaste tijden naar bed en sta rond dezelfde tijd op. Gemiddeld slaapt een mens trouwens 8 uur. De een heeft wat meer slaap nodig dan de ander. Ik slaap ongeveer 8 à 9 uur per nacht.

5. Vroeger dronk ik samen met mijn zusje altijd een beker warme melk voordat we gingen slapen. Best goed eigenlijk, want zo weet je lichaam op een gegeven moment dat het tijd is om te gaan slapen. Als je moeite hebt om te gaan slapen, ontwikkel dan een slaaproutine voor jezelf. Een paar vaste dingen die je altijd doet voordat je gaat slapen.

 photo tumblr_mopq69jlcS1st5lhmo1_1280a.jpg

6. Iedereen weet het, maar niemand doet het. Geen elektrische apparaten gebruiken voordat je gaat slapen. Pak eerder een boek! Ik lees bijna iedere avond een hoofdstukje voordat ik ga slapen, maar ik check ook eerst nog mijn hele telefoon. Oeps.

7. Ik vind het heerlijk om in een donkere ruimte te slapen. Het schijnt dat dit ook het beste is voor je. Geen nachtlampjes dus!

Liefs van Tedje

Bron foto’s: Unsplash

Volg:
Delen:

15 Reacties

 1. 4 maart 2014 / 14:43

  Handige tips. Een beter kussen kan ik wel gebruiken!

 2. 4 maart 2014 / 15:30

  Handige tips, ik kon ook niet meer goed slapen en toen begon ik s’avonds met lezen inplaats van tv kijken en toen ging het steeds beter.

 3. 4 maart 2014 / 17:00

  Wat een handige tips! Ik heb regelmatig moeite met slapen en heb ook wel zo mijn manieren en trucjes uitgevonden om beter te kunnen slapen :)

 4. 4 maart 2014 / 17:47

  Toevallig drink ik zelf ook altijd een lekkere beker warme melk, heerlijk. Ik word er erg moe van!

 5. 4 maart 2014 / 18:19

  Handige tips, ik laat expres altijd mijn mobiele telefoon beneden liggen, zodat ik niet in de verleiding kom om er nog even op te kijken voordat ik ga slapen.

 6. 4 maart 2014 / 18:40

  Fijne tips! Ik kan de laatste tijd gelukkig wel wat beter slapen dankzij mijn vriend (alleen slapen kan ik echt niet goed), maar daarvoor sliep ik altijd erg slecht.

 7. 4 maart 2014 / 18:46

  Handige tips! Een donkere ruimte is voor mij ook heel belangrijk, daarom heb ik altijd een slaapmasker op.

 8. 4 maart 2014 / 20:09

  I need this! Ik ben echt zo’n slechte slaper (ik doe ook alles verkeerd ;))

 9. 4 maart 2014 / 20:46

  Goede tips! De meeste weet je wel, maar sta je niet zo snel bij stil.

 10. 4 maart 2014 / 21:55

  Fijne tips! Ik gebruik m’n echt om tv te kijken en er lekker de hele avond te zitten. Tja, met een boxspring is dat zo verleidelijk.
  In mijn kamer kan het echt niet donker genoeg zijn. Bij mijn vriend, die alleen dunne gordijnen heeft slaap ik ook altijd slecht.

 11. 5 maart 2014 / 09:35

  Fijne tips, thanks! Ik volg bijna alle tips op behalve mijn mobiel checken dat doe ik inderdaad nog wel voor het slapen. Maar ik zet de telefoon ’s nachts wel helemaal uit en de wifi is in huis ook uit.

 12. 5 maart 2014 / 13:48

  Handige tips! Ga ze zeker uitproberen want ik heb vaak dat ik niet in slaap kan komen

 13. Petra
  5 maart 2014 / 16:14

  goede tips, vooral die van dat lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *