A new life: op kamers en stage!

Zoals jullie misschien weten woon ik sinds kort op kamers in Utrecht. Dit komt omdat ik stage aan het lopen ben in Hilversum voor 3,5 maand. Iedere dag reizen vanuit Brabant naar Utrecht zag ik niet echt zitten, dus ging ik op zoek naar een kamer. Hoe bevalt het tot nu toe? Je leest het vandaag!

Maandag was mijn eerste stagedag. Zondagavond reed ik samen met mijn ouders naar Utrecht om de laatste spulletjes te verhuizen.  Nou, daar zat ik dan alleen op mijn kamer! Wel een beetje eenzaam, maar ik kwam de avond goed door met een aflevering Pretty Little Liars, een grote kop thee en koekjes.

Maandag begon mijn eerste stagedag. Ik werd super goed ontvangen: iedereen wist dat ik kwam! De eerste dag was natuurlijk heel veel uitleggen en veel informatie, maar het was al wel meteen super leuk. Ik werd gelijk aan het werk gezet. Ik loop trouwens stage bij Head Office in Hilversum, het bedrijf dat o.a. de medewerkers magazines maakt van Etos en Albert Heijn. Voor deze twee magazines word ik ingezet, maar ook voor Fabulous (het magazine van Douglas). Super leuk natuurlijk! Voor de mensen die het niet weten: ik studeer journalistiek in Tilburg en ik zit in mijn vierde jaar nu.

Toen ik thuis kwam en net had gegeten, had ik even een mini mental breakdown. Ik kwam helemaal alleen thuis, moest alleen eten, alleen de afwas doen en had net een eerste dag stage achter de rug. Ik voelde me eventjes heel erg alleen! Voor mij is dit de eerste keer dat ik op kamers woon, dus het is wel een grote verandering ineens! Nieuwe baan, nieuw huis, nieuwe stad: alles nieuw!

De rest van de week werd ik meteen ingezet als volwaardig redactielid, super leuk! Ik heb al onwijs veel gedaan en geschreven. Op stage bevalt het dus heel er goed en op mijn kamer eigenlijk ook. Ik moet er wel aan wennen dat ik alleen ben, maar ik vermaak me wel met mijn blog, series en films. Ik ga toch niet al te laat slapen, want ik moet er weer op tijd uit voor stage in Hilversum. Ik reis iets minder dan een half uur van deur tot deur. Ik moet 10 minuten met de trein en daarna nog 10 minuten lopen naar stage. Ideaal! Als ik vanuit Brabant zou moeten reizen iedere dag, zou me dat echt opbreken.

Al met al is de eerste week wel goed gegaan. Ik maak het voor mezelf ’s avonds gewoon gezellig, anders zit ik ook maar zo alleen! Binnenkort komen er al wel vriendinnen langs op mijn kamer, super leuk!

Woon jij op kamers of heb je wel eens op kamers gewoond? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

26 Reacties

 1. 23 augustus 2014 / 14:23

  Fijn dat je stage tot nu toe zo goed bevalt! Je stage klinkt echt wel leuk! Ik snap wel dat het soms wat lonely is op je kamer, maar daar wen je vast ook wel weer aan. Gaat helemaal goed komen! xoxo

 2. 23 augustus 2014 / 14:49

  Wat fijn dat het op stage zo goed gaat en dat je meteen zo aan de slag mag! Ik herken het eenzaam voelen op kamers, maar ik zit op de studentenvereniging en woon vlakbij school, waardoor er altijd wel iemand is die langs komt wapperen op een ‘eenzaam-momentje’. Ik hoop dat je er snel aan went en mag gaan genieten van je eigen plekje!

 3. 23 augustus 2014 / 14:51

  Spannend allemaal! Ik weet nog dat ik het ook zo wennen vond in het begin! Helemaal alleen op een kamer..terwijl je dan juist alles over je stage aan je ouders wilt vertellen!

 4. 23 augustus 2014 / 14:51

  Zo leuk om te horen dat je het naar je zin hebt op je stage! Ik heb ook journalistiek gestudeerd en doe nu bedrijfscommunicatie dus zo’n stage zou ik ook wel willen doen, hihi. Dat ‘eenzaam’ gevoel heb ik ook een tijdje gehad toen ik voor het eerst op kamers zat, maar na verloop van tijd was dat helemaal verdwenen.

 5. 23 augustus 2014 / 15:01

  Wat fijn dat het op kamers wonen en je stage je al met al wel goed bevallen! Ik herken het eenzame ook wel van toen ik alleen op kamers woonde, ik vond dat echt niet fijn en ben blij dat ik inmiddels samenwoon met mijn vriend. Denk dat het ook wel een beetje wennen is en het scheelt dat je een leuke stage hebt!

 6. 23 augustus 2014 / 15:35

  Fijn dat het goed bevallen is. Ik vind het heerlijk om op kamers te wonen. Soms een avondje alleen is ook prima

 7. 23 augustus 2014 / 16:24

  Fijn dat het goed bevalt op kamers! Ik woon nog altijd thuis en tijdens mijn studie ook :)

 8. 23 augustus 2014 / 17:34

  Fijn dat het goed bevalt tot nu toe. Tijdens mijn studie woonde ik nog gewoon thuis. Daarna ben ik gaan samenwonen met mijn vriend.

 9. Ianthe
  23 augustus 2014 / 18:22

  Ik zit ondertussen al zo’n 4 jaar op kamers. De eerste week voelde ik me ook erg eenzaam, maar eens je gewend bent aan de nieuwe omgeving zal dat bij jou ook vast beteren ;)
  Ik doe trouwens het omgekeerde van jou: Ik loop nu 6 maanden stage dicht bij huis, dus ik woon weer bij mijn ouders in plaats van op mijn kamer. Ik werk van half 9 tot half 7, dus dan is het wel ontzettend handig dat ik geen boodschappen meer hoef te doen en niet meer hoef te koken, maar ik mis m’n vrijheid toch wel hoor ;)

  • Tedje
   Auteur
   23 augustus 2014 / 18:26

   Oooh ja inderdaad, helemaal begrijpelijk! Ik zou na stage dan nog 2 uur moeten reizen. 4 uur op een dag zag ik niet zo zitten, dus op kamers was de beste oplossing :) Vind je het toch wel weer fijn om thuis te zijn?

 10. 23 augustus 2014 / 18:43

  Ah wat tof! Fijn dat je stage je ook zo goed bevalt. (:

 11. 23 augustus 2014 / 18:52

  Spannend en een grote verandering in je leven! Ik wist nog toen ik op kamers ging dat ik het de eerste weken ook erg raar vond, het is stil en niemand verteld je wat te doen, je moet zelf alles bedenken en zorgen dat je altijd wat te eten/drinken in huis hebt. Maar het went vanzelf en maak er wat leuks van meis!

 12. 23 augustus 2014 / 19:26

  Iets nieuws is altijd even wennen! Maaar ik kom heel snel een keertje langs Ted, ik heb er nu al zin in hihi.

 13. 23 augustus 2014 / 20:52

  Oh wat gaaf dat je onder andere het blad Fabulous maakt van Douglas, hier werk ik!

 14. Wendy (B)
  23 augustus 2014 / 21:16

  Je zal het wel goed doen :)

 15. 23 augustus 2014 / 21:20

  Het is even wennen natuurlijk, maar uiteindelijk komt het wel weer goed!

 16. 23 augustus 2014 / 22:01

  Ik woon zelf ook op kamers maar ben nu eigenlijk wel weer toe (na 3 jaar) naar iets voor mezelf. Heel veel succes met je eerste stage dag maandag!

  • Tedje
   Auteur
   23 augustus 2014 / 23:51

   Mijn eerste stagedag heb ik afgelopen maandag al gehad, hihi!

 17. 24 augustus 2014 / 09:27

  Volgens mij gaat het helemaal goed komen hoor! Zal sowieso wennen zijn in je eentje met alleen maar nieuwe dingen om je heen, maar zo te horen is je stage erg leuk en wen je er vast heel snel aan!

 18. 24 augustus 2014 / 11:57

  Ik zit sinds vorige week ook op kamers, en tot nu toe vind ik de rust heel fijn, ik ben benieuwd of ik ook een punt krijg dat het allemaal eenzaam is, maar tot nu toe vind ik de vrijheid heerlijk!

 19. 24 augustus 2014 / 12:15

  Natuurlijk moet je wennen tijdens de eerste weken. Stage, de deur uit, helemaal alleen wonen. Ik klink nu vast als een hele ouwe bok (ik woon al 14 jaar niet meer thuis), maar echt: het went snel. Geniet van deze nieuwe fase in je leven! Volgende stap: samenwonen :-)

 20. 26 augustus 2014 / 12:41

  Vet leuk! Ja het kan soms erg eenzaam zijn. Daar heb ik nog steeds wel last van. Heel veel plezier meid :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *