All time favorite: Yves Saint Laurent Opium

Soms heb je zo’n parfum dat ‘jouw’ geurtje is. Herken je dat? Zo draagt een vriendin van mij áltijd Angel van Thierry Mugler en moet ik altijd aan haar denken als ik dat parfum ruik. Mijn geur is al een hele poos Opium van Yves Saint Laurent. Een lofzang over deze fantastische geur.

Yves Saint Laurent Opium – hoe het begon

Toen Opium werd gelanceerd in 1977, veroorzaakte dat heel wat opschudding. De naam Opium werd als controversieel gezien en Yves Saint Laurent werd ervan beschuldigd dat zij drugsgebruik verheerlijkten. Little did they know dat deze geur tot een ongekend populair parfum uitgroeide. In plaats van een publieke verontschuldiging, organiseerde Yves Saint Laurent het feest van de eeuw. Het feest vond plaats op het schip ‘Peking’ in de haven van New York en hij zorgde ervoor dat de hele wereld keek. Iedereen wilde het grote, glamoureuze YSL Opium feest bijwonen. Denk aan een enorm piratenschip met gouden, rode en paarse vlaggen, 2.000 witte orchideeën (speciaal ingevlogen vanuit Hawaï) en spectaculair vuurwerk.

Nog meer opschudding

In 2000 zorgde een reclamecampagne van Opium weer voor een opschudding. De campagne, die geregisseerd werd door Tom Ford, betrof een naaktfoto van Sophie Dahl. Gekleed in slechts een paar stiletto’s, benen gespreid en borsten in haar hand… Automobilisten verloren de controle over het stuur bij het zien van deze posters in bushokjes. Er werden klachten ingediend dat de advertentie te seksueel suggestief was, vernederend voor vrouwen en zelfs belediging zou veroorzaken. Na deze campagne werden er nog nooit zoveel flesjes van Opium verkocht.

Geurfamilie: Florientaals

  • Topnoot: Zwarte Koffie
  • Hartnoot: Oranjebloesem
  • Basisnoot: Vanille

Ik heb inmiddels al verschillende edities van Black Opium versleten. Mijn nieuwste aanwinst is de Limited Edition Eau de Parfum van Black Opium van Yves Saint Laurent. Kijk even hoe mooi deze flacon is? Alleen om die reden wil je hem toch al hebben? Een feestelijke clash van rode pailletten, de weerspiegeling van de trillingen van de nacht. Nou, beter had ik het zelf niet kunnen omschrijven! Black Opium is mijn favoriete go to geur, dit parfum is eigenlijk áltijd goed. Wanneer je hem ook draagt.

Welk parfum is ‘jouw geur’? 

Liefs, Tedje

In samenwerking met Douglas

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *