Bloggen | hoe blijf je geïnspireerd?

bloggen-inspiratie-

Een hele tijd terug schreef ik een blog over hoe je het best kunt beginnen met bloggen. “Maar hoe hou jij dat eigenlijk vol? Heb je dan altijd inspiratie? Soms weet je toch niet waar je over moet schrijven?” Dat zijn veel voorkomende vragen die ik krijg van mensen uit mijn omgeving. Vandaag een aantal handige tips als je even niet meer weet wat je over moet schrijven. 

1. Lijstjes 

Vroeger was ik dol op de boeken van Lena Lijstje. Nu snap ik pas waarom. Ik ben zelf ook dol op lijstjes maken. I can’t live without them! Naast mijn laptop ligt standaard een to do lijstje van HEMA waar ik alle dingen op schrijf die ik nog moet doen. Daarnaast heb ik ook nog een Teddlicious notitieboekje, waar ik al mijn ideeën opschrijf voor mijn blog. Weet je even niet meer waar je over moet schrijven? Ga eens brainstormen. Denk er niet te lang over na, maar begin gewoon met schrijven. Het maakt niet uit als je gekke dingen opschrijft, misschien komen er wel leuke dingen uit! Bovendien maak ik overal lijstjes (onderweg, in mijn telefoon, in mijn agenda, in een ander boekje) als ik ideeën heb voor mijn blog. Als je ze niet opschrijft, ben je het idee na 2 minuten alweer kwijt.

2. Let’s get personal!

Ook altijd leuk: vertel eens wat over jezelf. Maak een artikel met 7 dingen die je nog niet over me wist, of laat bezoekers vragen stellen via Instagram, Facebook of Twitter. Eens in de zoveel tijd geef ik ook een persoonlijke update, zodat ik mijn lezers (jij dus!) weer even op de hoogte stel van hoe het gaat, bijvoorbeeld met mijn werk. Afgelopen week schreef ik nog een artikel over hoe het gaat met mijn freelanceklussen.

3. Plog or not to plog

De ideale manier om een artikel voor de volgende dag gefixt te krijgen: maak een hele dag foto’s van wat je aan het doen bent. Ik merk dat plogs op mijn blog heel erg in de smaak vallen en dat vind ik super leuk om te zien. Ik maak nog niet echt regelmatig plogs, ze verschijnen zo af en toe. Goed voornemen van dit jaar: meer ploggen. Want: ik vind het leuk, en jullie blijkbaar ook!

4. Keep it close

Je kunt heel geforceerd op zoek gaan naar een onderwerp om over te schrijven op je blog, maar ik denk niet dat dat heel veel toegevoegde waarde heeft. Houd je onderwerpen dicht bij jezelf en schrijf wat jij leuk vindt. Ik schrijf bijvoorbeeld nu wat vaker over interieur, omdat ik net verhuisd ben en het echt dingen zijn waar ik me op dat moment mee bezighoud. Heb jij een huisdier? Fotografeer hem! We all love pets! :-) Leg vast wat je de hele week eet, maar ben vooral persoonlijk. Dat is denk ik het áller belangrijkst.

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 16 januari 2017 / 06:48

  Persoonlijk en lijstjes does the trick haha!

 2. 16 januari 2017 / 07:50

  Goede tips, vooral die laatste! Ik merk ook dat artikelen vaak het beste gelezen worden als ik vooral dicht bij mezelf blijf.

 3. 16 januari 2017 / 09:04

  Jaaa Lena Lijstje fan over here, haha! Ik kan alleen met mijn blog niet zo goed inplannen aangezien ik vaak met gevoel blog en ik niet altijd zin heb om dingen op te rakelen. Ik moet er nog een manier voor vinden.

 4. 16 januari 2017 / 09:40

  Ploggen moet ik ook dringend beginnen doen! Leuke tips, ik grijp ook naar lijstjes als ik het even niet meer weet. :-D

 5. 16 januari 2017 / 12:55

  Fijne tips! Lijstjes mag ik nog wat meer doen, ik ben daar eigenlijk net iets te chaotisch voor ;)

 6. Moeders
  16 januari 2017 / 15:21

  Nu je niet meer de trein reist, komen er geen treinverhalen meer. Die mis ik wel hoor !

  • Tedje
   Auteur
   16 januari 2017 / 15:50

   Ja, dat is zeker jammer :( Binnenkort maar weer eens met de trein gaan dan, haha!

 7. 16 januari 2017 / 17:05

  haha jaa Lena Lijstje las ik vroeger ook heel veel! Grappig dat je daardoor nu bedenkt waarom je lijstjes maakt. Ploggen vind ik nog niet echt mijn ding. Heb altijd het gevoel dat mijn dag zo saai is… Misschien maar is een interessante dag ploggen haha

  • Tedje
   Auteur
   17 januari 2017 / 13:39

   Ja, Lena Lijstje was echt geweldig! Ook al heb je een saaie dag: het is wel wat je die dag hebt gedaan, toch? Het leven kan niet altijd spectaculair zijn, haha!

 8. 16 januari 2017 / 19:21

  Goede tips! Ben je binnenkort weer eens in Amsterdam? Of ergens anders haha. We need to talk!

  • Tedje
   Auteur
   17 januari 2017 / 13:39

   Hi chick! Geen afspraken op de planning staan eigenlijk, jij?

 9. 16 januari 2017 / 22:31

  Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Sinds ik blog ben ik ook dol geworden op lijstjes. Het helpt me zo enorm om mijn inspiratie te vergroten. Mijn telefoon is dus ook echt mijn beste vriend(in?) want de memofunctie is zo enorm handig. Leuk artikel. :)

  • Tedje
   Auteur
   17 januari 2017 / 13:40

   Ja, dat is ideaal inderdaad, dingen opslaan op je telefoon! Doe ik ook heel vaak!

 10. 16 januari 2017 / 23:18

  IK heb toen een paar keer geplogd, misschien moet ik dat weer gaan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *