Boek review: Opening Night van Yolande Schyns

Boek review: Opening Night van Yolande Schyns

Loulou heeft een relaxed leven. Ze woont samen met haar vriend op één van de mooiste plekjes in Maastricht, ze heeft een afwisselende baan en leuke vrienden.
Haar leven verandert compleet als ze verliefd wordt op Serge, de stiefvader van haar vriend. Hij verleidt haar, verwent haar en helpt haar met haar carrière. Zij geeft zich over aan deze passie en geniet van elk gestolen moment. Maar niet alleen liefde en hartstocht kruisen Loulou’s pad. Een nieuwe collega heeft het namelijk op haar gemunt. Als deze collega op een dag verdwenen is, is Loulou de hoofdverdachte. Vanaf dat moment wordt ze heen en weer geslingerd tussen angst, haat en hartstocht.

Loulou heeft een relatie met Maurice, samen wonen ze in een prachtig appartement in Maastricht. Dan wordt Loulou verliefd op de stiefvader van Maurice, Serge, een zakenman met veel geld. Loulou gaat naar de duurste restaurants, feestjes en exposities. Haar relatie met Maurice wordt steeds slechter, maar Loulou weet ook dat de affaire die ze heeft, verkeerd is.

Loulou werkt samen met haar beste vriendin Jane bij een fotostudio. Loulou heeft plezier in haar werk, totdat ze een nieuwe collega krijgt: Tanja. Tanja is een raar meisje die probeert net zo te zijn als Loulou. Tanja verandert haar kapsel en haar kleding, totdat ze er bijna net zoals Loulou uitziet. Loulous leven wordt een stuk zwaarder wanneer Tanja haar begint te bedreigen met de dood. Loulou snapt niet waarom Tanja haar bedreigt, ze is doodsbang.

Op een dag is Tanja spoorloos. Zou Serge hier iets mee te maken hebben? En waarom doet Maurice zo afstandelijk?

Opening Night is vlot geschreven, je leest er lekker doorheen. De eerste hoofdstukken zijn vooral bedoeld om kennis te maken met de hoofdpersonen, daarna begint de romantiek in het verhaal een grote rol te spelen. De laatste hoofdstukken zijn vooral heel spannend, je wil weten hoe het afloopt.

Opening Night is leuk voor mensen die bekend zijn in het zuiden van Limburg. Yolande Schyns heeft veel bestaande plekken in Maastricht en Valkenburg verwerkt in haar boek.

Volg:

10 Reacties

 1. 10 januari 2012 / 11:50

  Oeh die ga ik even bestellen! Lijkt me erg goed.

 2. 10 januari 2012 / 15:27

  Dat heb je super leuk geschreven.
  Dank je wel.
  Ben heel trots.

  Liefs,
  Yolande

 3. 10 januari 2012 / 16:13

  Dit lijkt me echt een leuk boek, maar volgens mij is het geen literatuur. Dat wordt pas lezen in de zomervakantie, haha. Ik ben niet bekend met Limburg, maar het lezen zal me vast wel lukken ^^

 4. Lianne
  10 januari 2012 / 17:02

  ik vind het leuk dat je een boekreview doet, een keer wat anders dan alleen mode! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *