Boeken voor de zomer

 photo IMG_1930a.jpg

Ik ben een echte lezer. Vandaar dat ik met nog drie andere meiden blog op Adorablebooks.nl, een boekenblog vol recensies en nieuwtjes. Vandaag zet ik een aantal heerlijke chicklits voor de zomer op een rijtje voor jullie. 

 photo IMG_1933a.jpg

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucy’s relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen.
Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Met stip op nummer 1: Verslingerd van Lisette Jonkman. Ik ben helemaal fan van haar boeken en ook Verslingerd vond ik weer fantastisch om te lezen. Het is het vervolg op Verkikkerd. Voor Adorable Books mocht ik naar haar boekpresentatie waar we een rondleiding kregen over de campus van Universiteit Twente (waar Verkikkerd en Verslingerd zich afspelen) op een heuse, jawel, segway! Een heerlijk boek voor de zomer (maar ook voor alle andere seizoenen) en een echte aanrader!

 photo IMG_1935a.jpg

Rozengeur en Zonneschijn – Jill Mansell

Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St. Carys. Ze heeft besloten niet meer aan een relatie te beginnen; dat wil ze niemand meer aandoen. Tot haar afgrijzen valt ze toch voor Josh Strachan, de nieuwe eigenaar van het chique hotel Mariscombe House. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinny-dipping? Dat wordt een zomer vol rozengeur en zonneschijn!

Dit boek ligt op mijn nachtkastje en gaat zeker mee op vakantie. Het klinkt als een heerlijk boek voor in de zomer, omdat het zich afspeelt in een badplaats. Ik ben heel benieuwd!

 photo IMG_1940a.jpg

Bloedsuiker, het leven van een jonge arts in Spanje – Simone de Léon

Een paar weken na haar artsexamen besluit Sam een reis naar Spanje te boeken. In Valencia maakt ze kennis met het goede Spaanse leven. Als Sam de kans krijgt een café over te nemen van de Spaanse mama Martínez, besluit ze in Valencia te blijven en van haar tweede grote passie, taarten bakken, haar beroep te maken. Maar wat is er dan met haar eerste passie, de geneeskunde, gebeurd, vragen haar vrienden en familie uit Nederland zich af. Had ze niet al die jaren geroepen dat ze koste wat kost kinderarts zou worden?

Oh, wat een heerlijk boek is dit! Bloedsuiker zul je in één ruk uitlezen. De combinatie van taarten, zon, Valencia en een super leuke schrijfstijl maakt dit boek onwijs leuk om te lezen.

 photo IMG_1938a.jpg

Troost (Barista #3) – Elsbeth Witt

Sophie was als tiener superintelligent, onwijs mooi, sportief en kon zingen als Beyoncé. Maar ondanks alle talenten werkt ze nu, acht jaar later fulltime bij Barista! en is haar leven alles behalve glamorous. Als op een dag een oude bekende de koffiebar binnen komt lopen, slaat haar hart over. Oude gevoelens komen naar boven, maar ook dreigt haar grootste geheim aan het licht te komen. Waarom heeft Sophie nooit iets met haar vele talenten gedaan? Durft ze te kiezen voor de liefde en zich over haar schaamtegevoel heen te zetten? Of heeft ze vrede met een liefdesleven op een heel laag pitje?

Het derde deel uit het Barista!-drieluik geschreven door Elsbeth Witt. Een echte aanrader om aan te beginnen deze zomer. Barista! is een koffietentje in Utrecht waar drie meiden werken. In dit boek komen we meer te weten over Sophie. Koffie, cupcakes, taarten en liefde zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijke serie!

 photo IMG_1941a.jpg

21 Zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele, zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel.In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het beu om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.

21 Zomers en andere verhalen is perfect geschikt om te lezen op het strand onder een parasolletje. Ik krijg er echte Summer vibes van! Ook is dit boek aan te raden als je niet houdt van een lang boek die je niet te lang kan laten liggen (anders ben je het verhaal weer kwijt). Dit boek bevat korte verhalen en kan je lezen wanneer je wil. Ook leuk om cadeau te doen, want het is relatief gezien geen duur boek! Ik vond het erg leuk om eens korte verhalen te lezen voor de afwisseling. Precies goed voor een ritje met de trein.

Welke boeken neem jij mee op vakantie?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 8 juli 2014 / 05:51

  Leuk lijstje :-)! Ik heb eigenlijk nog geen boeken gekocht voor deze zomer, maar ik wil heel graag The Fault in Our Stars lezen. Cliché, maar ik ben er wel heel nieuwsgierig naar geworden na alle verhalen die ik hoor en lees.

 2. 8 juli 2014 / 07:18

  Eigenlijk lees ik echt alleen als ik op vakantie ben. Dus kom maar op holiday :)

 3. 8 juli 2014 / 10:17

  Verkikkerd en bloedsuiker klinken als twee ontzettend leuke boeken! Eens kijken of ik de ebooks er van kan vinden :D

 4. 8 juli 2014 / 10:40

  Die eerste twee boeken heb ik zelf ook net gekocht! Ik ben heel erg benieuwd, lekker lezen :)

 5. 8 juli 2014 / 15:30

  Ik heb ‘De Hartsvriendin’ van Heleen van Royen nog liggen, ‘Debet’ van Saskia Noort en ‘Dansen voor je leven’ het levensverhaal van Meysam (van sytycd). Iets zwaardere boeken, maar ga zeker nog op zoek naar zo’n zomers boek als die uit dit lijstje.

 6. 8 juli 2014 / 21:56

  Verslingerd en 21 zomers lijken me wel interessant. Ik ga op vakantie aan de serie IT-Girl beginnen, ik had hem een paar jaar geleden al gelezen maar was toen half verwegen ergens gestopt dus die serie ga ik eerst maar eens afmaken hihi :)

  • Tedje
   Auteur
   8 juli 2014 / 23:10

   Ah die serie heb ik ook gelezen! Is leuk :)

 7. 9 juli 2014 / 00:11

  Leuk lijstje. 21 zomers en vergeet het maar gaan sowieso mee op vakantie. Ver wil ik nog een iTunes kaartje halen om wat ebooks te kopen. Ik ben heel benieuwd naar Taal is zeg maar echt mijn ding, Zwart-wit van Gillian King wil ik nog graag lezen en Glazuur van Lisette Jonkman lijkt me ook wel wat. Liefs.

 8. 9 juli 2014 / 11:04

  Je leest eigenlijk vrij veel boeken van Nederlandse bodem! Leuk. Dit zijn inderdaad vooral geschikte boeken voor in de zomer, op het strand. Bloedsuiker spreekt me wel aan en Verkikkerd ook omdat ik alle boeken waar blogs in voorbij komen bij voorbaat al interessant vind, haha. Ben dan altijd benieuwd of het een beetje realistisch is neergezet door de schrijfster.

 9. 9 juli 2014 / 11:28

  Die van Jill Mansell mocht ik onlangs recenseren en ik vond hem heerlijk. Ondertussen heb ik hem aan mijn schoonzusje cadeau geven die een minstens even grote fan is.

 10. 10 juli 2014 / 16:08

  Leuk! Nu het zomer is heb ik weer superveel zin om te lezen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *