Boekrecensie: Glazuur – Lisette Jonkman

Boekrecensie: Glazuur – Lisette Jonkman

Ik ben, zoals jullie misschien wel weten, dol op lezen. Daarom recenseer ik ook sinds kort met 3 super leuke meiden op www.adorablebooks.nl. Ik heb daar al een aantal recensies geschreven en niet op Teddlicious geplaatst, maar dit boek wil ik jullie niet onthouden: de chicklit Glazuur van Lisette Jonkman. Kijken jullie mee naar wat ik ervan vond? 

Sophie baalt – en dat is nog zacht uitgedrukt – van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Het enige wat ze doet is koffie halen voor haar vroegere beste vriendin Karlin, wie nu haar bazin is en de grootste bitch op de hele aardbol. Van overmaat tot ramp heeft Karlin ook nog eens een relatie met Sophies grote liefde Rein. Sophie is de koningin van het blunderen en maakt de ene blunder na de andere, vooral als Rein in de buurt is. Keer op keer wordt ze uitgekafferd door Karlin, maar op een gegeven moment is Sophie daar klaar mee en zal zij Karlin eens even een lesje leren. Ze wordt hierin bijgestaan door haar beste vriendin Sanne, haar buitenlandse buurman Tigran en… door Rein.

Mening:
Soms ben je een boek aan het lezen en dan kun je het niet meer wegleggen, herkennen jullie dat? Nou, zo’n gevalletje is Glazuur voor mij. Ik begon erin, en ik heb het in één ruk uitgelezen. Ik ben gevallen voor de fijne en charmante schrijfstijl van Lisette Jonkman. Ik vind het niet raar dat zij in mei 2011 de Chicklit Schrijfwedstrijd heeft gewonnen! Dit is gewoon een heerlijk boek om te lezen. Het is ontzettend humoristisch door de blunders van Sophie, en wat is een chicklit zonder liefde? Nou, die liefde zit er zeker in verwerkt. Zeker niet te veel zodat het niet té zoetsappig wordt, maar ook zeker niet te weinig. Jonkman schrijft super, haar zinnen zijn erg creatief.
Tijdens het lezen herkende ik mezelf in Sophie, ik maak zelf namelijk ook veel blunders. Ik werd stiekem een beetje verliefd op Rein, ik kreeg een enorme hekel aan Karlin en ik moest ontzettend lachen om de wilde seks-fantasieën van collega ‘Dikke Jikke’. Alles wordt gedetailleerd beschreven zodat je echt een goed beeld van alle personen in je hoofd hebt. Dat vind ik altijd heel fijn aan een boek. Ook gebeuren er wat onverwachtse dingen, wat niet vaak voorkomt bij een chicklit. Dit maakt Glazuur nóg leuker.  Wat mij betreft echt een dikke aanrader!

Liefs van Tedje

Volg:

5 Reacties

 1. 15 augustus 2012 / 09:34

  Ik heb al een paar keer getwijfeld om dit boek mee te nemen.. ik wacht meestal tot de boeken 12,50 of 10 euro zijn;)! Na jouw positieve review kriebelt het wel heel erg…

 2. 15 augustus 2012 / 11:47

  Ohh, wat leuk! Van dit soort boeken houd ik! :D

 3. 15 augustus 2012 / 12:03

  Dit boek staat al een tijdje op mijn lijstje. Maar dat is zooo lang.. Dus het zal nog wel even duren voordat ik aan dit boek toe ben ;)

 4. 15 augustus 2012 / 12:08

  Ik heb uit meerdere recencies begrepen dat het evht een leuk boek is. Hij is helaas elke keer uitgeleend in de bib bij mij :( Maar ik hou hem nog op mijn lijstje.
  Love

 5. 15 augustus 2012 / 22:50

  Ik ben net begonnen in het boek. Heb hem gisteren bij de bibliotheek meegenomen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *