Car Confession Tag

car-confession-tag

Op de blog van Willemijn en Martine 2WMN zag ik de Car Confession Tag voorbij komen. Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik een tag invulde, terwijl ik daar vroeger zo’n fan van was. Dus het leek me leuk om deze tag over auto’s in te vullen! Lees je mee? 

Heb je een auto?

Ja! Vorig jaar op mijn verjaardag heb ik mijn eerste auto gekocht, een zwarte Peugeot 107. Dat betekent dat ik inmiddels al meer dan 1,5 jaar in mijn kleine zwarte racemonster rondrijd. En ik ben er nog steeds super blij mee!

img_0073_1

Waarom heb je een auto?

Nadat ik was afgestudeerd op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek, ging ik fulltime werken in Roosendaal. Met het openbaar vervoer was dit niet heel handig, dus besloot ik al gauw om een auto aan te schaffen. Na een miljoen uur in de trein en bus te hebben gespendeerd de afgelopen acht jaar, was ik ook wel klaar met het openbaar vervoer en wilde ik freedom!

Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep dat af?

Ja, een héél klein minibotsinkje toen ik aan het inparkeren was in Rotterdam. Gelukkig was het alleen een héél klein tikje met de nummerplaten tegen elkaar aan, maar ik schrok me kapot! Ik was namelijk nog nooit ergens op gebotst of tegenaan gereden. Pfff!

Heeft je auto een bijnaam?

Nee, eigenlijk niet!

Heb je al eens een lekker band gehad? Hoe heb je het opgelost?

Nee, gelukkig niet! Daar ben ik altijd wel heel erg bang voor. Of dat ik zonder benzine kom te staan langs de kant van de weg en dat mijn telefoon leeg is en dat er niemand is die me kan helpen. Daarom zorg ik altijd dat er voldoende benzine in mijn auto zit, haha.

In wat voor auto rijd je over 10 jaar?

Goede vraag. Ik hoop een wat grotere auto waar wat kinderen in passen ;-) Maar wat voor auto dat dan is? Ik vind Audi wel een erg mooi merk!

Hoe vaak was je je auto?

Te weinig… Ik denk één keer in de drie maanden? Maar dat moet echt meer gebeuren, maar het is zulk ondankbaar werk! Eerst waste ik hem met de hand, maar al snel reed ik hem even gauw door de wasstraat. Maar één regenbui later en je auto is alweer helemaal vies.

In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde?

In een kleine Mini Cooper waar je nét zelf in past.

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?

Ik heb zelf nu airconditioning en 5 deuren, geen automaat. Dus die kan ik best missen! Al zou een automaat toch niet verkeerd zijn hoor… Vooral als je in de file staat is dat echt ideaal!

11358184_775168322598253_916571691_n

Automaat of versnelling?

Ik rij nu een auto met een schakelbak, maar ik kan me goed voorstellen dat ik in de toekomst een automaat ga rijden. Dat rijdt zo relaxed!

Heb je wel eens gelift?

Nee nog nooit! Dat zou ik niet goed durven denk ik. Tenzij ik met mijn vriend ga.

Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef, keren op de weg?

Fileparkeren kan ik echt totáál niet. Ik tweette er toevallig laatst nog over. Ik moet echt even een snelcursus van mijn vriend, want soms is het écht niet handig dat ik niet kan fileparkeren. Laatst heb ik er wel 15 minuten over gedaan om een parkeerplek te vinden bij mijn huis. Ik zag steeds wel een plekje, maar dan moest ik fileparkeren. Ik probeerde het wel, maar dan stond er weer een auto onrustig achter me die erlangs moest. Ik werd er helemaal zenuwachtig van!

Hoe lang heb je je rijbewijs al?

In april 2012, dus dat is inmiddels al 4,5 jaar geleden. Wauw, wat gaat de tijd snel!

img_7411

Wat is je droom auto?

Zoals gezegd vind ik Audi een erg mooi merk, maar de Fiat 500 heeft mijn hart ook wel gestolen hoor! Ik heb een aantal keer in een Fiat 500 mogen rijden via mijn werk, en dat zijn toch wel erg leuke wagentjes! Ik hoef niet perse een super grote en snelle auto, al is de Porsche 911 toch wel een iconisch mooie auto. Ik heb voor een mannenblog gewerkt en daar schreef ik regelmatig over supersnelle auto’s, en dan vond ik de Porsches toch altijd wel het mooist… En dat terwijl ik helemaal niet veel om auto’s geef!

Zing je wel eens in de auto?

Ja, altijd! Ik zit nogal veel in de auto en als ik niet handsfree aan het bellen ben, dan zet ik de radio aan. Ik ben in de file wel eens heel raar aangekeken door een medeweggebruiker toen ik kei hard aan het meezingen was. Oeps!

Waar luister je naar in de auto?

’s Ochtends altijd naar Mattie & Wietze op Qmusic en verder wissel ik dat af met Radio 1 en Sky Radio.

Zou je de weg nog kunnen vinden met behulp van een ouderwetse wegenkaart?

Pfoe, goede vraag. Ik ben niet heel goed in navigeren (tot grote ergernis van mijn vriend), en met mijn navigatiesysteem of Google Maps vind ik het soms nog moeilijk en rijd ik soms nog verkeerd, haha. Met een ouderwetse kaart wordt het denk ik nóg een stapje lastiger… Nee, laat dat maar niet aan mij over!

Heb jij een eigen auto? En wat is de auto van jouw dromen? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 19 november 2016 / 09:42

  Ik heb deze tag ook gelezen op 2WMN en vond hem heel erg leuk. Wat heb jij hem fijn ingevuld. Zelf heb ik een Volkswagen Polo, rijdt heerlijk. De volgende auto zal waarschijnlijk wel iets groter worden. Ik vind een Audi A3 een mooie auto, net zoals een BMW 1 serie.

  • Tedje
   Auteur
   20 november 2016 / 12:57

   Ah, leuk dat je de tag ook al bij 2WMN had gespot! Een Volkswagen Polo rijdt inderdaad ook echt super fijn, ik heb daar altijd rijles in gehad!

 2. 19 november 2016 / 10:55

  Wat leuk om te lezen! Je hebt een leuke auto! Ik ga ook binnenkort aan het werk en denk er ook aan om mijn eerste eigen auto te komen. Maar welke het wordt? Ik ben zo iemand van de ‘Doe mij maar een blauwe auto’ zonder te weten welk merk het is ;)

  • Tedje
   Auteur
   20 november 2016 / 12:57

   Haha, ja, dat had ik inderdaad ook! Gelukkig weet mijn vriend veel meer over auto’s en die kon me goed adviseren ;-)

 3. 19 november 2016 / 12:23

  Oeh wat een leuke TAG! Ik rijd nu in een zwarte Toyota Aygo, heerlijk autootje. Wellicht dat ik deze TAG ook ooit een keertje ga invullen :)

  • Tedje
   Auteur
   20 november 2016 / 12:58

   Leuk, Lindsey. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden!

 4. 20 november 2016 / 17:07

  Wat een leuke tag, ik ga hem van je overnemen! Ik heb zelf sinds een paar maanden een rode Citroen C1 en ben er zo ontzettend blij mee. Ik was het, net als jij, ook wel zat om uren in het OV te zitten. X

  • Tedje
   Auteur
   21 november 2016 / 11:17

   Leuk Marjoleine, ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Ik houd je blog in de gaten :-)

 5. 20 november 2016 / 17:54

  Leuke tag! Ik zou ook niet meer zonder een auto kunnen. Heerlijk die vrijheid! :D

 6. 20 november 2016 / 19:41

  Leuke tag! Fijn dat je zo blij bent met je auto, vooral als het je eerste is dan is het zó fijn om die freedom ineens te ervaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *