Classy make-up look met Essence & Catrice

Classy make-up look met Essence & Catrice

 photo IMG_6285a.jpg

Vorige week liet ik jullie een every day make-up look zien met producten van Essence & Catrice. Vandaag heb ik voor jullie een stap voor stap tutorial voor een klassieke look.

 photo IMG_6342a.jpg

Welke producten heb ik gebruikt?

– Essence all about matt! oil-free make-up in 020 matt nude (€3,59)
– Catrice All Matt plus Shine Control Powder in 020 Nude Beige (€3,59)
– Catrice Blush Tint For Cheeks & Lips (€3,99)
– Essence I Smokey Jumbo eye pencil (€1,99)
– Essence Eye Sorbet in 02 illuminating raspberry (€2,89)
– Essence metal glam eyeshadow in 08 n’ice frosting (€2,59)
– Essence longlasting lipstick in 02 All You Need Is Red (€2,39)
– Essence Lash Mania Reloaded false lash mascara (€2,89)

 photo IMG_6252a.jpg

Let’s start! Dit is mijn gezicht zonder make-up.

 photo IMG_6253a.jpg

Ik bracht eerst een laagje van de Essence foundation aan. Ik deed dit gewoon met mijn handen. De kleur 020 past precies bij mijn huid.

 photo IMG_6256a.jpg

Zo, het laagje foundation zit erop. Op bovenstaande foto zie je gelijk dat mijn gezicht veel matter is dan op de eerste foto. Geen glimvoorhoofd meer!

 photo IMG_6258a.jpg

Tijd om af te poederen met de Catrice All Matt Plus Shine Control Powder. Ik vind het een heel fijn poeder, een aanrader wat mij betreft!

 photo IMG_6261a.jpg

Dan is het tijd voor de ogen. Om het zo budget proof mogelijk te maken, breng ik deze oogschaduws gewoon met mijn vingers aan. Eerst een laagje van het roze goedje (Essence eye sorbet) over mijn gehele ooglid. Deze puffy oogschaduw in een potje geeft niet echt veel kleur af. Wel glitters. Als highlighter onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek gebruik ik de Essence Metal Glam eyeshadow. Ook gewoon met mijn vingers aangebracht. Dan een eyeliner zetten met de Essence I Smokey jumbo pencil zowel boven als onder het oog. Onder het oog ben ik tot halverwege gegaan.

 photo IMG_6344a.jpg

Dan nog een laagje mascara en je ooglook is af! Het borsteltje van de Essence Lash Mania Reloaded mascara vind ik erg fijn. Hij maakt mijn wimpers erg lang en zwart. Ik ben onder de indruk van deze mascara!

 photo IMG_6272a.jpg

De ooglook. Een grappige bijkomstigheid is dat de zwarte eyeliner op mijn ooglid heeft afgegeven in mijn arcadeboog, omdat ik geen oogschaduwbasis heb gebruikt, maar foundation op mijn oog. Ik dacht eerst ‘shit, mijn eyeliner heeft afgegeven’, maar daarna bedacht ik dat het eigenlijk best leuk is. Ik vervaagde de afgegeven eyeliner in mijn arcadeboog en ik had ineens een beetje schaduw gecreëerd! Zo zie je maar. Kijk trouwens hoe lang mijn wimpers zijn :)

 photo IMG_6275a.jpg

Tijd om wat kleur op de wangetjes aan te brengen. Huh? Is dit blush dan? Het is net een nagellakje! Ja! Het lijkt op een nagellak flesje, maar eigenlijk is het een blush.

 photo IMG_6276a.jpg

Er zit een sponsapplicator in waarmee je de blush tint op je wangen (en eventueel ook op je lippen) kunt aanbrengen.

 photo IMG_6273a.jpg

Zo doe je dat: stip stip stip!

 photo IMG_6274a.jpg

En wrijven maar. Helaas blijft er best veel product op je vingers achter. Ik ben erachter gekomen dat je deze blush tint van Catrice echt moet opbouwen in meerdere laagjes. Dan geeft hij een mooi effect.

 photo IMG_6277a.jpg

De laatste stap is lipstick. Omdat we een classy look gaan maken, is rode lipstick natuurlijk niet weg te denken. Dit is de nieuwe Longlasting Lipstick van Essence in de kleur 02 All You Need Is Red.

 photo IMG_6278a.jpg

Yay! Eindelijk het Essence logo in de lipstick gedrukt. De kleur ziet er mooi uit, net als de huls van de lipstick.

 photo IMG_6280a.jpg

Het is geen bam in your face rood, maar gewoon classy rood. De lipstick smeert lekker uit en je kunt hem in meerdere laagjes opbouwen zodat de kleur intenser wordt.

 photo IMG_6285a.jpg

En klaar is je classy look! Zwarte eyeliner, een blosje op je wangen en rode lipstick. Je kunt deze look overdag dragen als je durft met die rode lipstick. Anders kun je ook kiezen voor een nude lipstick of lipgloss.

De lipstick blijft trouwens wel echt goed zitten. Na de maaltijd moet je hem wel even bijwerken, want dan is hij vervaagd in het midden van je lippen.

Wat vind jij van deze classy look?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

18 Reacties

 1. 6 september 2013 / 07:53

  Wat een leuke look! Wat fijn dat alles zo budget is:)

 2. 6 september 2013 / 08:41

  Ik heb ook zo’n Eye Sorbet, een bruinige, geeft inderdaad amper kleur af maar ik ben wel fan van de glitters!

 3. 6 september 2013 / 13:02

  Je ogen komen met deze look, supermooi uit! :) De rode lipstick staat je ook erg mooi :) x

 4. 6 september 2013 / 19:54

  Wat een mooie & frisse look! Ik heb ook zo’n blush, maar dan van een ander merk (welke weet ik eventjes niet meer…). Mijn vingers zijn na afloop ook altijd knalrood, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *