De hardloop tag

De hardloop tag

 photo hardloopcollage.jpg

Ik heb al een heleboel tags gedaan op mijn blog, maar een hardloop tag zat nog niet in het rijtje. Stom eigenlijk, want ik ben zo bezig met hardlopen de laatste tijd! Ik werd getagd door Martina, die deze tag zelf maakte. Leuk! 

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?
In de week van 6 maart om precies te zijn. In dit artikel schreef ik er alles over. Ik had al langer het idee om te gaan hardlopen, maar begin maart hakte ik de knoop door: ik ging het doen! Ik volg de blog van Annemerel al een eeuwigheid en ik denk dat zij me echt heeft geïnspireerd om met hardlopen te beginnen. En dat terwijl ik je echt vierkant had uitgelachen een paar jaar geleden als je tegen me had gezegd dat ik ging hardlopen.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Eigenlijk nog niks! Ik ben rustig aan het opbouwen, terwijl dat vaak misgaat bij beginnende hardlopers. Die willen te snel van start gaan. Ik bouw het op met Start to Run met Evy en dat gaat allemaal prima.

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Tot nu toe gelukkig nog niet! Ik krijg soms wel een beetje last van mijn scheenbenen, maar dat is niet altijd en het doet ook niet zoveel zeer dat ik moet stoppen. Dat moet ik wel in de gaten houden, want als dat erger wordt, moet ik er denk ik even mee naar de dokter.

Wat is jouw sportoutfit?
Dat verschilt eigenlijk iedere keer. Ik hou natuurlijk rekening met het weer, maar wat ik tot nu toe iedere keer heb gedragen, is mijn zwarte tight van Nike. Ik kan niet zonder dat ding. Verder draag ik over mijn bh een corrigerende top van Hema met daaroverheen een hemdje Op bovenstaande foto draag ik gewoon een katoenen top van H&M, maar ik heb pas geleden ook een ‘echte’ sporttop gekocht van H&M: een roze met panterprint!

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan en afraders?
Ik draag Nike Zoom structure+ 17. Dit paar hebben ze me aangeraden bij RunToday. Ik heb een paar baantjes gelopen en aan de hand daarvan hebben ze deze schoenen bij mij uitgezocht. Ik heb nog niet veel verstand van hardloopschoenen, dus ik kan je niks aan- of afraden. Wel kan ik je aanraden om naar een hardloopschoenwinkel te gaan om je daar te laten adviseren. Ze kijken daar namelijk precies naar hoe je loopt.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Ja! Ik gebruik Endomondo om bij te houden hoever ik heb gelopen en vooral: hoe snel. Ik gebruikte daarvoor eerst de Nike Running app, maar daar liep mijn iPhone steeds van vast. Heel irritant.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Het maakt mijn hoofd leeg. Ik ren samen met de mp3’s van Start to Run met Evy. Soms hoor ik de muziek niet eens, want dan ben ik gewoon aan het genieten, of juist heel erg aan het doorzetten. Ik neem eigenlijk nooit de dag door. Wel bedenk ik soms wat ik allemaal nog moet doen als ik thuis kom bijvoorbeeld.

Wat staat er nog op je wishlisht?
Daar hebben jullie afgelopen maandag al van alles over kunnen lezen! Op nummer 1 staat een sportbh, gevolgd door hardloopsokken en een fijn jack. Die moet ik maar eens gaan scoren binnenkort.

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?
Wat ik irritant vind zijn loslopende honden. Die rennen je namelijk achterna. Nu ben ik niet zo’n fan van grote honden, dus dat is een minder ding. Gelukkig is het pas één keer voorgekomen en die rende echt maar een paar seconden mee, maar toch. Verder heb ik één keer gerend in een lange tight van H&M en dat doe ik nooit meer. Dat ding zakte af en dat is zo irritant tijdens het rennen! Goede sportkleding die lekker zit is dus erg belangrijk. Dingen die me aanmoedigen? Het feit dat Evy zegt dat ik nog maar 1 minuut moet hardlopen, terwijl ik dacht dat ik er nog zeker 3 moest. Dat zijn fijne dingen.

Ik tag Annemerel, Suzanne, Anne, Joni en alle andere hardloopfanaten die deze tag willen overnemen!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 2 mei 2014 / 06:34

  Onwijs leuk om te lezen goed dat je je hebt laten adviseren over je schoenen en dat je het rustig aan het opbouwen bent… Ik ben echt te ongeduldig geweest! En fijn zittende sportkleding vind ik ook onmisbaar :) erg leuk om te lezen!!

 2. 2 mei 2014 / 07:03

  Aah wat heb je dit onwijs leuk ingevuld! Sportief en zo leuk hoe je het hardlopen oppakt én heel inspirerend, want door jou ben ik met Evy gestart, wat een geweldige aanrader!

 3. 2 mei 2014 / 07:17

  Leuk dat je de hardlooptag hebt gedaan. Ik ga ook beginnen met Evy! Ben erg benieuwd!

 4. 2 mei 2014 / 08:11

  Leuk! Je bent echt goed bezig en heel goed dat je rustig bent gaan opbouwen. Dat is echt de key; ik heb ook heel rustig opgebouwd :-)

 5. 2 mei 2014 / 08:38

  Wat leuk om ook jouw antwoorden te lezen. Hardlopen, ik denk niet meer dat ik ooit nog zonder zou kunnen. Heerlijk! Ik ga deze tag zeker invullen!

 6. 2 mei 2014 / 09:45

  Leuke TAG! Ik zou bijna gaan hardlopen zodat ik ‘m in kan vullen, haha. Flauw, maar ik wil al wel eeuwen beginnen. Moet zeggen dat ik ook telkens wel gemotiveerd word door vooral de blog van Annemerel, maar nog niet genoeg blijkbaar :P

 7. 2 mei 2014 / 09:47

  Leuke tag! Je bent goed bezig met hardlopen :)

 8. 2 mei 2014 / 10:54

  Ja, leuke tag! Goed bezig! :) Evy is een held.

 9. 2 mei 2014 / 12:44

  Deze tag heb je leuk ingevuld, je schrijfstijl spreekt me altijd enorm aan!

 10. 3 mei 2014 / 21:58

  Superleuk om te lezen! Ik loop inmiddels 9 maanden intensief hard en i love it. Ik ga hem ook doen!

  • Tedje
   Auteur
   5 mei 2014 / 15:56

   Leuk Lotte, ik ben benieuwd naar jouw antwoorden!

   • 12 mei 2014 / 18:37

    Inmiddels heb ik hem gedaan! Hij staat op mijn blog :)

 11. 7 mei 2014 / 14:38

  Leuk om te lezen! Ik heb net de Work that Es tag ingevuld, die is eigenlijk best vergelijkbaar. Rent dat trouwens wel fijn in een corrigerende top? Die zijn toch meestal best strak? Lijkt me best beknellend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *