De hele dag energiek: zo doe je dat

Zelfs al begin je nog zo goed en enthousiast aan de dag, vaak zak je na verloop van tijd toch een beetje in. Je sleept je nog net niet door je (werk)dag heen, maar veel scheelt het niet. Kun je dit op een of andere manier voorkomen? Zijn er manieren om de hele dag door energiek te blijven? Ik geef je tips!

Een goede start als basis

Wil je de hele dag lekker in je vel en vol met energie zitten, dan zal je daarvoor direct na het opstaan de basis moeten leggen. Of eigenlijk al een aantal uur daarvoor, natuurlijk, door op tijd naar bed te gaan en voldoende te slapen.

Ben je eenmaal wakker, dan is al te vaak de wekker snoozen geen goed plan. Hiermee laat je je lijf lang in sluimerstand, en wordt het uiteindelijk opstaan vaak alleen maar lastiger, omdat je simpelweg het seintje ‘het is mooi geweest, aan de bak!’ niet duidelijk doorgeeft.

De dag beginnen met koffie kan helpen, als je lastig op gang komt. De cafeïne die hierin zit helpt je een handje en maakt je meteen scherp. Zorg echter ook altijd voor een goed ontbijt; ik kan echt niet functioneren zonder dat ik heb gegeten in de ochtend. Het liefst een ontbijt dat ook echt voedzaam is, in plaats van alleen maar te vullen. Door te kiezen voor goede voedingsstoffen, geef je je lijf iets om gedurende de rest van de dag te verteren en gebruiken, waar je nog uren plezier van hebt. Zeker als je ook in de lunch vervolgens voor een voedzame maaltijd zorgt zou je heel de dag genoeg energie uit voeding moeten krijgen op deze manier.

Even uit de sleur

Zelfs als het qua voeding wel goed zit, kun je na een paar uur toch het gevoel krijgen dat je in zit te zakken. De kans is groot dat sleur en gewoonte hier iets mee te maken hebben. Te lang stilzitten en/of hetzelfde werk doen is voor niemand goed. Probeer dus tijdens je zittende werk regelmatig even op te staan en te bewegen, al is het maar een rondje over de afdeling. Door even met je hoofd weg te gaan uit je werk, zit je een paar minuten later weer met een frisse blik naar je scherm te kijken. Probeer ook andere gewoontes eens te doorbreken, want juist dit zorgt ervoor dat je fris en scherp blijft. Breng je pauze eens op een andere manier door, bijvoorbeeld door een wandeling te maken door de buurt. Door je eigen patronen te doorbreken prikkel je je hersenen en voel je je een stuk scherper. Voel je je energielevel toch steeds verder dalen? Een koffie kopen kan dan altijd nog je laatste redmiddel zijn. Door wat nieuwe cafeïne je lichaam in te sturen help je jezelf een handje, en is de kans groot dat je je werkdag actief af kan maken. Koffie is niet voor niets het meest gedronken drankje op de werkvloer!

Dit artikel bevat een samenwerking 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *