De oplossing voor weinig ruimte in je toilet

Het toilet heet niet voor niets ‘het kleinste kamertje’. Vaak is de toiletruimte de kleinste ruimte in huis en is het moeilijk om er iets leuks van te maken. Heb je moeite met het inrichten van je toilet, omdat de ruimte beperkt is? Hier vind je de vier beste tips als je weinig ruimte hebt in je toilet.

  1. Kies voor een compact toilet met ondiep inbouwreservoir

Een ondiep inbouwreservoir is ideaal voor in een kleine toiletruimte. Deze ondiepe inbouwreservoirs beschikken over een smalle bedieningsplaat. Het verschil in centimeters is klein, maar optisch is het verschil juist groot. Combineer het ondiepe inbouwreservoir met een compact hangtoilet. Een compact toilet is minder diep dan een standaardtoilet, waardoor er meer beenruimte over blijft. Minder diep betekent in dit geval niet minder comfortabel. Je zit namelijk met hetzelfde comfort op een compact toilet als op een standaardtoilet.  

  1. Maak gebruik van grote tegels met dunne voegen

Hoewel grote tegels de ruimte niet daadwerkelijk groter maken, ziet de ruimte er optisch wel een stuk groter uit. Kies daarom voor grote tegels met dunne voegen voor een rustige uitstraling. Kies daarnaast voor tegels in een lichte kleur. Donkere tegels laten de ruimte namelijk een stuk kleiner lijken dan hij daadwerkelijk is. Omdat de ruimte al klein is, kan dit zorgen voor een benauwd gevoel. Heeft je toiletruimte een laag plafond? Plaats rechthoekige tegels in de lengte. De tegels accentueren hierdoor de hoogte van de ruimte.  

  1. Plaats de fontein op een praktische plek

Je handen wassen na een toiletbezoek is noodzakelijk. Een fontein mag dan ook niet ontbreken. Aangezien de ruimte beperkt is, kun je deze het beste in de hoek van de ruimte plaatsen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over in de rest van het toilet. Wist je dat er volledige fonteinsets verkrijgbaar zijn? Een fonteinset wordt compleet met toebehoren geleverd. Zo weet je zeker dat tijdens de montage niet voor vervelende verrassingen komt te staan omdat je onderdelen mist. Bij de meeste fonteinsets kun je kiezen uit verschillende kleuren fonteinkranen. Hierdoor is de fonteinset altijd geschikt voor jouw toiletruimte.

  1. Beperk het aantal accessoires 

Accessoires zorgen er al snel voor dat de ruimte rommelig oogt. Beperk daarom het aantal accessoires tot het hoognodige. Denk hierbij aan een prullenbak, zeeppomp en een toiletrolhouder. Wist je dat ook spiegels bijdragen aan een ruimtelijk effect? Door de weerspiegeling lijkt de ruimte al snel een stuk groter. Maak je toiletruimte daarom compleet met een grote ronde spiegel, voor het beste resultaat. Moet je nog een toilet kopen? Dan heb je nu genoeg tips om over na te denken!

 In samenwerking met tegeldepot  

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *