De voordelen van een houtkachel ten opzichte van een gashaard

Een gashaard kopen of toch voor een houtkachel kiezen? Het is een keuze waar de nodige huishoudens voor komen te staan. Met deze verwarmingsvormen geniet je niet alleen van een aangename warmte, maar ook van veel gezelligheid. Feit is echter dat er tussen een houtkachel en een gashaard de nodige verschillen bestaan.

Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Om meerdere redenen lijkt de keuze voor een houtkachel in ieder geval de betere keuze te zijn.

Hoog rendement

Kies je voor een gashaard? Dan kies je indirect voor een hoog rendement. De kachels waarin je houtblokken moet doen, brengen een ongekend hoog rendement met zich mee. Geen enkele gashaard is in staat om aan dit rendement te tippen. Hoe dat komt? Dat heeft met de afvoer van de gashaard te maken. De gashaard verliest bijvoorbeeld veel warmte door de schoorsteen die naar buiten gaat. Bij een houtkachel heb je hier geen last van.

Aangename warmte

De warmte die een houtkachel afgeeft, is aangenamer dan de warmte van een gashaard. Dit komt vooral doordat het natuurlijke warmte is; het is lastig om dit in woorden uit te drukken, maar dit verschil in warmte merk je duidelijk.

Knisperend geluid

Een ander belangrijk voordeel van een houtkachel is het knisperende geluid. Ga lekker voor de houtkachel zitten, pak een boekje erbij, zet een lekkere kop koffie en geniet van het rustgevende achtergrondgeluid. Het is net alsof je rond een kampvuur zit, maar in werkelijkheid zit je ‘gewoon’ binnen.

Zuiniger

Zoals de naam al aangeeft, is voor een gashaard gas benodigd. Met het oog op de huidige gasprijzen is het alles behalve fijn om zo’n haard aan te zetten. Zeker als je de haard elke avond aan zet, betaal je je scheel aan de kosten. Bij een houtkachel heb je hier geen last van. Een houtkachel is qua gebruik een stuk goedkoper. Dit heeft te maken met de zuinigheid, maar ook het met hout. Je kunt dit hout bijvoorbeeld bij een houtboer kopen, maar je kunt eventueel zelf ook hout hakken. Het houtverbruik ten opzichte van het gasverbruik is dus ook een stuk interessanter.

Divers aanbod van houtkachels

Spreken de voordelen van een houtkachel je aan? Dan is de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een geschikte houtkachel. Bepaal waar de kachel moet komen en in welke stijl deze uitgevoerd moet zijn. Een JAcobus houtkachel is sowieso een goed idee; de kachels van dit merk zien er waanzinnig uit en bieden alle hierboven genoemde voordelen!

In samenwerking met Droomkachels

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *