Dingen die ik ga missen aan studeren

IMG_6972a

Half juli kan ik (als alles goed gaat…) mijn diploma journalistiek in mijn zak steken. Yeah! Ik kan niet wachten om mijn diploma te ondertekenen en klaar te zijn met studeren en te beginnen op mijn nieuwe werk, maar toch zijn er wel dingen die ik ga missen aan mijn studententijd. 

– Met stip op nummer één: mijn studenten-OV. O my God, wat ga ik dat ding missen. Ik ga naar iedere uithoek van het land met dat ding en ik wil niet weten wat de overheid al aan mij heeft betaald aan trein- en buskosten. Ritjes naar Amsterdam, Maastricht, Tilburg, Utrecht, Arnhem, Rotterdam, Den Bosch, ik heb de afgelopen vier jaar zo ongeveer in de trein gewoond. Straks gewoon de volle mep betalen, dat gaat tegenvallen!

– Niks doen. Natuurlijk heb ik als student ook hard gewerkt en ik leerde altijd voor tentamens, maar er waren natuurlijk ook weken dat het rustig was en dat ik lekker de hele dag niks kon doen. Uitslapen, films en series kijken, aan mijn blog werken… Dat soort dingen.

– Gezelligheid op school. Het was natuurlijk niet altijd even gezellig, leuk en zinvol op school, maar de mensen maakten het altijd gezellig. Vier tussenuren? Oh, gewoon even naar het terras.

– Lieve mensen die ik heb leren kennen op de opleiding. We gaan zometeen allemaal ons eigen pad volgen en zullen elkaar niet zoveel meer zien als nu. Met een aantal blijf ik natuurlijk wel contact houden, dat zijn echte vriendinnen geworden de afgelopen jaren. Zo gek om te beseffen dat je allemaal een eigen kant opgaat!

– Uitgaan. Ik heb niet echt een super wild studentenleven gehad, want ik woonde niet op kamers en dan is het toch anders. In de eerste twee jaar ging ik wel regelmatig uit, maar dat is daarna eigenlijk een beetje afgenomen. Niet dat ik dat erg vind, want zo’n enorm feestbeest ben ik nou ook weer niet, haha, maar toch ga ik het missen. Sowieso het feit dat je op doordeweekse dagen niet meer kunt gaan stappen, omdat je de volgende dag gewoon weer fris en fruitig op je werk moet verschijnen ;)

Aanstaande vrijdag wil ik alles inleveren voor het afstuderen. De deadline is eigenlijk pas de 26e, maar ik hoef eigenlijk alleen nog maar alles netjes te maken en een aantal keer door te lezen. Zo spannend, het komt steeds dichterbij!

Als jij ook binnenkort student af bent, wat ga jij dan missen? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

22 Reacties

 1. 18 mei 2015 / 07:23

  Wauw echt zo spannend dat het heel dichtbij gaat komen. Je bent er bijna! En koester nog even je ov-chipkaart… dat ding is inderdaad echt ideaal :D

 2. 18 mei 2015 / 08:34

  Haha, zo herkenbaar! Ik ben nu een jaar klaar en hoewel het werken ook voldoening geeft, mis ik af en toe die ‘lang leve de lol’ wel hoor. Mijn studententijd was zó lekker. Dat besefte ik me toen gelukkig ook, maar nu helemaal… Succes nog met de laatste loodjes!

 3. 18 mei 2015 / 09:21

  Haha, dit klinkt best herkenbaar.. Vooral Studenten-OV..

 4. 18 mei 2015 / 10:50

  Haha, dit is zo herkenbaar! Ik werk nu bijna 2 jaar alweer (oh jemig wat gaat dat hard) en ik mis alle punten die je hierboven noemt! Je gaat je weekenden zeker wel meer waarderen ;) het ‘zomaar even niks doen’ mis ik nog wel het meest.
  Succes met het laatste loodje :)

 5. 18 mei 2015 / 11:32

  Ah ik snap je lijstje helemaal, gelukkig studeer ik nog twee jaar. Een leven zonder studenten OV kan ik me ook echt niet voorstellen, alleen maar liefde voor dat ding!

 6. 18 mei 2015 / 11:58

  Ik heb echt trauma’s aan het Basisboek Journalistiek, wat een ramp om te leren! Heel veel succes met de laatste dingen en 1 ding kan ik je verklappen: je gaat nog huilen om de treinkosten als je je OV-kaart ‘inlevert’. Ik mis ‘m heel vaak!

  • Tedje
   Auteur
   18 mei 2015 / 13:57

   Ik weet zeker dat ik ga huilen, haha! Ik reis overal naartoe met dat ding. Pfff!

 7. 18 mei 2015 / 12:16

  Ik ben al een tijdje student af, maaruh die OV kaart die mis ik nog steeds. Ik werk nu gelukkig ergens waardoor ik iig gratis met de trein reis en dat schilt een hoop.

 8. 18 mei 2015 / 12:41

  Ik herkende meteen het basisboek! Al heb ik een hele nieuwe versie, ik zit nu in het eerste jaar. Dat je je OV gaat missen kan ik me zo goed voorstellen, sinds ik ‘m heb kom ik echt overal (en dan het liefst voor boekenfestijnen). Succes met alles afmaken!

  • Tedje
   Auteur
   18 mei 2015 / 13:58

   Jaa dit boek staat alweer bijna 4 jaar in mijn kast! Ja, dat wordt echt een groot gemis :( Succes met je studie!

 9. 18 mei 2015 / 13:26

  Heel herkenbaar! Vorig jaar heb ik mijn studie journalistiek afgerond, maar ik wist van tevoren al dat ik te veel zou missen. O.a. studentenov, de lessen, de gezelligheid en het studentenleven in het algemeen. Ik vind studeren echt zo leuk, dus nu heb ik er nog twee jaartjes aan vastgeplakt.

  • Tedje
   Auteur
   19 mei 2015 / 12:59

   Slim om er nog 2 jaar aan vast te plakken! Ik ben helemaal klaar met school, dus nog extra studeren zie ik niet zo zitten, haha!

 10. 18 mei 2015 / 14:30

  Ik ben al weer twee jaar student af. Het meeste mis ik toch wel de vrije tijd! Maar je krijgt er ook weer veel voor terug (hallo, nooit meer geld problemen als je full time werkt!)

  • Tedje
   Auteur
   19 mei 2015 / 12:58

   Jaaa dat is inderdaad weer een voordeel!

 11. 18 mei 2015 / 14:58

  Ah wauw, bijzonder dat je studententijd er gewoon bijna opzit.
  Ik ga juist komend jaar beginnen! Ik snap dat je je OV gaat missen. Zo ideaal!
  Liefs Lonneke

 12. Sanne
  18 mei 2015 / 15:01

  Aah bij mij duurt het nog wel even voordat ik ben afgestudeerd, maar ik zou me geen leven zonder mijn ov kunnen voorstellen, OMG!

 13. 18 mei 2015 / 21:04

  Heel herkenbaar! Het leven is nog wel lekker wat luchtiger dan een fulltime baan, maar je zult vanzelf je draai wel vinden!

 14. 18 mei 2015 / 21:35

  Die studenten OV mis ik ook wel, maar verder ben ik toch eigenlijk wel blij dat ik niet meer studeer. ;)

 15. 18 mei 2015 / 23:05

  Oh de ov kaart! Ik heb maar een paar maanden gestudeerd en toen moest ik al afkicken van dat ding. Nu leef ik op die ns dagkaarten. Ze zijn nu te koop bij Kruidvat voor 14 euro, maar dan alleen in het weekend geldig

 16. 23 mei 2015 / 09:00

  Wow spannend!
  Mocht ik binnenkort student af zijn, ben ik gelukkig niet, dan zou ik echt het studentenleven en op kamers wonen missen. Gewoon dat er elke dag wel een mogelijkheid is tot escaleren, uitgaan, borrelen of verkleedoutfits klussen. Gelukkig heb ik er pas 2 jaar op zitten en mag ik nog 3 jaar studeren :D

 17. 27 augustus 2015 / 20:28

  Yeah, dat boek heb ik ook! Alleen nauwelijks gebruikt. Ik ga de OV kaart ook heeel erg missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *