Dingen die ik niet ga missen van op kamers wonen

Mijn laatste stageweek is aangebroken! Afgelopen week heb ik al een artikel gemaakt met dingen die ik wél ga missen aan mijn kamer in Utrecht, maar er zijn ook zeker dingen die ik niet ga missen…. 

– Alle geluiden in de studentenflat. Studenten die tot 3 uur ’s nachts piano, trompet of gitaar aan het spelen zijn. Nee, dat ga ik absoluut niet missen.
– De waterbuizen die door mijn kamer heenlopen. Steeds als iemand naar de wc gaat of de kraan opendraait, lijkt het alsof de Niagara Falls door mijn kamer stromen.
– De viezigheid. Steeds als ik weer thuis bij mijn ouders kom, waardeer ik een schone wc steeds meer.
– De viezigheid schoonmaken die eigenlijk niet schoon te maken valt. Het studentenhuis is best al oud en daardoor ziet het er meteen vies uit.
– Mijn krakende hoogslaper. Iedere keer als ik me omdraai, kraakt mijn bed zo hard! En niet alleen mijn bed, ook het bankje dat onder mijn bed zit kraakt echt enorm.
– Het trappetje van mijn hoogslaper. Ik krijg iedere keer kramp in mijn voeten als ik naar boven of naar beneden klim. Wat een ellende! En die buizen zijn ook zo smal en hard, doet gewoon zeer aan je voeten joh!
– Mijn bed verschonen. Normaal vind ik dat al geen super leuk klusje, maar een hoogslaperbed verschonen is echt een crime. Om alles netjes te krijgen, moet ik weer op die stangen gaan staan, waardoor ik weer kramp krijg.. Ja, ik had ook even schoenen aan kunnen doen, maar die had ik juist net uitgedaan. ;)

Ik zit heel hard te broeden op dingen die ik nog meer niet ga missen, maar ik denk dat dit het wel is ongeveer. Ik heb een super leuke tijd gehad op mijn kamer en op stage. Donderdag (morgen) is mijn laatste stagedag en vrijdag komen mijn ouders om alle spullen te verhuizen. En dan woon ik weer thuis. Wel gek denk ik hoor. Maar gekker is: volgende week moet ik gewoon weer naar school! Ik heb nog een blok les en dan ga ik afstuderen. Zo gek!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

23 Reacties

 1. 26 november 2014 / 07:03

  Ik snap je dingen die je niet gaat missen helemaal. Soms vind ik het jammer dat ik niet op kamers heb gewoond, maar als ik dit dan weer lees ;-).

 2. 26 november 2014 / 08:32

  Haha, allemaal zo herkenbaar! In februari ga ik na 3 jaar weg en ik ga de oudheid en viezigheid ook écht niet missen.

 3. 26 november 2014 / 08:35

  Wauw wat vliegt de tijd, ik snap goed dat je deze punten niet gaat missen wat klinkt die kramp vervelend! En het verschonen lijkt mij inderdaad ook een mega uitdaging, oeee bijna afstuderen spannend!

 4. 26 november 2014 / 09:59

  Heel herkenbaar, vooral de viezigheid in studentenhuizen/kamers is echt verschrikkelijk. En als je de keuken dan helemaal hebt schoongemaakt is er altijd wel weer een huisgenoot die het binnen mum van tijd vies maakt…

  • Tedje
   Auteur
   26 november 2014 / 10:21

   Nou, inderdaad! En die het dan zelf niet opruimt ;(

 5. 26 november 2014 / 10:12

  Ik woon pas ongeveer vier maanden op kamers nu, en sommige dingen uit jouw lijstje kan ik inderdaad nu al missen als kiespijn. Ik heb ook een hoogslaper (eigenlijk een vide, maar dat is praktisch hetzelfde) en dat trappetje is een drama. Om nog maar niet te spreken over het opmaken van mijn bed, inderdaad. En een mama die het huis schoonmaakt, dat is zo fijn. Hier is het ook wel schoon -ik woon met twee andere meiden, en we houden het graag netjes- maar het is nooit zo schoon als thuis. Heel veel succes je laatste dag, en ook veel succes met verhuizen (: Liefs, Stella.

  • Tedje
   Auteur
   26 november 2014 / 10:20

   Hahah inderdaad allemaal zo herkenbaar!! Dankjewel :)

 6. 26 november 2014 / 11:35

  Precies dit is ook wat ik absoluut niet mis!

 7. 26 november 2014 / 16:39

  Hahaha alsof ik niagra falls door mijn kamer hoor lopen!!! hihih

 8. 26 november 2014 / 17:57

  Ik snap heel goed dat je dat niet gaat missen allemaal haha!!

 9. 26 november 2014 / 20:10

  geluiden van andere zijn altijd crappy, ook wanneer je een eigen huis hebt XD

 10. 26 november 2014 / 20:56

  Nou hmmm… Ik ben sinds maandag op kamers en vind het tot nu toe nog prima dus ik doe net alsof ik dit artikel niet heb gelezen, haha ;)

  • Tedje
   Auteur
   27 november 2014 / 10:36

   Hahaha, dat zou ik ook maar doen inderdaad. Bevalt het tot nu toe een beetje op kamers?

 11. 26 november 2014 / 22:20

  Ik snap goed dat je dit niet ga missen. Het lijkt mij ontzettend fijn om op kamers te zitten. Maar natuurlijk zitten er ook nadelen aan! Geniet nog maar even van je laatste dagje en daarna lekker blij zijn dat je weer in een ècht schoon huis woont! :)

 12. 27 november 2014 / 10:43

  Ik snap het heel goed! Ik heb (gelukkig) nooit in een studentenhuis gewoond maar ik kan mij de viezigheid wel voorstellen en ik kan daar totaal niet tegen!

 13. Anna
  28 november 2014 / 18:29

  Ooh wat herkenbaar! Ik heb ook een hoogslaper en het doet zo veel pijn om steeds naar boven en naar beneden te lopen.. Ook het verschonen van het bed is voor mij een ramp!

 14. 2 december 2014 / 10:35

  Het lijkt me zo gek om dan ineens weer thuis te wonen. Al zal dat ook weer snel wennen. Wij hebben in één lokaal ook van die buizen en ik kan maar niet aan het geluid wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *