Dingen die je alleen begrijpt als je een zus(je) hebt

 photo IMG_9353.jpg

Ik heb een zusje. En daar ben ik ontzettend blij mee. Oké, we maken soms ook ruzie, maar daarna maken we het ook altijd weer goed. Ik kan nooit echt heel lang kwaad blijven op mijn zusje (uitzonderingen daar gelaten, haha). Heb jij ook een zusje, dan herken je deze dingen vast en zeker!

1. Je wil je zusje constant beschermen. Al heb je dat vaak zelf niet eens door. Dat komt natuurlijk allemaal vanuit vroeger, want jij moest altijd op je kleine zusje passen. Maar nu is ze al veel ouder en heeft ze die bescherming niet echt meer nodig. Let it go! Ben jij de jongste? Dan herken je dit wel van je oudere zus.

2. Je zusje mocht alles veel eerder dan jij. Op stap gaan, laat thuis komen en ze kreeg op een veel eerdere leeftijd een Blackberry dan jij (want die kregen jullie namelijk tegelijkertijd). Zo oneerlijk. Ben jij de jongste? Heb jij even geluk!

3. Sisterlove boven alles. Eerst trek je aan elkaars haren en zijn jullie aan het vechten, maar daarna hoef je elkaar maar aan te kijken met een bepaalde blik en dan schieten jullie weer in de lach. Herkenbaar?

4. Jullie hebben waarschijnlijk een heleboel dingen die alleen jullie begrijpen. Inside jokes!

5. Jullie zeggen en denken vaak hetzelfde. Tsja, dat kan alleen maar als je zusjes bent!

 photo IMG_9353.jpg

Deze foto van ons is gemaakt voordat mijn zusje haar havo-diploma in ontvangst ging nemen. Me so proud! De foto is trouwens afgedrukt op forex.

6. Jullie maken ruzie om de kleinste dingen. En daarna maken jullie het weer goed. Altijd!

7. Jullie lijken in heel veel opzichten totaal niet op elkaar, maar in heel veel opzichten ook wel.

Heb jij een zus of een zusje? Dan ben ik heel benieuwd hoeveel punten je herkent!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 22 oktober 2015 / 06:35

  In dit geval ben ik het zusje en heb ik een zus..Ik herken veel van deze punten, maar dan uiteraard omgedraaid haha. Leuk om te lezen :-)!

 2. Fred
  22 oktober 2015 / 07:57

  Volgens mij is het met broers ook precies hetzelfde! Mijn broer noemde me altijd Opa, zegt voldoende denk.

 3. 22 oktober 2015 / 08:49

  Vroeger wilde ik al heel graag een zus, maar die had ik niet, wat ik heel erg jammer vind. Mijn beste vriendin en huisgenootje en ik lijken echter in alle opzichten op elkaar, alleen is zij 3 jaar jonger. Toch nog een soort van zusje :-)

 4. 22 oktober 2015 / 09:55

  Ik heb een broer(tje). Wij hadden vroeger altijd ruzie, maar nu zijn we heel blij met elkaar. Het is vooral zo leuk om over dingen van vroeger te praten. Of om te lachen om dingen waar we vroeger ruzie om hadden, hihi.

 5. 22 oktober 2015 / 14:21

  Ondanks dat ik geen zusje heb, vond ik het wel erg leuk om te lezen! :D

 6. 22 oktober 2015 / 14:39

  haha, heel herkenbaar dit! In mijn geval ben ik het jongere zusje haha :)

 7. 22 oktober 2015 / 16:12

  Dit is echt zo herkenbaar! Ik heb een vijf jaar jonger zusje en we zijn heel close, soms hebben we wel ruzie maar dat duurt altijd heel kort, daarna schieten we inderdaad weer in de lach en is het weer goed!

 8. 22 oktober 2015 / 20:23

  Heel herkenbaar! Mijn zus is 8 jaar jonger dan ik en oh boy wat ben ik beschermend naar haar toe. Kom aan haar en ik kom aan jou, hahaha :-) Volgende week ga ik voor het eerst langer dan een paar dagen met haar op vakantie, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan! :-)

 9. 22 oktober 2015 / 22:17

  Heel erg herkenbaar! Ik ben het jongere zusje en het gebeurde inderdaad vaak dat ik al op jongere leeftijd dingen mocht ;) Al hielden mijn ouders er goed rekening mee. En ik kan nooit boos op haar blijven! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *