Dingen die je moet weten als je naar Boekarest gaat

Zijn jullie de Boekarest-artikelen al beu? Vorige week konden jullie mijn plogs zien en maandag hebben jullie ook de vlogs gezien die Lizzy heeft gemaakt. Maar welke dingen moet je nu echt weten als je naar Boekarest gaat? 

1. Je kunt geen water uit de kraan drinken.

2. De taxichauffeurs zijn niet te vertrouwen. Voordat je in een taxi stapt, kijk goed welk tarief er op de deur staat. Je hebt 1,39 lei per kilometer, maar ik heb ook taxi’s met 3 lei per kilometer gezien. Wij hebben verschillende keren meegemaakt dat we te veel hebben betaald voor de taxi. Ik denk wel dat je kunt onderhandelen, maar dat durfden we niet zo goed als twee vrouwen, haha.

3. De bedrading van de elektriciteit hangt overal langs de muren, onafgewerkt, en lijkt soms aan elkaar geknoopt te zijn. Helemaal niet hoe we hier gewend zijn in Nederland!

4. Boekarest is een prachtige stad met mooie, kolossale gebouwen die ook zo in Parijs hadden kunnen staan, maar tussen die gebouwen staan ook een heleboel bouwvallen.

5. Boekarest is dus een stad van contrasten. Naast een dure Gucci-winkel kan zomaar een ellendig klein winkeltje zitten waar ze rotzooi verkopen.

6. De mensen in Boekarest spreken echt bar slecht Engels, en dan vooral de taxichauffeurs. In het hotel wisten ze niet eens wat ik bedoelde met een ’towel’. Communiceren met handen en voeten dus!

7. Er zijn een heleboel mooie parken in Boekarest die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

8. In Boekarest staat het grootste Parlementspaleis van Europa. Dit is echt een enorm gebouw!

9. Vanaf Schiphol is het ongeveer 3 uur vliegen naar Boekarest. Vanaf Eindhoven vertrekt er ook een vliegtuig naar de hoofdstad van Roemenië.

10. Wij hebben 100 lei (ongeveer 22 euro) betaald om vanaf het vliegveld naar ons hotel (Tranzzit) te komen, maar eigenlijk kostte dat maar 30 lei. Laat je dus niet omkopen!

11. Het oude stadscentrum Lipscani is the place to be als je wil uitgaan, terrassen of wilt eten.

12. Overal zie je limonades op de drankkaart staan en die worden veel gedronken. Degene die wij geproefd hadden, waren zo zuur dat ik het idee had dat het glazuur van mijn tanden af ging, haha! Niet echt een aanrader dus.

13. Loop niet naar binnen met de rekening als je wil betalen. Dat wordt niet gewaardeerd! “Next time you stay on your place!!”

Ben jij al wel eens in Boekarest geweest? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 12 juni 2015 / 10:46

  Leuk om zoiets te lezen. Handig lijstje als een tripje Boekarest op de planning staat. Ikzelf zou niet zo snel naar deze hoofdstad reizen, maar het is ook wel leuk als een verrassing van SPRS.ME :)

 2. 12 juni 2015 / 19:54

  Kijk dit is nog eens handig! :) Ik vind het altijd wel mooi om andere culturen te ontdekken en hoe dingen daar dan gaan. Leuk artikel!

 3. 13 juni 2015 / 15:51

  Leuk, zo’n artikeltje! Ik ben wel enthousiast geworden door jullie verhalen, dus misschien ga ik in de toekomst nog wel een keer naar Boekarest.

 4. 13 juni 2015 / 19:45

  ik ben er nog nooit geweest maar ik zou er ook niet echt uit mezelf heen gaan. ik vind de foto’s in je artikel wel mooi!

  • Tedje
   Auteur
   13 juni 2015 / 21:03

   Nee, ik zou er ook nooit uit mezelf heengaan, maar we waren er via Srprs.me! :) Ah, thanks!

 5. 14 juni 2015 / 14:03

  Goed om zoiets te lezen. Boekarest lijkt mij een prachtig land.
  Ideaal om foto’s te maken.

 6. Clementine
  10 september 2017 / 21:17

  Wij gaan over 14 dagen naar Boekarest en ik ben blij met je tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *