Dingen die je niet moet doen als je naast me zit in het OV

 photo 1af57e0b-9c0d-4486-b206-aba60be69eb6.jpg

Uren en uren heb ik in het openbaar vervoer gezeten. Naar mijn vriend die in Maastricht woont, naar school, naar persevenementen in Amsterdam, tripjes met school en interviews door heel het land. Deze dingen moet je niet doen als je naast me in het openbaar vervoer zit. 

– Friet eten. Waarom niet? Ik heb namelijk altijd honger en alleen al als ik een patatje ruik, krijg ik al zin in friet. Natuurlijk eet ik zelf wel eens een keer friet in het openbaar vervoer (alleen als het een noodgeval is! Lees: drie uur vertraging met de trein of iets dergelijks) en dat mag gewoon, hoor.

– Meekijken op mijn telefoon, laptop, boek of krant. Don’t do it. Doe iets voor jezelf! Gelukkig heb ik dit zelf nog niet zo heel vaak meegemaakt, maar ik zie wel eens mensen in de trein die hun ogen niet kunnen afhouden van hetgeen dat hun buurman/buurvrouw aan het doen is. Stop it! 

– Je telefoon gebruiken als een ghettoblaster. Sommige mensen hebben hun muziek zo hard staan dat ik aan de andere kant van de coupé nog steeds kan horen dat je hardstyle aan het luisteren bent. Zijn jullie nog niet doof?

– Please Nederlandse mensen in het openbaar vervoer: doe iets aan je lichaamsgeur. Douche! Gebruik deodorant! Doe schone kleren aan! Het is niet chill als je een uur naast iemand moet zitten die een uur in de wind stinkt.

– “O. Mijn. God. Ik moet je iets vertellen. Ik heb zo iets ergs gedaan gisterenavond!” Of: “Dat maakt me helemaal geen ene flikker uit! Je doet godverdomme gewoon wat ik zeg!” Uhh mensen? Je zit in het OV. Voer persoonlijke gesprekken gewoon thuis, en niet over de telefoon.

– “Gaat deze trein naar Maastricht?” “Ja.” “Oké. Want ons Pieter heeft gezegd dat ik wel echt in de goede trein moet stappen. Jaa, ons Pieter heeft een nieuwe baan, jaaa, bij een heel groot bedrijf hoor!” Natuurlijk mag je vragen of je in de goede trein zit. Ik ben inmiddels expert in het OV. Maar oh oh oh wat vind ik het vervelend als oude mensen (ja, die zijn het vaak) tegen me aan gaan lullen.

– Praten als je in de stiltecoupé zit. Ik ga er tegenwoordig niet eens meer in zitten om irritaties te voorkomen. In de stiltecoupé hoort het STIL te zijn, vandaar ook het woord stiltecoupé. Ik erger me nog meer aan de mensen die zich ergeren aan de mensen die geluid maken, snappen jullie het nog?

Waaraan erger jij je in het openbaar vervoer?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

45 Reacties

 1. 20 november 2013 / 07:05

  Leuk om te lezen! Haha en heel herkenbaar. En dan met name de stinkende mensen, of geluid maken als ze iets eten, bah!

 2. 20 november 2013 / 07:12

  Van die irritante klagende mensen. 1 keer had ik me ipod op in de stilte coupe en de muziek stond nog niet eens aan en die vrouw naast me zei ik heb last van je muziek. Ik werd boos! Hij stond niet eens aan.

 3. 20 november 2013 / 07:34

  Wat een super herkenbaar artikel! Haha vooral van die stinkende mensen, heel irritant en mensen die meekijken op je scherm!

 4. 20 november 2013 / 07:44

  Dit was echt heel erg leuk om te lezen! Ik reis niet zoveel met het ov maar ik kan dit wel allemaal goed begrijpen haha;)

 5. 20 november 2013 / 08:03

  Ik erger me altijd aan mensen die hun nagels lakken, of deodorant opspuiten. Van allebei krijg ik het zo benauwd!

 6. 20 november 2013 / 08:03

  SHOOT! Mensen die helemaal schuin op hun stoel zitten om mee te kijken op je laptop. Haha heel herkenbaar dit. Ik moet wel zegen dat ik juist degene ben met de patatjes! Oeps!

 7. 20 november 2013 / 08:17

  Zo’n herkenbaar artikel, of mensen die lekker demonstratief hun tas laten staan in een volle trein. Of in een trein met weinig ruimte zonder te vragen op je tas neerploffen. Daarbij kan ik me irriteren aan mensen die nagellak gaan opdoen in de trein. Pfff…

 8. 20 november 2013 / 08:46

  Hahaha, als het heel druk is en mensen gaan letterlijk op of tegen je aan staan.
  Liefs, xxx

 9. 20 november 2013 / 08:48

  Hahaha wat een herkenbare blog! Ik vind het ook verschrikkelijk als mensen stinken in de bus. Vooral ’s ochtends als je net wakker bent, en je verwacht dat iedereen zich heeft opgefrist. Brrr

 10. 20 november 2013 / 08:56

  Haha indd als iemand met een patatje speciaal in de trein komt ohw..dan wil ik ook grasg de trein uit rennen naar de Smullers. Daarnaast vind ik het ook vervelend dat mensen gaan praten in een stilte coupe. Of dat sommige mensen net wat te aanwezig zijn.

 11. Wendy (B)
  20 november 2013 / 09:19

  In een aantal van jouw irritaties kan ik me ook vinden.
  -Meekijken op mijn telefoon, laptop, boek of krant: Je kan wel eens kijken maar niet de hele tijd!
  -Je telefoon gebruiken als een ghettoblaster: Of je telefoon op speaker zetten. Dat je naar muziek wilt luisteren ok, maar ik moet niet horen wat het is. Ik kan het enkel verdragen als de buschauffeur zijn muziek heeft aanstaan.
  -Please Nederlandse mensen in het openbaar vervoer: doe iets aan je lichaamsgeur: Andere mensen ook hoor! Daarvoor is het niet alleen lichaamsgeur: stinken naar bier of sigaretten: yuk!
  -Praten als je in de stiltecoupé zit: Ik wist niet dat dit in Nederland bestaat. Het is inderdaad irritant dat als het stil is, dat er dan ineens een kwetterende bende binnenkomt. Volwassenen en kinderen.
  Nog enkele zaken:
  -Wanneer er iemand naast je komt zitten, die bijna op je schoot zit of enorm veel plek inneemt.
  -Dieren of voeten op de zetels.
  -Er is veel plek op de bus/tram/trein: net daar komen zitten/staan waar jij bent.
  Zo, dat is er eens uit: sorry ;)

 12. 20 november 2013 / 09:52

  Zo herkenbaar!! Dat meekijken op laptops en dergelijk vond ik ook altijd heel erg vervelend. Ik heb een hoop tijd aan mijn scriptie besteed in het openbaar vervoer, en niets was vervelender dan nieuwsgierige mensen.

 13. 20 november 2013 / 10:28

  Dat meekijken op laptops, telefoons en andere dingen vind ik ook heel erg vervelend, maar als ik eerlijk ben doe ik het zelf ook wel eens. Ik ben gewoon soms te nieuwsgierig!

 14. 20 november 2013 / 10:32

  HAHAHA zo herkenbaar! Geweldig geschreven, als OV- experts weten we inderdaad precies wat done en not done is. Leuk om te lezen, You made my day!

 15. 20 november 2013 / 11:47

  Haha heel leuk om te lezen
  Friet eten in het OV vind ik ook not done, ik krijg honger ervan… En zo herkenbaar van mensen die hele gesprekken gaan voeren in de trein of tegen je aan gaan lullen.. Hou gewoon je mond denk ik dan.. haha

 16. 20 november 2013 / 11:59

  Dit is zo herkenbaar! Ik vind als iemand naast me een frietje gaat eten dat heel naar omdat ik het dan zelf ook wil haha. Maar sommige mensen eten ook mandarijn in de trein (rijmt ook nog) en dat vind ik echt niet lekker ruiken.

 17. 20 november 2013 / 12:07

  Haha ik ben het eigenlijk wat betreft alles met je eens. Mensen kunnen zo ontzettend vervelend zijn in het OV. Wat er echter nog niet tussen staat en ik het meest vervelend vind is als de bus vrijwel vol zit en er nog mensen bij komen die willen zitten en er dan een jongen of meisje op een tweezits zit en de stoel aan het gangpad in beslag neemt voor zichzelf en die naast haar voor haar tas. Dan ben je toch gewoon a-sociaal?
  Liefs, Demi

  • Tedje
   Auteur
   20 november 2013 / 17:07

   Dit is inderdaad nog een goede toevoeging, Demi!

 18. 20 november 2013 / 12:13

  Zoooo herkenbaar! Leuk bedacht artikel. Ik en dit echt ook maar al te goed jammer genoeg.

 19. 20 november 2013 / 12:30

  Nagels lakken in de trein, ook niet doen. :'(

  • Tedje
   Auteur
   20 november 2013 / 17:07

   I totally agree! Doe dat lekker thuis ;) Heel de trein ruikt naar die nagellak. Bah!

 20. 20 november 2013 / 15:19

  alle punten x100000000000000000000000 ben het met je eens haha, inderdaad nagellak en/of het eraf halen ervan, doe gewoon lekker thuis ofzo idem voor make-up. of van die vieze mandarijnen en sinasappels, vooral in de ochtend. nooo :(

  • Tedje
   Auteur
   20 november 2013 / 17:08

   Hahaha ja inderdaad Angelique! Echt tenenkrommend!

 21. 20 november 2013 / 15:33

  Oh god ik herken me zo in je hé. Ik kan me ook heel erg irriteren aan mensen die bijvoorbeeld tegen me praten of me de hele tijd aan kijken.

 22. 20 november 2013 / 15:45

  Stinkende mensen, lawaaierige mensen, en etende mensen allemaal eruit kicken tot ze het hebben afgeleerd xD

 23. 20 november 2013 / 16:51

  Ooooh, vooral de mensen die zich ergeren aan mensen die geluid maken in de stiltecoupe en vervolgens de hele tijd gaan zitten zuchten ofzo. STOP IT. Gewoon, niet doen. Want daar ga ik me vervolgens weer aan irriteren haha.

 24. 20 november 2013 / 17:37

  Eten in het openbaar vervoer.. breek mij de bek niet open! Ik eet nauwelijks als ik onderweg ben, maar negen van de tien keer heb ik zo’n honger als ik dan naar huis ga en iemand is aan het kanen. Oh my god, ik klap nog net niet een tafel open om mee te eten. xD Mensen die je voortdurend aan blijven staren, maar dan ook echt naar je kijken alsof ze geen schaamte hebben. Jongens vooral. Rot op. Laat mij met rust. Ik ben moe. Of ik nou heen of terug ga. Ik ben moe. :”) Meestal doe ik nog even mijn ogen dicht, tenzij iemand aan het peeken is. xD

 25. 20 november 2013 / 17:38

  Vooral die stiltecoupé – echt super vervelend. En inderdaad mensen die niet ‘fris’ ruiken, oohhbrehgrl.

 26. 20 november 2013 / 18:31

  Oooh, ik kan me hier zo in vinden! “Ik irriteer me vaak nog erger aan de mensen die zich ergeren aan de mensen die geluid maken”, hier kan ik me ook goed aan irriteren, zeg er dan iets van, denk ik dan..

 27. 20 november 2013 / 19:08

  Wow wat veel reacties, of is dat normaal en kom ik meestal eerder op de dag? Haha! Ik snap het wel want het is allemaal super herkenbaar, tenminste, het lijkt mij ook heel irritant maar ik ga eigenlijk amper met het ov, haha. Ode aan de fiets!

 28. 20 november 2013 / 19:35

  Ik kan me zo herkennen in dit!! Maar ook wanneer er een plekje vrij is en je jas heb je niet dicht geritst, komt iemand BAAAAM! naast je zitten, zo awkward om je jas van iemands bil onderuit te trekken…

 29. 20 november 2013 / 19:35

  Haha leuk artikel! Gelukkig heb ik hier niet zoveel last van want ik maak vrij weinig gebruik van het openbaar vervoer.

 30. 20 november 2013 / 19:42

  Hhahaha geweldig artikel. Super leuk geschreven (:

 31. 21 november 2013 / 16:19

  Haha erg herkenbaar hoor, vooral de stilte coupe – zo vervelend en als je er iets van zegt, krijg je zo’n gemene blik terug!

 32. 22 november 2013 / 14:43

  Herkenbaar, maar herken mezelf ook. Laatst zat iemand te breien in de trein.Ik snapte er niks van. Ik zat zo gefocust te kijken, ze deed het super snel! Erger je je nu ook aan mij? Haha.

 33. 22 november 2013 / 21:48

  Ik heb ook een gruwelijke hekel aan mensen die praten in een stiltecoupe. En het is er vaak maar één waardoor het nog irritanter is. Ik zit liever in een gewone coupe, waar het vaak stil is of een geroezemoes, want dan kan ik me veel beter concentreren/slapen

 34. 25 november 2013 / 11:25

  bekende ergernissen! of een compleet lege coupe en dat mensen precies naast je komen zitten!

 35. 28 november 2013 / 09:51

  Ik erger me aan te volle treinen, net veevervoer…. :-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *