Dove Split Ends Rescue

Dove Split Ends Rescue

 photo IMG_5823a.jpg

Van de lichaamsproducten van Dove kan ik geen genoeg krijgen. Ze hebben de fijnste bodylotions met de lekkerste geuren, maar Dove heeft natuurlijk ook een haarlijn. Vandaag laat ik jullie kennismaken met de Dove Split Ends Rescue.

De lijn bestaat uit drie producten: shampoo, conditioner en een leave-on-treatment. Dove belooft dat je met het gebruik van deze producten in drie dagen 80 procent minder gespleten haarpunten hebt. Haarpunten die droog en beschadigd zijn, moeten goed gehydrateerd worden. Nou, dat doet deze lijn dus. Volgens Dove werkt het het beste als je alledrie de producten in combinatie met elkaar gebruikt. De speciale formule die in de producten zit zorgt ervoor dat je haren als het ware aan elkaar geplakt worden. Ik heb het uitgetest voor jullie.

 photo IMG_5831a.jpg

 photo IMG_5832a.jpg

 photo IMG_5847a.jpg

Stap 1: de Split Ends Rescue shampoo. (€3,89) Het is de bedoeling dat je haar goed gereinigd wordt. Nou, dat gebeurt wel met bestanddelen SLS en SLES. Dit zijn vrij agressieve bestanddelen. Er zit geen parfum en alcohol in (wel benzyl alcohol, maar dit is organisch en droogt niet uit). De shampoo schuimt goed, dus je hebt maar een beetje nodig. Hij ruikt ook lekker fris. Ik heb een gevoelige hoofdhuid en ik merk wel dat er die SLS en SLES inzit. Mijn hoofdhuid begint er van te jeuken namelijk. Mijn moeder heeft de lijn ook getest en zij heeft daar geen last van gehad.

 photo IMG_5828a.jpg

 photo IMG_5829a.jpg

Stap 2: Split Ends Rescue conditioner (€5,99). Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen nadat je het hebt gewassen. De conditioner brengt makkelijk aan in je haar en voelt ook zacht. Ook dit product ruikt lekker schoon en fris.

 photo IMG_5837a.jpg

 photo IMG_5838a.jpg

Stap 3: Split Ends Rescue Leave-On Treatment (€5,99). Dit product is bedoeld om je haar na de shampoo en conditioner nog intensiever te verzorgen. Je hoeft het niet uit te spoelen, dus eigenlijk is het een soort van serum. In de Split Ends Rescue Leave-On Treatment zit parfum en siliconen, jammer om te zien! Mijn haar voelt wel heerlijk zacht aan na het gebruiken van dit product. Mijn haar borstelen hoeft bijna niet meer, want alles is al zo glad en zacht!

 photo IMG_5846a.jpg

Links: shampoo. Rechtsboven: Leave-On Treatment. Rechtsonder: conditioner.

Conclusie
Ik ben niet echt onder de indruk over deze producten van Dove. De producten ruiken wel lekker en ze maken mijn haar zacht nadat ik ze heb gewassen. Ook heb je niet veel product nodig dus is het erg zuinig in gebruik. Daar staat wel tegenover dat ik normaal mijn haar om de drie dagen was, maar nu begon het na twee dagen al vet te worden. Ook kreeg ik last van mijn hoofdhuid door de shampoo (jeuk!!). Ik heb niet bepaald droog haar, dus ik kan niets zeggen over droge haarpunten die je niet meer ziet. Dove belooft in drie dagen (drie keer wassen) 80 procent minder gespleten haarpunten en dat is wat mij betreft een van de vele verkooptrucs in marketingland. Ook mijn moeder was niet echt onder de indruk van deze producten. Het maakte haar haar ook sneller vet. Een positief punt aan de lijn vond ze dat  haar haar goed in model zat na het föhnen en hoefde ze op dag twee haar haar niet opnieuw in model te brengen. Ik denk dat deze lijn niet echt geschikt is geweest voor mijn haarsoort. Jammer, maar dat kan natuurlijk gebeuren.

Even op een rijtje.
Voordelen:
– Producten ruiken lekker
– Maken mijn haar zacht
– De producten zijn zuinig in gebruik
– Prijs is oké
– Mijn haren glanzen mooi na gebruik van de producten
– Haar blijft goed in model zitten

Nadelen:
– Droogt mijn hoofdhuid uit waardoor ik jeuk krijg
– Haar wordt sneller vet dan normaal

Heb jij de Dove Split Ends Rescue lijn al geprobeerd? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 30 augustus 2013 / 08:56

  Jammer dat de producten zo tegenvallen! Ik was hier wel benieuwd naar…

 2. 30 augustus 2013 / 09:40

  Nope dit lijkt me dus echt helemaal niets, heb de laatste tijd al genoeg last van mijn hoofdhuid!

 3. 30 augustus 2013 / 10:39

  ik hoor er eigenlijk best veel goeds over de laatste tijd! wel bummers dat je haar sneller vet wordt

 4. 30 augustus 2013 / 10:51

  Ik geloof sowieso niet dat een shampoo je gespleten haarpunten weer aan elkaar kan plakken, haha. Maar ’t was het proberen waard. Wel een fijne review, Tedje! Ik denk dat ik deze oversla. :-)

 5. 30 augustus 2013 / 11:03

  Ik heb er wel goede reviews over gelezen maar zelf (nog) niet gebruikt. Ben wel erg benieuwd!

 6. 30 augustus 2013 / 11:24

  Ik vind sowieso dat alle shampoo van Dove je haar erg snel vet maakt.. Zonde. Over het zachte ben ik het trouwens wel met je eens !

 7. 30 augustus 2013 / 14:27

  Ik gebruik het serum en ik weet echt niet wat ik ervan moet denken. M’n haar voelt inderdaad zacht, maar ik weet niet of het in betere staat is als hiervoor.

 8. 30 augustus 2013 / 16:42

  Om de drie dagen je haar wassen, ohh ik wilde dat ik dat had! Ik was het elke dag, slecht I know maar ik vind vet haar gewoon zo ranzig. Jammer dat de producten een beetje tegenvallen:(

 9. 30 augustus 2013 / 17:16

  Jammer dat het haar snel vet wordt. Dan sla ik het toch maar over, want ik heb al snel vet haar.

 10. 31 augustus 2013 / 07:09

  Spijtig dat ze tegenvielen. Normaal ben ik ook heel tevreden over hun producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *