Drie redenen om naar Italië te gaan

Drie redenen om naar Italië te gaan

Zit jij alweer te tobben over de volgende vakantiebestemming? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een luxe vakantie in Italië. Ik ben afgelopen zomer naar Viareggio geweest, een stadje aan de kust in Toscane en het was een heerlijke vakantie.

Wij hebben een huisje gehuurd op een camping, maar je zou natuurlijk ook kunnen gaan kamperen of kunnen verblijven in een appartement. Drie redenen waarom je naar Italië zou moeten gaan:

Het is vlakbij

Het klinkt natuurlijk erg exotisch: Belize, Nepal en Oezbekistan, maar vergeet niet dat je er naartoe moet reizen in een volgepakt vliegtuig. Na urenlange vertragingen en een vlucht van dik tien uur ben je pas weer hersteld tegen de tijd dat je terug moet vliegen. Italië is lekker dichtbij, je rijdt er in een of twee dagen naartoe of je neemt een goedkope vlucht die nog geen twee uur duurt. Terwijl anderen nog staan te wachten bij de douane zit jij al lang en breed in een luxe vakantiehuis in Italië van een glas vino te genieten.

Het eten

Je kunt natuurlijk naar een all inclusive hotel aan de Turkse Rivièra gaan om geld te besparen. Er is veel voor te zeggen: je weet van tevoren wat je kwijt bent, kunt er heerlijk in de zon liggen, watersporten en verder lekker luieren en nietsdoen. Maar op het moment dat je bij het ontbijtbuffet erachter komt dat een legioen Russische toeristen net de laatste gevulde eieren heeft weggekaapt en de rest van het eten niet echt om over naar huis te schrijven is, verlang je naar Italië. Want Italianen zweren heilig bij perfect klaargemaakt voedsel, bereid met de beste verse ingrediënten en heerlijk op smaak gebracht met verse kruiden. Twee weken lang de lekkerste pizza, pasta, prosciutto di Parma en gelati. Wat wil je nog meer?

De Basilica di Santa Maria del Fiore in Firenze

De cultuurschatten

Nergens ter wereld is in een tijdsbestek van pakweg drieduizend jaar continu zoveel moois gebouwd, gebeeldhouwd en geschilderd als in Italië. Waar je ook komt, je zult je verbazen over de culturele Rijkdom van de Italianen. Griekse tempels, Romeinse theaters, de mooiste kerken en de schitterende bouwwerken uit de Renaissance, die in Toscane ontstond. En nog steeds weten de Italianen iedereen te overtroeven met hun design en gevoel voor smaak. Ik heb zelf genoten van de architectuur in Lucca en Firenze (Florence), wat een prachtige steden zijn dat.

Ben jij wel eens op vakantie in Italië geweest? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 7 november 2013 / 17:12

  Wat een heerlijk artikel. Ik wil ook weer naar Italië!!!

 2. 7 november 2013 / 17:40

  Italië ziet er echt geweldig mooi uit :)

 3. Anna
  7 november 2013 / 18:20

  Drie redenen maar?!?! Er zijn wel 100 redenen om naar Italië te gaan! Voor iedereen die er nog nooit geweest is: zeker gaan!!! Prachtig land!

  • Anna
   7 november 2013 / 18:22

   Verder trouwens een heel leuk artikel!

  • Tedje
   Auteur
   7 november 2013 / 22:14

   Haha ja ik kan blijven opsommen! Italië is een prachtig land!

 4. Wendy (B)
  7 november 2013 / 19:09

  Nog niet naar Italië geweest.
  Je meot eigenlijk niet ver gaan om mooie plekjes tegen te komen.

 5. 7 november 2013 / 20:34

  Ik ben nog maar 1 keer in Italië geweest en dat is echt heel lang geleden. Ik wil er zeker nog eens heen, al is het maar voor het lekkere eten!

 6. 7 november 2013 / 21:18

  Italië is een heerlijk land. Zelf ga ik straks in juni lekker een weekje naar Turkije.

 7. 7 november 2013 / 21:59

  Geweest! Is een geweldig land, heerlijk eten, heerlijk weer… Wauw. Zou zo terug willen.

 8. 7 november 2013 / 22:21

  Ik ben wel eens in Italië geweest, de ijsjes zijn heerlijk jummie! Ik zou graag nog een keer naar Italië gaan, je foto’s zijn ook erg mooi. x

 9. 8 november 2013 / 15:19

  Ik ben nog nooit in Italië geweest, maar ik denk dat ik daar volgende zomer verandering in ga brengen. Al is het maar om de pasta en pizza ;)

 10. 15 november 2013 / 11:53

  Ik was op het eiland Sardinië en ik bezocht afgelopen maart de mooie stad Rome. Ik wil dus dolgraag nog eens rondreizen in Italië en nog veel meer moois zien in dat prachtige land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *