Droomlamp: Secto Octo lamp

Als mensen voor het eerst bij ons thuiskomen, zeggen ze vaak: goh, hebben jullie geen lamp boven de eettafel? Nee. Zelfs geen peertje. Waarom niet? Ik vind lampen moeilijk en vaak ook niet mooi. En er is eigenlijk maar één lamp die ik écht heel graag wil: de Secto Octo lamp.

Ooit hangt hij boven mijn eetkamertafel: de Secto Octo. Een beetje dromen mag wel, toch? Ik denk dat deze lamp prachtig zou staan boven mijn houten tafel. En hij past ook heel goed bij de rest van mijn strakke interieur. Hoe ik zo verliefd ben geworden op deze lamp? Mijn ouders hebben hem ook en ik zie hem vaker in winkels of interieurbladen voorbijkomen. Het klassieke en simpele element spreekt mij heel erg aan. Ik denk dat deze lamp nooit gaat vervelen.

De design lamp is een ontwerp van de Finse architect Seppo Koho. Deze bijzondere hanglamp heeft een prachtige ronde vorm en is gemaakt van hout. PEFC-gecertificeerd Fins berkenhout om precies te zijn, dat door vaardige vakmannen wordt gevormd tot deze lamp. Een helder design in combinatie met professionele houtbewerking is wat de collectie van Secto sterk maakt. Het licht schijnt sfeervol door het open houten design heen. En dat geeft een prachtig effect. De design hanglamp is verkrijgbaar in twee verschillende maten en vier verschillende kleuren: naturel, wit, zwart en walnoot.

Over Secto Design

Secto Design is opgericht in 1995 door Seppo Koho en Tuula Jusélius in Kauniainen, Finland. Alhoewel eerst gestart werd met de productie van meubelen van verlijmd hout heeft Secto rond het jaar 2000 besloten om zich volledig te richten op de productie van design lampen. Een schot in de roos, zo bleek later. De lampen van Secto Design zijn inmiddels namelijk zeer geliefd in binnen- en buitenland. En dat snap ik wel! De lampen zijn tijdloos door de combinatie van de fijne belijning en de natuurlijke materialen geeft een zeer bijzonder effect. De meest populaire lampen zijn de Secto Design Octo 4240 hanglamp en de Secto Design 4200 hanglamp.

De Secto Octo is zo’n designtopper die je boven je eettafel wil hebben hangen. Altijd als ik hem zie, denk ik: ja, ik vind hem nog steeds mooi. En dan weet je dat je je droomlamp hebt gevonden, toch?

In samenwerking met MisterDesign

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *