Een lange afstandsrelatie, hoe doe je dat?

Als jullie mijn blog een beetje volgen, weten jullie dat mijn vriend in Maastricht woont. Ikzelf kom uit de buurt van Breda in Noord-Brabant. Dat is best wel een afstand dus! Vandaag vertel ik mijn verhaal en geef ik tips over hoe je het best een relatie op afstand kunt ‘managen’. 

Hoe het begon
Ik was op vakantie in Zuid-Frankrijk in de zomer van 2008. Op 23 juli werd ik 15 en dat werd gevierd bij het kampvuur waar alle jongeren van de camping altijd bij elkaar kwamen. Die avond werd ik door iedereen gefeliciteerd, ook door mijn huidige vriend. We raakten aan de praat en al snel merkte ik dat er een klik was. De hele vakantie trokken we met elkaar op, maar op een gegeven moment is de pret natuurlijk voorbij. Hij ging eerder naar huis dan ik en daar baalde ik ontzettend van. Deze jongen was veel te leuk! We hielden sms-contact en toen ik ook weer thuis was zaten we uren en uren achter de MSN. Hoe leuk was dat toen? Nou, heel leuk kan ik je vertellen. Als we niet aan het MSN’en waren, waren we wel aan het sms’en. Op een gegeven moment zei ik dat ik het leuk zou vinden om hem nog eens te zien. Nou, zo geschiedde en in het weekend van 20 augustus ging ik hem met trillende beentjes ophalen op het station in Breda. Inmiddels zijn we alweer bijna 6 jaar verder en mijn vriend en ik zijn nog steeds samen.

Zomer 2012 in Zuid-Frankrijk

Hoe dan? 
Die vraag krijg ik vaak. Hoe houden jullie het toch vol om nog steeds samen te zijn terwijl jullie zover uit elkaar wonen? Tsja, we weten niet beter. Dat is denk ik het antwoord op deze vraag. We hebben natuurlijk altijd ver uit elkaar gewoond. In het begin zagen we elkaar één keer in de twee weken, maar na een tijdje vonden we dat dat toch echt te weinig was. We wilden elkaar zoveel mogelijk zien. Ik zat in 4VWO, hij in 6 Gymnasium, dus we hadden allebei nog geen studentenreisproduct zodat we gratis konden reizen. Dat is flink dokken geweest in het begin. We kochten al vrij snel een voordeelurenkaart, waarmee we altijd met 40 procent korting konden reizen. Ideaal! Nu zien we elkaar gewoon ieder weekend. We proberen het af te wisselen: de ene week is hij bij mij en de andere week ben ik in Maastricht. We bellen en whatsappen elkaar ook veel.

Ja, in het begin was het moeilijk en dat is het soms nu nog steeds. Je kunt elkaar niet altijd zien en als je in het weekend bij elkaar bent, mis je soms dingen. Zo moet ik dingen afzeggen als ik bij mijn vriend ben, maar andersom ook. Je moet veel voor elkaar overhebben, maar ik ben ervan overtuigd dat dat echt wel gaat als je van elkaar houdt. Kijk maar naar mijn relatie. Ik had nooit gedacht dat we zo lang bij elkaar zouden blijven. Ik noem het altijd een uit de hand gelopen vakantieliefde, maar daar ben ik maar al te blij mee.

Met Pasen in Zeeland – 2014

Nadelen
Er zijn natuurlijk een heleboel nadelen aan een relatie op afstand. Je kunt elkaar niet ‘zomaar’ even zien. Niet even gauw op de fiets springen om samen op de bank te hangen of iets anders te gaan doen. Als er geen MSN was geweest in de tijd dat wij elkaar ontmoette, had onze relatie waarschijnlijk geen stand gehouden. Gek is dat eigenlijk. De afstand is natuurlijk het grootste nadeel van een relatie op afstand. Het heet niet voor niets zo.

Voordelen
Ieder nadeel heeft z’n voordeel. Bij ons was het zo dat een dagje op en neer natuurlijk zonde is. Daarom blijven we altijd een weekend bij elkaar. Dat vind ik een heel groot voordeel. Lekker een heel weekend samen. Een ander voordeel is dat ik door de week ook kan doen waar ik zin in heb: afspreken met vriendinnen, bloggen of gewoon lekker in mijn eentje een filmpje kijken. Ook mijn vriend heeft zijn eigen dingen door de week. In het weekend hebben we alle tijd voor elkaar.

In augustus hebben mijn vriend en ik 6 jaar een relatie en ik moet zeggen dat het reizen me nu wel een beetje de strot uit begint te komen. Ik ben gewend om te reizen, maar steeds weer die koffer inpakken en bedenken wat je mee gaat nemen. Steeds weer die lange rit in de trein. Ik weet dat er mensen zijn die nog veel verder van elkaar afwonen, maar toch. Het zou gewoon heel fijn zijn als we samen konden gaan wonen. Echter studeren we allebei nog, dus dat moet nog even wachten.

Mijn ultieme tip als je ver uit elkaar woont? Vertrouw elkaar en respecteer elkaar, maar dat is eigenlijk in iedere relatie zo.

Liefs van Tedje

ps. Als jullie nog vragen hebben, stel ze gerust hieronder!

Volg:
Delen:

52 Reacties

 1. 24 mei 2014 / 06:44

  Wat een ontzettend leuk artikel! Ik herken het heel goed, een vriendin van mij had dit ook en het was best wel wat afreizen! Maar wauw, al 6 jaar? Wat leuk! :-) Moeten jullie beiden nog lang studeren? Lijkt me inderdaad wel heel lastig dat wanneer je elkaar nodig hebt, ook niet zo even één twee drie elkaar kunt zien!

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 14:29

   Na dit schooljaar moeten we allebei nog een jaar! Dus nog eventjes wachten.

 2. 24 mei 2014 / 08:33

  Mijn vriendje woont een dorp verderop (halfuur fietsen, kwartier met de auto) en ik moet zeggen dat ik dat toch wel heel handig vind. Leuk dus om eens te lezen hoe dat met een langeafstandsrelatie gaat! Superleuk dat jullie gelijk een klik hadden en nog steeds samen zijn, vind ik echt heerlijk om te lezen. Het lijkt me inderdaad ook wel weer leuk dat je door de weeks écht je eigen ding doet en dan het weekend vrijmaakt voor elkaar. Ik hoop voor jullie dat jullie nog heel lang samen blijven en misschien samen een mooi huisje kunnen vinden in de toekomst!

  PS. Volgens mij moet het ‘langeafstandsrelatie’ zijn, want nu is lange een bijvoeglijk naamwoord bij afstandsrelatie (net zoals ‘leuke afstandsrelatie’ bijv.).

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 14:30

   Ah, fijn dat jouw vriend zo dichtbij woont Hester! Thanks voor je leuke comment. Volgens mij is het los trouwens. Dat lees ik ook op websites van verschillende kranten en nieuwsmedia!

 3. 24 mei 2014 / 08:35

  Waauw wat een prachtig artikel, heel mooi geschreven en ik gun jullie van harte nog honderd jaar <3 Maar dan wel dichterbij elkaar, want ik heb echt veel bewondering voor het feit dat jullie zo goed met deze afstand omgaan. Dikke knuffel en heb genoten van het lezen en de foto's!

 4. 24 mei 2014 / 08:35

  Ik krijg een beetje kippenvel van je artikel. Het is wel duidelijk dat jullie elkaar echt heel leuk vinden en veel voor elkaar over hebben, wat speciaal! <3

 5. 24 mei 2014 / 08:35

  6 jaar samen, wauw, best een tijdje! Leuk artikel om te lezen, heel erg goed geschreven!

 6. 24 mei 2014 / 08:36

  6 jaar al op die manier? Wauw! Nu ja, als je elkaar elk weekend ziet en elkaar tussendoor superveel hoort valt het wel mee. Al is samenwonen natuurlijk wel leuker en gemakkelijker.

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 14:46

   Jup! Ieder weekend op en neer reizen. Als we allebei vakantie hebben, zien we elkaar meestal ook de hele vakantie :)

 7. 24 mei 2014 / 08:50

  ik heb ook de eerste paar jaren van mijn relatie veel heen en weer gereisd :3 en nu wonen we alweer bijna 6 jaar samen ^^

 8. Lisanne
  24 mei 2014 / 09:47

  Ik ken het. Ik game zelf, had daar iemand leren kennen na half jaar alleen maar praten gemeet etc. En toen kwam er een relatie uit. Het enige nadeel, hij was duits. We zagen elkaar 1x in de maand / 6 weken, met de trein ging niet dat was te duur en duurde te lang maar met de auto 2 uur.

  Jammer genoeg is het nu wel voorbij, want hij wou het niet meer. Maar zoals jij zegt, er zitten zeker voordelen aan. Ook nadelen, maar toch vindt ik het fijn dat ik niet heletijd degene op de lip zit etc. je kan misschien niet snel naar elkaar toe, maar als er iets is. Je weet dat die degene er altijd voor je is.

 9. 24 mei 2014 / 10:26

  Wow, ik zou het echt niet zo lang vol kunnen houden. Mijn vriend woonde ook een uur reizen van mij vandaan, maar hij had een auto en ik studentenOV dus we zagen elkaar wel nog best vaak. Nu wonen we alweer 1.5 jaar samen en zou ik me echt niet meer kunnen voorstellen hoe het was voor die tijd.

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 14:31

   Ah, wat fijn dat jullie samenwonen Mirne. Heerlijk lijkt me dat!

 10. Petra
  24 mei 2014 / 10:52

  Wat leuk om dit te lezen, tenslotte is het in deze tijd, van Internet enzo, helemaal niet raar meer om een maatje te vinden die verder van je af woont dan bij de meeste relaties…Zelf heb ik mijn man via het internet leren kennen en ook wij woonden verder van elkaar af….dus herkenbaar zijn dit soort dingen wel voor mij….Ondertussen ben ik een aantal jaren getrouwd en wonen mijn familieleden, maar ook mijn ( volwassen) kinderen allemaal nog in mijn oude woonplaats….het leven bestaat vaak uit het maken van keuzes, en die zijn niet allemaal even leuk of makkelijk, is mijn ervaring….maar een relatie( ook al is hij op afstand) die erg fijn en leuk is….is wel iets wat de meeste mensen zich toch wensen…..leuk blog…

 11. 24 mei 2014 / 11:31

  Mooi geschreven. Dit verhaal is heel herkenbaar. Mijn vriend en ik hebben ook een lange afstandsrelatie. We komen allebei uit Limburg en zaten allebei op dezelfde middelbare school. We woonden 10 minuten van elkaar vandaan. Ideaal. Tot het moment eraan kwam dat we allebei slaagden voor ons examen en gingen studeren. Hij in Eindhoven, ik in Amersfoort. We wonen nu alweer 3 jaar op kamers. Sinds het moment dat we op kamers gingen wonen was het zeker wennen. Eerst waren we binnen 10 minuten bij elkaar, nu reizen 2 uur in totaal van deur tot deur (enkele reis) en tsja zoals jij ook al zei dat is niet altijd leuk. Je kunt niet ‘even’ langs gaan. Dat is soms best lastig. Soms is het gewoon fijn om even langs te gaan. Daarbij gaat mijn vriend elk weekend naar huis en niet ik. Dat zorgt ervoor dat we elkaar soms twee weken niet zien. Daarom proberen we wel door de week af te spreken als het past qua lesrooster/stage/etc. Een voordeel, het is altijd leuk om elkaar weer te zien. Daarbij bellen/facetimen we eigenlijk elke dag. Dat scheelt wel.

 12. 24 mei 2014 / 11:44

  Leuk om te lezen zeg. Summer Nights relaties a la Danny en Sandy van Grease bestaan dus wel!

 13. 24 mei 2014 / 12:02

  Wat een super leuk artikel om te lezen! Ik heb dit eigenlijk ook eenmalig gehad, maar we kenden elkaar van internet. We woonden ongeveer 2 uur reizen uit elkaar maar we waren eigenlijk ook nog te jong voor zo’n relatie. Is ook niks geworden uiteindelijk.

 14. Kelsey
  24 mei 2014 / 12:37

  Ik reageer bijna nooit, ben meer een stille lezer ;) Maar hier wil ik even op reageren, omdat dit zó herkenbaar is! Toen mijn vriend en ik elkaar leerden kennen woonden we nog in dezelfde stad in Brabant.

  Paar jaar later ging hij naar Nijmegen om te studeren en vertrok ik voor mijn studie naar België. Dat hebben we zo’n drie jaar gedaan. We zagen elkaar in de weekenden, omdat we beide naar huis gingen voor werk, vrienden, ouders en elkaar.

  Toen vertrok hij afgelopen zomer 6 weken naar Amerika voor stage en ik vertrok direct daarna naar Slovenië voor studie-uitwisseling en daarna stage. Dus we hebben elkaar nu in 11 maanden zelfs maar 2x gezien (in augustus voordat ik vertrok en in december kwam hij me opzoeken). Over twee weken ga ik weer in Nederland wonen, in Brabant, terug bij mijn ouders, want mijn studie is dan klaar. Hij blijft voorlopig nog in Nijmegen. Maar zijn ouders wonen ook in Brabant en daar zitten onze vrienden ook, dus hij komt elk weekend nog terug.

  Maar ja, wij zijn dus flink wat gewend qua lange afstanden in onze relatie, in juni zijn we alweer 7 jaar samen, haha.

  Wat ik het allerbelangrijkste vind binnen de relatie, zeker om het op lange afstand vol te houden: communicatie en vertrouwen. Je moet blijven communiceren, ook om bij elkaar betrokken te blijven, zeker als je elkaar maandenlang niet ziet. Als je dat niet doet, groei je onvermijdelijk uit elkaar.

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 14:33

   Hi Kelsey. Wat leuk dat je als stille lezer toch even reageert. Vind ik leuk! Moet je vaker doen :) Wauw, respect om te lezen dat jullie zo ver uit elkaar wonen en dat het nog steeds goed gaat. Elkaar twee keer zien in 11 maanden tijd, wauw. Dat lijkt me heel moeilijk. Fijn dat je nu dichterbij hem gaat wonen. Ik wens jullie heel veel geluk in jullie relatie! Maar dat komt vast goed, aangezien jullie al bijna 7 jaar samenzijn!

   • Kelsey
    24 mei 2014 / 15:11

    Wat leuk dat je op iedereen reageert :)

    Ja, erg gemakkelijk is het niet geweest. Maar nu hebben we allebei wel het gevoel van, als we hier doorheen komen, dan kunnen we alles aan. Ik ben wel dolblij dat het nu bijna zomer is en we elkaar bijna non-stop kunnen zien.

    Dankjewel. Jij ook veel geluk gewenst!

 15. Lynn
  24 mei 2014 / 12:45

  Ik weet precies hoe je je voelt Tedje, en ik heb voor jullie (en voor onszelf :)) altijd heel veel respect gehad! Ook Arjen en ik hadden het punt dat we echt klaar waren met het op en neer reizen. Bij ons kwam het voor mij qua werk net even goed uit om de beslissing te maken om te verhuizen, ontzetten drassig, maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb! Ik hoop dat jullie er tegen die tijd ook uitkomen :)

  Liefs xx

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 14:34

   Jaa, zo heerlijk dat je nu bij Arjen kunt wonen! :) Ik hoop dat we er ook uitkomen inderdaad tegen die tijd!

 16. 24 mei 2014 / 12:58

  Bijzonder hoor en knap dat jullie het volhouden. Het heeft ook wel wat denk ik. De nieuwigheid van de relatie blijft denk ik ook veel langer in stand. De spanning als je elkaar weer gaat zien. Als je elkaar ziet, dan heb je ook echt de tijd genomen voor elkaar. Het is specialer denk ik.

 17. 24 mei 2014 / 13:39

  Wauw respect Tedje! Ik woon. Nu bijna twee jaar samen met mijn vriend en ik vind het heerlijk. Hij is alleen volgend jaar klaar en gaat terug naar Nederland. Terwijl ik nog twee jaar in Belgie zit. Ik zie er echt enorm tegenop om ineens naar eenlange afstandsrelatie te gaan.. :(

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 14:35

   Ah, Claudia. Dat lijkt me inderdaad erg moeilijk, maar weet je: twee jaar is zo voorbij, toch? Hou veel contact met elkaar en met de technologie van tegenwoordig is dat allemaal zo makkelijk. Ik wens jullie veel geluk samen en het komt allemaal vast goed!

   • 25 mei 2014 / 21:23

    Aah dank je wel! Ik hoop het ook, we zullen het vanzelf zien.

 18. 24 mei 2014 / 13:58

  Goed artikel! Fijn om te lezen dat jullie dus blijkbaar zo veel van elkaar houden dat jullie nog steeds samen zijn! Zijn er plannen om samen een plekje te zoeken?

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 14:36

   Als we allebei zijn afgestudeerd zijn er zeker plannen! Het ligt alleen enorm aan mijn vriend waar we ons kunnen gaan settelen. Hij moet namelijk nog doorstuderen, hij studeert geneeskunde.

 19. 24 mei 2014 / 15:02

  Bij mij is het sinds een jaartje ook meer een lange-afstandsrelatie! Mijn vriend woont nog thuis voor zijn studie (2km van mijn ouderlijk huis, dus super dicht bij elkaar), en ik zit sinds afgelopen september in Gent voor mijn studie. Andersom dus: van 2 km van elkaar vandaan en elkaar bijna dagelijks (kunnen) zien, naar 200km verderop en het moeten overleven via whatsapp. Ik moet zeggen: mij gaat dat prima af. Lekker doordeweeks tijd voor mijn blog, en in het weekend gezellig samen zijn!

 20. 24 mei 2014 / 15:07

  Aa, zo herkenbaar! Wat heb je het goed omschreven zeg, goede tips. Msn is zeker een uitkomst! Maar frustrerend is het wel soms, ik ken het. ;) Ik heb vier jaar lang tussen Arnhem en Ameland gereisd voor de liefde, gelukkig wonen we nu al weer 3 jaar samen en hoef ik nooit meer zo lang te reizen. Alleen woon ik nu wel 200 km van mijn ouders, dat is dan wel weer crap haha.

  Nog ‘even’ volhouden. Jullie bewijzen in ieder geval genoeg van elkaar te houden om dit vol te houden. Dat zorgt al voor een super sterke basis voor straks!

  • Wilhelmina
   6 april 2021 / 08:09

   Allemaal mooie verhalen.Ik lees beel over langeafstandsrelaties.Wáár? Bij ons is de liefde overgeslagen via een datingsite.Ik was nog niet zo lang weduwe en 72 .Dus niet piep .Maar fit ,gezond en ik zie er nog goed uit.We hebben eedt heel lang geapt en gebeld en waren toen al weg van elkaar al was hij 4 jaar jonger dan ik.Eigelijk is dat appen wėl goed geweest.We vertelde alles tegen elkaar.En spraken ook uit dat de afstand wel een probleem was.Anderhalf uur met de auto en ik 2 uur met de trein.maar onze eerste ontmoeting was metteen raak.
   Het klikte en we ware al gauw smoorverliefd.
   Nu een jaar verder nog steeds.We reizen op en neer naar elkaar.En zijn dan meestal een week bij elkaar en een week thuis.
   Wij spreken eerlijk uit naar elkaar dat een toekomst samen er niet inzit.Wel zullen we elkaar helpen als de een zn heup of been breektaar samenwonen gaat niet gebeuren.
   Hij heeft zn kinderen en word nog opa.Ik heb mn kinderen en 9 kleinkinderen.Op je 72 ga je niet meer verkassen.
   We hebben er soms moeite mee dat we elkaar niet even kunnen vastpakken of gewoon lekker bij elkaar kunnen zijn.Maar hebben om niet telkens op hetzelfde terug te komen en toch onveranderlijk blijft.Afgesproken dat dit ons lot is.
   We beschouwen onszelf als elkaars kadootje.
   Een kado waar we nog lang plezier van hopen te hebben.
   Wat de toekomst brengt weet niemand.
   Maar we gaan genieten zolang het kan.We kùnnen eree stoppen
   Maar waarom verdriet veroorzaken.
   Het kan ook nog zo zijn dat de liefde over gaat .Dan heb je je voor niets druk gemaakt.
   Iets dat we niet hopen en ook niet dat er iets ernstigers gebeurt.Maar gelukkig staan we er alletwee hetzelfde in en reizen we nog steeds met vlinders in de buik naar elkaar🥰Dit coronajaar hielp ook niet echt We konden elkaar niet voorstellen aan familie enz
   En niet lekker op vakantie.Maar we hebben genoeg aan elkaar en na de zomer han we lekker met de camper naar Italie.Zo zie je maar.Ik heb dit geschreven omdat al deze artikelen over jonge mensen gaat.
   Maar nergens zie ik iets over oudere.Lang leve de liefde🙏❤️

 21. Joyce
  24 mei 2014 / 15:21

  Leuk dat je dit deelt! Wat zeker een voordeel is, is dat je echt tijd voor elkaar vrij maakt en dan ook leuke dingen doet. Ik zie mijn vriend bijna iedere dag, en samen zijn is natuurlijk fijn, maar je blijft allebei de dingen erom heen houden (school, vriendinnen, sporten etc). Je mag trots op jullie zijn!

 22. 24 mei 2014 / 16:13

  Ahh wat super leuk en lief om te lezen. Echt leuk dat jullie na 6 jaar nog steeds samen en ontzettend gelukkig zijn. Waar MSN destijds wel niet goed voor was! Al vind ik de afstand tussen jullie nog wel meevallen ik woon vlakbij Utrecht en vanaf daar naar Maastricht is nog verder. Het is inderdaad belangrijk dat je in een lange afstandsrelatie elkaar vertrouwd en tijd voor elkaar vrijmaakt wanneer het wel kan. Ik wens jullie nog heel veel liefdevolle jaren samen <3

  • Tedje
   Auteur
   24 mei 2014 / 16:45

   Dankjewel voor je lieve reactie, Alexa! Van deur tot deur met het OV is het toch al gauw 3 uur reizen helaas. Met de auto ben je er in iets meer dan 1 uur en drie kwartier. Vanuit Utrecht is het inderdaad ook heel lang :(

 23. 24 mei 2014 / 17:59

  Wat een leuk stel zo samen. Een echte vakantieliefde, en nogsteeds verliefd op elkaar na 6 jaar ondanks de grote afstand. Dat noem ik nu perfect. Echt respect voor jullie. Knap.
  Ik wens jullie nog veel geluk samen en ik hoop dat het reizen niet zo je strot uit komt, dat je het niet meer voor deze leuke jongen over hebt. Hij doet ook moeite voor jou. Dus keep up the good spirit and love love love.

 24. 24 mei 2014 / 19:13

  Knap dat jij en je vriend het al zes jaar uithouden om elke keer weer zover over-en-weer te reizen. Mijn vriend was van oktober 2013 tot februari 2014 op Erasmus in Duitsland en ik heb het in die periode erg zwaar gehad. Ik heb hem in die vier maanden 1 keertje gezien, maar ik werd er gek van dat bijna alle communicatie via skype, sms en facebook gebeurde. Ik heb dus heel veel bewondering voor jullie als koppel en als jullie het nu al zolang uithouden, dan mag je er zeker van zijn dat jullie relatie erg sterk is.

 25. 24 mei 2014 / 21:46

  Hey,

  is nog maar de eerste keer dat ik hier kom op je blog.

  Respect. Echt hoe je deze relatie doet lukken. Doe zo voort ;)

  Hoelang moeten jullie nog studeren voor je onder 1dak kan wonen ?

  chapoo

 26. Seralda
  24 mei 2014 / 23:43

  Bekend probleem, leuk om te lezen! Ik heb mijn vriend ook in zuid Frankrijk leren kennen! 2 jaar op en meer gereisd van Amsterdam naar Groningen en sinds september wonen we heerlijk samen! Hou nog even vol jullie, komt vast helemaal goed!

 27. 25 mei 2014 / 00:01

  Wat een leuk artikel! Zelf heb ik ook een langeafstandsrelatie gehad naar aanleiding van een vakantie liefde hihi. Elk weekend van een dorpje naast Rotterdam naar een dorpje naast Sittard of andersom haha. In de vakanties waren we dan wel hele weken samen gelukkig. Uiteindelijk heeft mijn vriend een half jaar ook nog in Milaan gestudeerd en ik had gelukkig de mogelijkheid om dankzij Ryanair elke maand op bezoek te gaan.Toen ik in 2012 een rondreis door Indonesië had meegemaakt (gelukkig maar 7 weken haha) hebben we besloten dat het genoeg was met het reizen. Ik zou afstuderen dat jaar en hij had geen recht meer op studenten OV. Sindsdien wonen we samen en ondanks dat we elkaar elke dag zien houden we wel onze vrijheid om te doen wat we willen :)

  Ik hoop voor jullie dat jullie ook snel een huisje vinden zodra jullie klaar zijn met studeren! En zoeken alvast kan geen kwaad ;)

  xxxx

 28. 25 mei 2014 / 12:41

  Wat goed dat je het reizen al zes jaar vol weet te houden! Toen ik mijn vriend, inmiddels man, leerde kennen woonde ik in Leeuwarden en hij in Leiden. Na een half jaar waren we het reizen zó zat dat we samen zijn gaan wonen in Leiden. Nu waren wij wel wat ouder toen we elkaar ontmoetten, maar dan nog: dat reizen… pfff :-) Moeten jullie beide nog lang studeren of valt dat mee?

 29. Nathalie
  26 mei 2014 / 14:53

  Leuk om te lezen en helaas herkenbaar! M’n vriend en ik wonen door de weeks bijna 200 km uit elkaar en in het weekend een uur rijden… Dat betekent voor ons dat we elkaar van zaterdagnacht (ik werk in de horeca) tot zondagmiddag zien.. En ongeveer 1x per maand kom ik een paar dagen bij hem.. Gelukkig bellen , appen en facetimen we elkaar veel! En is het de leukste, liefste en meest geweldige man die ik ken, anders hielden we dit niet vol… Nog een voordeel: je hebt elkaar altijd veel te vertellen!

  ‘Helaas’ gaat m’n vent definitief wonen & werken waar hij nu alleen door de weeks is,. Natuurlijk ben ik blij voor hem, gun ik hem die kans van een mooie baan, maar stiekem hoopte ik op wat meer in de buurt.

 30. 26 mei 2014 / 20:02

  Leuk artikel! Ik heb 2 jaar lang een relatie gehad met een kerel die tegen Limburg aan woonde. En dan moest ik vanaf de kust komen. Dat was 2,5 uur reizen voor mij en 1,5 uur reizen voor hem :) We bleven gewoon veel met elkaar in contact, en na een tijdje ben ik bij hem gaan inwonen. Daar was het waar het fout ging :p

 31. 1 juni 2014 / 12:51

  Knap hoor, 6 jaar. Ik heb ook een lange afstandsrelatie gehad lang geleden maar na een jaar waren we dat wel zat en ben ik zijn kant opgekomen. Getrouwd en inmiddels gescheiden, dat is wat minder ;) Nu heb ik weer een relatie met afstand, een uur met de auto. Die heeft hij gelukkig maar ik niet, wel 2 kleine kinderen. Met kinderen is het sowieso helemaal anders dus we willen asap samenwonen want het is gewoon geen doen zo. Gelukkig is hij zzp-er en werkt ‘ie veel thuis, hij is dus vrij veel hier. We willen echter wonen in zijn stad maar hij woont te klein voor 4 personen dus eerst woonruimte vinden. Maar echt, 6 jaar, recept :)

 32. Lisanne
  18 augustus 2015 / 20:00

  Mijn man (jahaaa, sinds 2maand!) en ik woonde 220km uit elkaar, ik onder Utrecht en hij in Groningen. Dus ik ging altijd met een buitenlander zeiden ze of ‘ga je weer met vakantie?’ als ik weer op pad was met mijn koffer. De eerste 2 jaar zagen we elkaar om het weekend, de ene keer bij mij andere keer bij hem. Het voelde ook elke keer als eventjes weg, heerlijk!
  Na 9jaar zijn we gaan samenwonen, omdat ik ook klaar was met mijn studie en werk had, anders was het niet te bolwerken. Nu ben ik na 11jaar bij elkaar met mijn grote liefde getrouwd en super blij dat we het hebben volgehouden, ondanks dat het inderdaad vaak wel moeilijk was.

 33. Marjo
  19 augustus 2015 / 11:13

  Jullie zijn kanjers! En voor alles komt een oplossing. Is het niet vandaag dan wel morgen.

 34. lisa
  6 mei 2016 / 19:51

  Ik heb ook een vriendje op de camping ontmoet en ik ben nu 15. Leuk om te zien dat het dus wel kan! Hoop dat t bij ons ook zo blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *